"Skyrim": stopnja kompleksnosti, skrivnosti prehoda, nasveti

Igra "Skyrim" je izšla leta 2011 in od takrat zrasla z veliko dodatki in modi. Najnovejša različica igre je bila dodana kompleksnosti "legendarne" ravni in za nekatere igralce je postala pravi izziv. Toda kaj razlikuje novo kompleksnost od vseh drugih in kako igrati "Skyrim" na legendarni težavi?

Stopnje težavnosti

V igri je 6 težavnostnih stopenj. Privzeto je povprečna raven "Adept". Če se neka faza igre zdi pretežka, se lahko kompleksnost preklopi na vžigalnik in nadaljuje. To lahko storite in obratno: zapletite igro, če se zdi preveč preprosta. Kakšne so razlike v težavah v Skyrimu? Z vsako naslednjo stopnjo igralec dobi poškodbo in zmanjša količino škode. Z drugimi besedami, višja stopnja težavnosti, bolj boleče so nasprotniki in bolj junak potrebuje čas, da jih ubije.


Novinec

Najnižja stopnja težavnosti v Skyrimu. To ni priljubljena pri igralcih, saj je igra preprosto nezanimiva. Na "novinca" lahko preklopite v primeru, da bitke na višji kompleksnosti ne morete zmagati in se ne želite vrniti k njemu kasneje z močnejšim značajem. Tudi nizka kompleksnost je primerna za tiste, ki ne marajo bitke in samo želijo raziskati svet.

Učenec

Na tej stopnji težavnosti v Skyrim-u je vse postalo težje, vendar še vedno ne preveč zanimivo. Sovražniki na "študentu" preveč enostavno ubijejo,znak, po drugi strani, prejme premalo škode od njih. V tej kompleksnosti lahko hitro izpolnite naloge in se samo seznanite z igro parcele in vesolja.


Adept

Povprečna stopnja težavnosti v Skyrimu, ki je privzeto v igri. Najbolje je, da se seznani z igro. Vendar pa se izkušeni igralci "adept" zdi preveč preprosta. Igranje na tej stopnji težavnosti je precej udobno in ne zahteva, da igralec razmišlja skozi taktiko za vsako bitko. Kljub temu pa lahko lik že precej umre, zato bo včasih moral uporabiti zdravilna zelišča.

Strokovnjak

Če se igra na "pripadniku" zdi preveč enostavna, se lahko preizkusite v "strokovnjaku". Ta stopnja težavnosti "nominacija" ni najbolj zapletena, vendar se ne bo popolnoma sprostila. Nekateri nasprotniki bodo začeli povzročati več škode kot prejšnje stopnje težavnosti, njihovo zdravje se bo povečalo in junak bo potreboval več zdravilnih letin, da bi jih obvladal.

Master

Na začetku je bil "mojster" najtežja stopnja "Skyrim". Na tej ravni postanejo sovražniki precej močni, njihova zaščita se še bolj poveča in škoda, ki jo lik povzroči, postane bistveno manj. Zdaj mora igralec razmišljati skozi svoja dejanja, preden se pridruži bitki in se založi z napitki.

Legendarna

Najvišja stopnja težavnosti v igri. Posebnost legendarne stopnje težavnosti v Skyrimu je v tem, da lahko nasprotniki zdaj ubijejo igralca z enim udarcem. Brez ustreznega pristopa k razvojuznak, veliko zaloge in potrpljenja, "legendarne" težave, skoraj nikoli ne minejo.

Primerjava kompleksnosti v "Skyrim": razlike v zahtevnostnih stopnjah "Adept" in "Legendary"

Kot smo že omenili, izbira kompleksnosti vpliva na škodo, ki jo povzročijo nasprotniki značaja in koliko bo junak sam premagal. Z naraščajočo težavo, lahko obstajajo močnejše vrste pošasti, vendar nobenih dodatnih znanj, ki se ne pojavijo. In seveda, prenos "Skyrim" na "legendarno" stopnjo težavnosti traja veliko dlje kot "privrženec".
Kako različna je bitka pri maksimalni in povprečni kompleksnosti? Na primer, napadajo volka v težavah "adherent", lahko igralec zlahka spopadati z njim, kar povzroča več udarcev, in bo nadaljeval svojo pot. Na "legendarni" težavah na prvem srečanju z volkom v bitki blizu bo moral poskusiti ubiti. Lahko celo imaš čas za izboljšanje nekaterih veščin. Če se bo "pripadnik" na začetku igre srečal z ledenimi vozički, potem je povsem mogoče ravnati. Na "legendarni" ravni, ko srečate tako pošast, je bolje takoj pobegniti in se vrniti šele, ko lik izboljša svoje sposobnosti.
Na splošno se zdi, da je igra na "adherentu" sprva precej lahka, in šele z naraščanjem ravni značaja se vse začne malo zapleteno. "Legendarna" kompleksnost je nasprotna. Prve stopnje so trdo pritisnjene, toda z razvojem značaja sovražniki prenehajo biti nepremagljivi. Še ena razlika v najvišji ravni zahtevnosti odPovprečje je, da je za uspešno uporabo spretnosti potrebno dobro črpati. Na primer, spretnost "prikrite" na "adherentu" deluje dobro po tem, ko je dobila prvih šest stopenj, medtem ko je treba "legendarno" kompleksnost te spretnosti izboljšati na vsaj raven 45.
"Adept" je bolj primeren za tiste, ki ne želijo prekomerno obremenjevati pri prehodu igre. "Legendarni" je enaka kompleksnost, ki jo ljubitelji radi stalno čutijo na moči.

