Najboljše triatlonske ure: pregled, funkcije in pregledi

Triatlon je šport, v katerega so vključene različne skupine mišic in teles. Multi-športna dirka, ki zajema plavanje, kolesarjenje in tek. Spodnja vrstica je, da gremo skozi vse stopnje. V zadnjem času postaja priljubljena med moškimi in ženskami. Za ustrezno usposabljanje so potrebna športna oprema in oblačila. Za plavanje potrebujete taljenje ali obleko (ki je izbrana glede na temperaturo vode). Kolesa, kolesarska čelada, očala za kolesa uporabljajo športniki skupaj s kontaktnimi pedali za najboljši rezultat. Športna oblačila za tek in superge za triatlon. Da bi preprečili toplotni udar.Za sledenje rezultatom, športniki pogosto zatečejo triatlon ure med vadbo.


1. Garmin Forerunner 935 - Best Hours 2018

To je najboljša ura za triatlon. Prav ta naprava se danes šteje za vrh podjetja Garmin. Ura je opremljena z velikim številom funkcij v tem razredu naprav. Tanka, lahka in izvrstna baterija vam omogoča uporabo triatlonske ure Garmin 24 ur z uporabo GPS-a. Forerunner 935 lahko spremlja statistiko plavanja. Upoštevajte število ročnih žarometov, hitrost in razdaljo. Za vožnjo je mogoče opazovati hitrost, razdaljo in kadenco (število trkov nog z zemljo med vožnjo). Ne pozabite na proizvajalce in na golf, smučanješport, veslanje in kolesarjenje. Ura natančno meri nadmorsko višino z barometrom, hitrostjo impulza in lahko samodejno naloži rezultate usposabljanja z uporabo Wi-Fi.


Ura je zmožna prešteti korake in pomagati pri poteh skozi navigacijo, prav tako pa lahko postane nepogrešljiv pomočnik v fitnesu. Cena je od 500 $ na spletni strani proizvajalca. Ohišje je izdelano iz ojačitvenega polimera s pomočjo vlaken. Zaslon z ločljivostjo 240 x 240 slikovnih pik, zaščiten s trdnim steklom, z večjo odpornostjo na poškodbe. Teža je 49 gramov, vgrajeni pomnilnik je 64 MB. Za preglede kupcev je značilen visok odstotek ur zadovoljstva.

2.Garmin Fenix ​​5

Zanimivo je, da se temu modelu posveti dobro znani proizvajalec, ki je znan po svojih visoko kakovostnih izdelkih za športnike. Fenix ​​5 je vključen v triatlonsko uro kot dražja zamenjava za Forerunner 935. S skoraj identičnimi zmogljivostmi se serija Fenix ​​5 začne pri 650 $. Visoka cena je posledica trdnejšega primera, vendar so bile naše ure za triatlon s pulzometrom na drugem mestu zaradi večje teže in debeline, kar je za triatloniste minus. Navzven se ura praktično ne razlikuje od Forerunnerja 935, vendar obstaja razlika - 935 je narejena iz polimera, zaradi česar je naprava bolj tanka in lahka. Fenix ​​5 je izdelan iz nerjavečega jekla. Zaslon z ločljivostjo 240 x 240 slikovnih pik, zaščiten s safirnim kristalom. Teža je dvakrat večja od predhodnika in je 98 p. Pomnilnik - 16 GB.

3. Garmin Forerunner 735XT

Na tretjem mestu je še ena ura za triatlon od Garmina. Ta model je primerljiv z 935, vendar z nekaterimi poenostavitvami. Ure ne vključujejo načina igralcev golfa in višinomera (merjenje nadmorske višine). Vendar pa so lahki, tanki in imajo vse ključne "čipove", potrebne za triatloniste, vključno z več športnimi načini, sledenjem za premikanje v odprtih vodah in v bazenu. Ura podpira tudi silikonske in kolesarske dodatke za kadenco.
Cena tega modela se začne pri 350 USD. Zaslon z ločljivostjo 215 x 180 slikovnih pik je zaščiten s steklom, odpornim na steklo. Ohišje je izdelano iz silikona. Teža je 40,2 p. Baterija je dovolj dostojna in omogoča delo v urah v načinu GPS do 14 ur. S tem modelom lahko ustvarite individualne načine treninga v dvorani, v katerih lahko merite kadenco, tek in dolžino koraka. Merjenje v plavanju vključuje razdaljo, hitrost, število krogov v bazenu in sledenje ročnim bakljem. V vseh načinih lahko vklopite funkcijo tekmovanja in poskusite preseči svoje dosežke.

4. Suunto Spartan Sport

Naslednje ure so na sredini seznama. Nova serija triatlona Suunto podpira multi-sport način. Tako kot prejšnja ura je ta model opremljen s pulzomerom, sledenje plavanju v bazenih in odprtih vodnih telesih, nihanje rok. Spartan Sport prihaja z vnaprej nameščenimi načini za več kot 80 vrst dejavnosti za navzkrižno raztezanje (krožna, visoko intenzivna vadba s skoraj nobenim počitkom odminimalne premore). Vsaka vrsta športa, ki jo oseba lahko naredi, se lahko programira v intervalih med vadbami in hitrostnimi načini.
Strošek ure se razlikuje od trgovin po svetu, cena pa se začne pri 550 dolarjev. Teža Spartan Sporta je 70 gramov, okvir iz nerjavečega jekla, poliamidna torbica (plastika na osnovi livarskih visoko molekularnih spojin, ki se uporabljajo v letalstvu, inženirstvu, medicini in avtomobilski industriji), zaščitno steklo za zaslon (resolucija 320 x 300) iz mineralnega kristala, Silikonske zanke. Baterija ni tako trpežna, kot bi bilo zaželeno, življenjska doba GPS-a pa je približno 10 ur. Ni primeren za maratonske treninge, a odličen za velike triatlonske razrede.

