Kako obnoviti izbrisane datoteke iz telefona: navodila

Verjetno je vsak naletel na primere, ko ste z enim napačnim gibom roke pomotoma izbrisali pomembne informacije iz mobilnega pripomočka. In če so na osebnem računalniku takšne težave razrešene razmeroma enostavno, potem so s pametnimi telefoni in tablicami stvari veliko težje. Če izbrišete datoteko na telefonu, jo lahko načeloma obnovite in to ni tako zapleteno, kot se zdi na prvi pogled. Ampak tukaj je nekaj odtenkov, ki veljajo ne le za programsko opremo, ampak tudi za strojno opremo. Kljub temu upanje ni vedno oživljanje izgubljenih podatkov. Iz našega članka boste izvedeli, ali lahko iz telefona vzamete izbrisane datoteke in kako to storite z najmanjšimi izgubami iz mobilne naprave in živcev. Pregledali bomo osnovna orodja, ki so potrebna za ta dogodek, in na kratko predstavili vsak posamezni dogodek.


Značilnosti mobilnih platform

Vredno je reči, da naprave na platformah iOS in Windows Phone v zvezi s tem niso primerne in izgubljene informacije so zelo neradi in zelo redke izjeme. Če ste izbrisali datoteko v telefonu, je ni mogoče obnoviti v ta operacijski sistem. Edina stvar, ki je vsaj nekako podvržena posebni programski opremi, ki je namenjena oživljanju podatkov, je pomnilniška kartica. In od notranjega pogona, na žalost, vse izgine nepreklicno.
Android platforma, za razliko od iOS in Windows Phone, je veliko bolj odbitna od davka v smislu obnovitve podatkov. Kljub velikemu številu različnih blagovnih znamkvdelane programske opreme, vse zagotavljajo bolj ali manj prost dostop do notranjega pogona, da ne omenjamo pomnilniških kartic. V primeru Androida je obnavljanje izbrisanih datotek v telefonu veliko lažje. Razmislili bomo o tej platformi.


Kako oživiti datoteke?

Če želite obnoviti izbrisane datoteke v telefonu, se boste morali obrniti na pomoč s programsko opremo tretjih oseb. Slednji v obsežnih prostorih interneta je veliko, vendar pa se ne morejo vse javne službe ustrezno spopasti z nalogami. Nekateri programi in sploh ne poskušajo obnoviti izbrisanih datotek iz telefona in jih tam namestiti. Torej z izbiro takšne programske opreme morate biti zelo previdni. Razmislili bomo o najbolj priljubljenih in preizkušenih programih z veliko pozitivnimi odzivi uporabnikov.

Dr.Fone za Android

Številni napredni uporabniki priporočajo ta izdelek. Orodje vam omogoča, da obnovite izbrisane datoteke s pomnilniške kartice telefona in notranjega pogona. In se učinkovito lotite naloge. Vsaj opazno je boljši (višji odstotek oživljanja) kot druga podobna programska oprema.
To je namizna aplikacija, zato bomo za svoje delo potrebovali osebni računalnik, ki bo deloval pod nadzorom operacijskega sistema Windows. " Program se je prav tako dobro prikazal kot nova deseta različica OS, starejši - "osem" in "sedem". Za obnovitev izbrisanih datotek iz pomnilnika telefona morate namestiti program v računalnik, ga zagnati in povezatipripomoček za mobilne naprave z vmesnikom USB. Prav tako je treba opozoriti, da je na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku treba omogočiti način "USB Debugging".
Ko program določi model vaše naprave, bo začel z njim namestiti gonilnik (potrebna je internetna povezava). Po tem se prikaže delovno okno s seznamom podatkov za oživljanje. Če želite obnoviti izbrisane datoteke iz telefona, morate namestiti ustrezne signale - zvok, fotografijo, video ali vse skupaj.
Tudi program vam omogoča, da oživite zgodovino klicev, stikov, SMS, pa tudi sporočila priljubljenega selarja "Watsap". Pripomoček pregleda vse pogone, vključno z zunanjimi. Torej lahko Dr.Fone za Android povrne tudi izbrisane datoteke iz flush telefona. Treba je omeniti, da so prejete administratorske pravice (root) znatno povečale možnosti za uspešno oživljanje podatkov.