Prenesite nekaj spretnosti

Ker se raven znakov v Skyrimu povečuje s stopnjami spretnosti, bo koristno vedeti, kako lahko nekatere od njih prenesete hitreje:
 • Sneakiness. Najlažji način, da povečate to spretnost, je, da naletite na lik v steni, pritisnete Ctrl, da se usedete, Capslock ustavi vožnjo in "C" se premakne naprej. Potem lahko lik pustite za nekaj časa, dokler se veščina ne izčrpa. Drug način je, da se premikate po svetu v prikritem načinu brez hitrega premika.
 • Starejši. Spretnost se zlahka izboljša tako, da se pogovorite s natakarjem v Taverni Rifthen. To je vredno le prosi, da pove o družini "Black Heather" in vedno izberite "Prepričevanje". Sirotiku lahko še vedno daš nekaj kovancev ali pa greš v Dibellasov tempelj za blagoslov.
 • Žepna kraja. Najlažji način za izboljšanje te spretnosti je stalno shranjevanje pred krajo in nakladanje v primeru okvare (hotkeys F5-F9). Količina pridobljenih izkušenj je odvisna od stroškov stvari,ki ste se odločili ukrasti.
 • Primer kovačenja. Da bi kar najbolje izkoristili prednosti te spretnosti, je vredno, da jo zasenčimo. Vse, kar je potrebno za izboljšanje kovačenja, je veliko železnih ingotov in usnjenih trakov. Lahko jih kupite in ekstrahirate neodvisno, topi rudo in razreže kožo na trakove. Izkopani svinčniki so narejeni iz izvlečenih sestavin, ki jih je mogoče takoj prodati in prodati, vendar je bolje, da jih pustimo za nalivanje očaranosti.
 • Čar. Da bi izboljšali to spretnost, boste potrebovali veliko število kamnov in nekoliko naučili omamljene začarane. Kamne lahko dobite na dva načina: očarajte nekakšno orožje, da ujamete duše in jih dobite z pošasti ali z urokom, če se odločite igrati magičarja. Po prejemu kamnov lahko začnete očarati bodice, ki ste jih naredili prej. Če ni nožev, potem se odpravite na Solydyd in obiščite Shining Clothing store. Tam lahko kupite veliko poceni stvari, ki jih po očaranju zlahka prodajajo.
 • Alkimija. Ta spretnost zahteva veliko različnih sestavin, ki se pridobivajo in kupujejo po vsem Skyrimu. Najbolj donosno narediti napitke nevidnosti, kot tudi strup paralize, škoduje zdravju.
 • Posest orožja. To spretnost lahko enostavno prenesete na začetku igre. Samo pridite do kraja z medvedom v prologu igre, vzemite bodalo ali drugo orožje in začnite premagovati Hadvora ali Ralph, odvisno od vaše izbire. Ker so ti znaki poučni in na ploskvi, morajo biti na strani igralca kotvsaj dokler ne zapustijo jame, ne bodo začeli napadati, koliko udarcev ste jim povzročili. Najbolje je, da izberete "legendarno" stopnjo težavnosti tako, da se Ralof ali Hadvor Health Indicator zmanjša počasneje.
 • Skrivnosti in nasveti za hojo

  Skyrim ima veliko vseh možnih odtenkov in trikov, ki lahko pomagajo pri napredovanju igre. Tukaj je nekaj izmed njih:

 • S pritiskom na tipko Alt, lik začne zbežati ali skočiti na konju hitreje s preživljanjem vzdržljivosti. Ampak najbolje je, da ga ne porabimo v celoti, saj se bo, ko bo konec, začela okrevati le v nekaj sekundah.
 • Ne prezrite knjig, ki jih najdete med igro. Lahko izboljšajo nekatere sposobnosti ali začnejo iskanje.
 • S streljanjem z loka v prikritem načinu boste lahko povzročili dodatno škodo.
 • Če iz sten odstranite bakle, potem se boste lažje zapletli.
 • Z uporabo stanja pripravljenosti (privzeto tipka "T") lahko hitro obnovite zdravje, mano in vzdržljivost.
 • Lahko se izmenjujejo stvari s spremljevalci, vendar je treba spomniti, da je njihova nosilnost omejena. Poleg tega imajo sateliti še eno zanimivo značilnost: če jim podate eno puščico za lokostrelstvo, se nikoli ne konča, dokler spremljevalec ne strelja. Možno je, na primer, dati najem ebonitne puščice in zbrati za njega sto istih puščic.
 • ​​
 • Levičarji se končajo. Da bi se temu izognili, morate kupiti hišo in stvari postaviti v prsni koš.
 • Če vam ni všeč, da nastavite kompleksnost same igre, lahko v Skyrim postavite načine težavnosti. Nekateri od njih izenačijo prejete in škodo, kar lahko nekoliko olajša življenje na legendarni ravni. Drugi izboljšujejo določene spretnosti, zaradi česar igra bolj udobno, vendar igra na nižjih nivojih postane nezanimiva. Obstajajo tudi tisti, ki še dodatno povečujejo kompleksnost igre.
 • Sorodne publikacije