Napajalnik Chieftec GPA-500S: pregled, pregledi

Nakup napajalne enote je dejansko stvar. Paziti morate, da ne zažgete celotnega sistema ali da je prešibek. Kljub temu, da večina uporabnikov zanemarja visokokakovostno BP in raje kupi nekaj cenejšega, obstajajo tisti, ki skrbijo za svoj računalnik. Torej, za dobre proračunske sisteme, je Chieftec GPA-500S odličen.

Videz

Leta 2011, nevsiljivo za vse, podjetje lansira novo serijo virov energije in Agpe. Naprave so ciljno usmerjene na vstopni segment za vstopno raven. Modeli so namenjeni tistim območjem, kjer se uporablja omrežna napetost 230 W, zato so postali nekoliko cenejši od konkurence.


Ta serija je sestavljena iz osmih modelov hkrati. Imeli so zmogljivost 350 do 500 vatov, medtem ko sta imeli dva indeksa "S" in "S8". Prva možnost je bila dana tistim agregatom, ki so delovali pri učinkovitosti pod standardom 80 PLUS. Druga skupina je delala s tem certifikatom in spadala v dražji segment. Tudi niz nerazložljivih razlogov je prejel skrajšano garancijo na njihove pripomočke. Zdaj, namesto treh let, je bilo samo 12 mesecev, kar je seveda malo razburjeno, ker nihče ni zavarovan z napakami.

Block

Videz modela je precej pogost. Napajanje 500W Chieftec GPA-500S je postalo sivo in dolgočasno. Ni mu uspelo slikati pod vsemi svojimi najljubšimi črnimi barvami in sploh ni dodal zrelosti na površje. Toda kaj je, je. Samo lupina je močna, na prvi pogled se zdi, da so materiali tudi močni. Treba je omeniti, daventilator nekoliko premaknjen vstran. Nad njim se dviguje rešetka, ki je v telesu rahlo vdolbljena, da bi bila enaka ravnini in ne moti, če je naprava nameščena pod ohišjem.


Ena od obrazov je prilepljena na informacije o modelu. Tu je osnovna specifikacija, ki vam bo v pomoč, še posebej, če ste kupili model brez škatle in navodil. Zadnja plošča ima prezračevalno rešetko, ki oddaja ves zrak, ki prihaja skozi zgornji pokrov in ventilator. Na voljo je tudi mesto za priključitev napajalnega kabla in gumba za vklop. Na hrbtni strani vsega je "snop" kablov, med katerimi je skoraj vse potrebno. Čeprav v primerjavi z najnovejšimi modeli s to izjavo lahko trdijo.

Žice

Tako je snop Chieftec iArena GPA-500S, čeprav je zamašen z nekaterimi kabli, vendar se zdi, da je nekoliko drugačen od trenutnih vmesnikov. Zaradi tega je dolžina ATX konektorjev 4-polni ATX12V PCI-E 2.0 VGA priključek za napajanje 38 palcev. Na prvi SATA priključek - 370 mm, na drugi - plus 150 mm in isti na tretji. Periferni priključek je dosegljiv preko 410 mm, na drugi in tretji pa morate dodati še 150 mm. V kompletu kablov je glavni napajalni kabel za 24 nožic in eden za 12 V s 4 nožicami. Na voljo je tudi VGA 8-pin PCI-E 2.0 kabel, ki mu sledi 4-polni periferni par, Serial ATA, ki deluje s tremi 15-pinnimi vijaki, in nihče ne potrebuje disketnega pogona v eni sami kopiji.
Že takrat je veljalo, da tako veliko število priključkov in žic - ni ravno najboljša možnost. To je posledica dejstva, da na toko so se optični pogoni in trdi diski začeli prenašati preko priključka SATA. Torej, tri vrvice niso bile dovolj, poleg tega so bile vse pritrjene na eno žico. Majhna je bila dolžina žic. Razlog za to je dejstvo, da se napajalnik Chieftec iArena GPA-500S šteje za ekonomičen model, ki temelji na proračunu. Dolžina kablov bo zadostovala za kompaktne stavbe z "nizkim" in "povprečnim" stolpom, pod pogojem, da se BP nahaja na vrhu.

Inside

Če odprete zgornjo ploščo, lahko vidite notranjost modela. Znano je, da je naprava opremljena z aktivnim faktorjem moči, čeprav sam proizvajalec trdi, da se tu uporablja napetost s standardnim razponom. Če pogledate polprevodniške elemente, lahko vidite, da so na majhnih radiatorjih, ki so le trije. Njihova debelina je tudi majhna - do tri milimetre. Poleg tega se radiatorji razdelijo na zgornji del plavuti. Na splošno je njihova postavitev na krovu sreča. Zrak se prosto giblje v pravi smeri, ne prekrivajo pomembnih delov in ne ovirajo pretoka zraka v prostoru. Elementi za odvajanje toplote se ne morejo pohvaliti z neprimerljivo zmogljivostjo, saj je Chieftec GPA-500S proračunski model. Na prvi pogled in sploh se zdi, da je pred nami različica s kapaciteto 400 art.
Podjetje Aishi je za ta BZ posebej zagotovilo kondenzatorje. Izvirni deli imajo naslednje elemente, ki so dosegli najvišjo zmogljivost delovanja - 105 stopinj. Toda v izhodnem usmerniku je kondenzator z zmogljivostjo 400 W, čeprav je tipičenza podoben model WB z močjo 500 W imajo kapaciteti do 380 μF. Rešetka je bila "grill" tipa. Ta možnost ni pogosto najdena v proračunskih modelih. Izgleda dobro, čeprav ni posebej poudarjeno med sivkasto obliko. Pod njim je ventilator velikosti 120 mm. Naprava deluje na ležaju in v največji možni meri lahko doseže do 2000 obratov na minuto. Zasnova prezračevalnega sistema v Chieftec GPA-500S je videti nekoliko šibkejša. Ventilator, ki temelji na takšnem ležišču, ne zagotavlja potrebnih virov, če je naprava na povišani temperaturi. Čeprav je ista različica modela na voljo v vseh poceni pripomočkih.

