Kako vstaviti kartušo v tiskalnik? Značilnosti postopka

Tiskalniki zdaj niso samo v pisarnah, ampak tudi v mnogih zasebnih domovih. To tehniko je treba redno izpopolnjevati, tako da je mogoče ustvariti tiskane dokumente. Zato je pomembno vedeti, kako vstaviti kartušo v tiskalnik. Postopek je preprost, naredite le nekaj korakov.

Postopek

Glede na vrsto tehnike se lahko postopek vstavljanja kartuše razlikuje. Običajni tiskalnik je HP. To je enostavno za upravljanje in razhroščevanje. Kako vstaviti kartušo v tiskalnik HP LaserJet? Vložek je v škatli. Zaželeno je, da ga dobite pred namestitvijo, saj bo vpliv zraka negativno vplival na tehniko.


Nežno pretresite nov blok. Ta ukrep je potreben, ker ga je mogoče dolgo shraniti. To je posledica dejstva, da je drobnozrnati prah, ki je v notranjosti, lepljen. Pripomočki držite vodoravno in pretresite 3-4 krat. Glava, odgovorna za tiskanje, je prekrita s filmom. Nahaja se na dnu podrobnosti, ki je lepo odstranjena. Da bi se izognili kontaminaciji rok, morate vzeti barvno etiketo. Kje vstaviti kartušo v tiskalnik? Blok je postavljen na mesto, kjer je bila stara kartuša. Na vrhu naprave se običajno odpre pokrov, kamor je nameščena tiskalna naprava. Kartušo je treba pritrditi, kar se izvaja s pomočjo trdnega mehanizma ali zapaha. Potrditev vstavitve se šteje za klik. Naprave ne pritiskajte trdno, da je ne poškodujete.

Priporočila

Uporabljeni vložek mora biti pakiran in odstranjen ločeno od gospodinjskih odpadkov. Nato morate vstaviti novo kartušo. Premeščanje se mora izvajati s katero koli vrsto opreme.


Kako prvič vstaviti kartušo v tiskalnik? Detajl je nameščen na vodilnih tirnicah. Aparat mora biti natančno vstavljen v tehniko. Pravilno postavljen del postane prost. Po kliku lahko zaprete sprednji pokrov. Kako vstaviti kartušo v tiskalnik Brother? Ta postopek se izvaja na enak način kot pri drugih napravah. Odprite pokrov, kjer je blok vstavljen, in ga gladko namestite, dokler ne klikne. Na koncu morate zapreti pokrov.

Preverite po namestitvi

Kako vstaviti kartušo v tiskalnik, ali naprava deluje pravilno? Da bi to naredili, je potrebno preveriti njegovo učinkovitost. Ko je pokrov zaprt, se tehnika samodejno določi. Na računalniškem zaslonu opazite, da morate natisniti preskusno stran. To dejanje morate potrditi.
Če takšne funkcije ni, vklopite tiskanje. Ne pozabite prilepiti navaden papir, sicer se bo pojavilo sporočilo o napaki. Pred tiskanjem običajno preverite nastavitve tiskalnika in natisnete preskusno stran. Po fotografiranju se postopek pravilno izvede. Če se zaznajo pasovi ali težave, je treba opraviti globoko čiščenje. Verjetno morate poravnati tiskalne glave. Ti postopki se izvajajo na nadzorni ploščitiskalnik Vsaka naprava ima meni, zato lahko podrobnosti najdete v navodilih. Ponavadi kaže, kako vstaviti kartušo v tiskalnik? Upoštevati je treba predpise proizvajalca, da preprečimo poškodbe opreme.

Verjetne težave

Tiskalniki so črno-beli in obarvani. V slednjih je le nekaj mešanih barv za različne tone. Težava je posledica dejstva, da če zamenjate barvo, naprava ne bo popravila mešanice barv pri tiskanju. Pri namestitvi bodite pozorni na barvno nalepko. To mora biti na vložku in v vtičnici tiskarske tehnike. Izkazalo se je, da je blok z zeleno nalepko nameščen tam, kjer je nalepka iste barve. V prisotnosti kompleksnosti, na primer, naprava na koncu ni vstavljena, mogoče je, da se ne prilagodi strani, ki jo potrebuje.

Kako ugotoviti, ali morate zamenjati kartušo?

Kartušo se običajno po potrebi izvrže z dolivanjem goriva. Po izvedbi tega postopka ga vstavite. Obstajajo znaki, ko morate zamenjati kartušo:
  • Tiskanje postane nejasno, prejšnja nasičenost se izgubi.
  • Vsi listi niso natisnjeni, nekatere črke se lahko izgubijo, obstaja učinek "nepredelanih kotov".
  • Prikaže se ikona "Zamenjaj kartušo".
  • Učinek "svetlobnih pasov".
  • Obstajata dve vrsti kartuš - čip in čip. Prve se štejejo za drage in tehnološke. Ta naprava na primer obvesti lastnika o potrebi po zamenjavis črnilom. Neplanirane naprave se običajno uporabljajo s proračunsko opremo. Nato morate sami izračunati vir naprave. Potrebno je redno polnjenje kartuš, ne da bi jim omogočili, da se posušijo. Vstavljanje podatkov o napravi je enostavno. Dovolj je poskusiti enkrat, potem pa v prihodnosti ne bo težav.

    Sorodne publikacije