5. TomTom Spark 3

Ta model ima triatlonske glavne športne dejavnosti, vključno s plavanjem, kolesarjenjem in tekanjem. Cena osnovnega kompleta se začne pri 130 $. Prednosti ure vključujejo lahek dizajn po meri, lahek in tanek ohišje. Za minuse je pomanjkanje multiplayer načina, zaradi česar se morate pomikati po meniju in začeti novo aktivnost, ko boste vzeli triatlon. Pomanjkljivosti so nezdružljivost s silosi za kolesa, zato lahko kadenco pozabimo. Ampak Spark 3 je sposoben slediti plavanju v bazenih (vendar ne v odprtih vodnih telesih) in meriti razdaljo, štetje vrtenja roke in število krogov. V načinu kolesarjenja lahko spremljate rezultate tako v prostoru kot na prostem. Za vožnjo je predvidenomerilnik pospeška za zgradbe in GPS za vožnjo v naravi. Majhna teža, ki je 50 p, je tudi plus.

6. Polar V800

Ta model ni nov, obstaja že nekaj let, vendar se je v času svojega obstoja ura izkazala kot zanesljiva naprava z natančnimi pulznimi meritvami za analizo usposabljanja. Polar V800 ima standardni nabor funkcij triatlona, ​​vključno z multi-športnim načinom, plavanjem v plavalnih bazenih in odprtih vodnih rezervoarjih, podporo za kolesarske dodatke in tanko zasnovo. Podobno kot pri ostalih triatlonskih urah ta model podpira sledenje aktivnosti in pametno sporočanje, medtem ko komunicira s pametnim telefonom, vendar jih razlikuje od drugih modelov, saj je znan po svoji natančnosti pri merjenju srčnega utripa. V teh urah lahko sledite impulzom v realnem času, tudi med plavanjem, ta funkcija pa je na voljo le ob urah družbe Polar. S podatki iz teh ur lahko s pomočjo programske opreme podjetja spremljate obremenitev srca pri vsakem posameznem treningu. Cena na napravo naenkrat je znašala 500 $, od takrat pa je padla in je na 380 $ zaradi delovne dobe na trgu.

7. Timex Ironman Sleek 150

Triatlonska ura Ironman nima GPS, kar je vsekakor minus, vendar je bil ta model zaradi ugleda podjetja zaradi kakovosti in dostopnosti (cena za njih najboljša). na strani proizvajalca je $ 82). Podjetje Timex je že trideset let zelo priljubljeno med igralci triatlona do začetka dominacijeopazujte trg z razpoložljivostjo GPS. Če naredite ločeno oceno ur brez GPS-a, bo ta model na prvem mestu.
Ohišje ure je sestavljeno iz polimernega materiala. Naprava je vitke oblike, lahka (59 g). Tako kot vsi, ki so prisotni na lestvici, vam Ironman Sleek 150 omogoča, da se potopite v globine do 100 metrov. Pomnilnik naprave je dovolj za zapomnitev 150 krogov, kot namig imena samega modela. Obstaja zaslon na dotik, ki omogoča zagon časovnika za nov krog, tako da se dotaknete zaslona. Uro je mogoče programirati tako, da se med vožnjo ali vadbo spremlja intenzivnost, npr. V petih minutah hitite skozi en krog, zahtevana nastavitev ure z zvokom pa vam pove, da je čas enega kroga že minil. Lahko jih tudi programirate, da vklopite časovnik za prehranjevanje, pitno vodo in športne obroke. Intervali zvočnih obvestil se lahko spremenijo glede na prednost ali intenzivnost usposabljanja. Če se odločite za nakup ure brez GPS-a, ne zanemarite Ironman Sleek 150, ker so danes najboljša izbira za svojo kategorijo.

8. Garmin Forerunner 735 XT

Drug model znanega proizvajalca je boljša izbira za novince v triatlonu. V urah so prisotne skoraj vse funkcije in načini. Kupite jih lahko po ceni 350 $, če izberete samo ure ali triatletni komplet v višini $ 500 (vključuje prsni pas in komplet za spremljanje srčnega utripa med potovanjem). Pasovi so kemičnostabilno in udobno za kopanje v bazenih. Model odlikuje hitrost GPS, odlična baterija, ki omogoča do 14 ur delovanja GPS. Ločljivost zaslona 215 x 180 slikovnih pik. Zaslon je zaščiten z ojačanim steklom. Prednosti modela so fino nastavljanje za tek, podpora za dodatke in lepa, lahka zasnova. Za minuse - ni najboljša baterija in ne najbolj natančen časovni izračun krogov, ki plavajo v bazenu.

Kako izbrati?

Vsak model za uro ima standardni nabor funkcij in ne vsak je potreben za vaše treninge. Bolj kot bodo, bolj boste lahko iztisnili iz ur. Vendar pa ne smete loviti najdražjih športnih ur za triatlon, začeti morate z vrsto športov, ki jih nameravate narediti ali ste že vključeni.

Sorodne publikacije