Specifikacija

Za razumevanje kakovosti pripomočka in njegovih zmogljivosti je nujno potrebno opraviti testiranje. Najprej pa razmislite, kaj je navedeno v parametrih potnega lista. Pred nami je BZ, ki ima moč +12 V, 396 Wattov. Če izračunate odstotek tega kazalnika na 500 W, se izkaže, da bo razlika 78-79%. To ni dovolj za pridobitev certifikata 80 PLUS. Če bi pred nami imeli dražji model, bi seveda lahko izrazili svoje nezadovoljstvo. Ker pa imamo napravo, ki prodaja manj kot 40 dolarjev, se ne bi smelo pritoževati zaradi takšnih kazalnikov.
Kot ponavadi se napetost na + 12V liniji razdeli na polovice na navideznih progah, ki imajo obremenitev 21 in 24 A. Če bi bila linija edina, bi bil sistem električne energije bolj varen. Ker pa je dovolj moči, se lahko izognemo preobremenitviiz skladb Drugi kazalci se ne razlikujejo bistveno od parametrov v podobnih modelih BC. Torej, s pregledom Chieftec iArena GPA-500S, lahko nenamerno zajamete značilnosti vseh drugih modelov v tem segmentu.

Stabilizacija

Ta značilnost je bolj kot kdajkoli pomembna za našo napravo. Testiranje je pokazalo, da to napajanje z napetostjo +12 V daje stabilne rezultate, medtem ko je v notranjosti stabilizacija skupine. Ni bilo precej prijetno, da bi presegli normo kazalnikov za +12 V in maksimalno obremenitev. Če se zmanjša na najmanjšo možno mero, se bodo pojavile tudi druge napetosti. Pri + 5 mestih se praktično popolnoma zamrzne z običajno povprečno uporabo naprave, od nominalnih indikatorjev pa odstopajo za nekaj odstotkov. Če izračunate skupno obremenitev pri 130 vatih, zberite na +33 in 5 V, ne več kot 100 vatov. Če dvignete tovor, odstopanja postanejo večja. Vsi ti negativni vidiki so kompenzirani, če se spomnimo, da Chieftec GPA-500S običajno pridobi proračunske sisteme za pisarniške računalnike. V tem primeru napetost redko presega 50 vatov, kar pomeni, da zgoraj navedenih negativnih kazalcev ni mogoče doseči.

Temperatura in hrup

To je še ena pomembna značilnost, ki je ne smemo prezreti. Kot smo že povedali, se ventilator z velikostjo 120 mm ujema s hladilno napravo. Doseže dva tisoč vrtljajev na minuto. Če je minimalna obremenitev nastavljena na 50 W, so vrtljaji dvakrat manjši, vendar se hitrost hitro poveča.
To je, če se izvajaBZ z napetostjo 150 W, potem bo vidna lopatasta lopata, da ne omenjamo, da bo ventilator odvratno zažgal pri 250 W. Če nastavite maksimalno obremenitev, potem ni mogoče doseči dva tisoč zavojev, vendar hrup 1900 obratov manjka.

Koristi

Ne smemo pozabiti na učinkovitost Chieftec GPA-500S. To je še en nič manj pomemben kazalnik. Testiranje je pokazalo, da ima model svoje posebnosti glede na konkurente. BZ je prejel aktivno korelacijo faktorja moči. Posledica tega je, da pri najvišjih vrednostih dobimo 997%, in če nastavimo obremenitev nad polovico, se bo odstotek znižal šele ob 07. Učinkovitost ni dovolj dobra, vendar pomanjkanje 80 PLUS zgovorno govori. Polna moč kaže, da izkoristek doseže oznako 76%.

Ocene

Mnenja Chieftec GPA-500S dobil dvojno. To je posledica dejstva, da malo kupcev skrbno preuči specifike in spremlja skladnost napetosti sistema in napajanja. Torej, nekateri uporabniki pritožil zaradi kakovosti predmetov, "lajanje" kitajski kondenzatorji, vir filter, ki je šele po 6 mesecih samo spali.
Bilo je pozitivnih ocen. Ugotovljeno je bilo, da je naprava stabilna, še posebej, če je sam sistem preprost in nevsiljiv. Deluje tiho, čeprav, kot je pokazalo testiranje, za tiho delovanje, mora naprava delovati z minimalno obremenitvijo. Opozoriti je treba tudi na nizke stroške. Toda pregledi Chieftec GPA-500S 500W niso omejeni na to. Bili so tisti, ki so model vzeli nazaj v trgovino, ne da bi sami izračunali potrebno vrednost. In tu so tisti, ki so to razumeliNaprava je zasnovana samo za šibke modele in je zaželeno, da se ne preobremeni, so zadovoljni z dolgoročnim delovanjem in učinkovitostjo.

Sorodne publikacije