Pogoji distribucije

Takšna učinkovita in bogata programska oprema na žalost ne more biti brezplačna. Razvijalec ga distribuira samo za plačano licenco brez izjem, kot so delnice, bonusi in drugo. Torej, če želite obnoviti izbrisane datoteke iz telefona in ga narediti čim bolj učinkovito, potem morate ključ vtakniti. Kot semena, razvijalec ponuja uvodno različico, kjer pripomoček po skeniranju določi, kako in kako lahko oživlja. Če dobite predhodne podatke, lahko že razmišljate o nakupu licence.

DiskDigger

Še en program, ki vam omogoča, da iz telefona vzamete izbrisane datoteke. Namen dela je pripomočekpredvsem o oživljanju slik - JPG, PNG, BMP in GIF. Najdete ga v storitvi Google Play.
Če želite začeti, morate prenesti in namestiti aplikacijo. Ko se zažene, se odpre okno čarovnika za pomočnika, kjer morate klikniti gumb »Začni iskanje slik«. Potem bo program analiziral vse razpoložljive pogone in dal prejšnji rezultat. S seznama morate izbrati datoteke, ki jih želite oživiti, in po kliku na gumb "Obnovi". Če nastavitve ne določajo mesta, kjer se bodo datoteke prikazale po postopku, se prikaže okno upravitelja datotek. Tukaj morate izbrati mapo, v kateri bodo po obnavljanju poslane vse slike. Orodje lahko oživi datoteke, ne da bi pridobilo skrbniške pravice, vendar sodeč po povratnih informacijah uporabnikov korenski dostop znatno poveča možnosti za uspeh. Prav tako lahko nastavite podrobnejše informacije za iskanje izbrisanih slik v nastavitvah: velikost, obseg in datum ustvarjanja.

Pogoji distribucije

Program se brezplačno distribuira in je v nasprotju z drugimi podobnimi izdelki popolnoma brez frustrirajučega oglaševanja. Kljub temu pa se slednja še vedno srečuje, vendar je ne moremo imenovati agresivna. Ker kot razvijalec, koristnost tega pripomočka reklamira svoj sosednji in opazno bolj funkcionalen izdelek - DiskDigger Pro. Je plačljiv in vam omogoča, da obnovite ne samo slike, temveč tudi druge vrste datotek.

GT Recovery za Android

Tako kot v prejšnjem primeru je to mobilna aplikacija in za oživljanje osebnih datotekračunalnik ni potreben. Pripomoček se je zelo dobro izkazal pri obravnavanju problematičnih pripomočkov in vam omogoča, da obnovite izbrisane datoteke v telefonih Samsung, Motorola, LG in drugih vdelanih programih, ki sploh ne omogočajo dostopa do sistemskih podatkov platforme Android.
Aplikacija ima široke zmožnosti in vam omogoča, da ne samo fotografirate, avdio in video vsebine, temveč tudi sporočila SMS, stike, besedilne dokumente, klice ter sporočila socialnih klicateljev "Watsap" in "Weber". Orodje lahko najdete v storitvi Google Play. Po prenosu in namestitvi se odpre glavno okno s čarovnikom za pomočnike. Tukaj je vse razdeljeno na odseke, za odpiranje katerih program ponuja začetek skeniranja naprave. Ko je preverjanje končano, se prikaže seznam najdenih datotek, ki jih lahko nadaljujete. Po tem, ko položite svetilnike na potrebne ali označite vse, morate klikniti na gumb "Obnovi". Potem bo program ponudil izbiro prostora na disku za shranjevanje podatkov. Ob prisotnosti upravnih pravic se možnosti za uspeh bistveno povečajo in razdelki za obnovitev asistenčnega čarovnika postanejo večji. Toda brez korenskega dostopa se je program zelo dobro izkazal.

Pogoji distribucije

Pripomoček je popolnoma brezplačen, razvijalec pa se je na žalost odločil, kako ga bo s pomočjo oglaševanja ovrednotil. Okusne pasice, ponudbe iz "Alyexpress" in namestitvenih paketov iger se pogosto prepletajo. Vendar pa je izdelek zelo pameten in učinkovit, tako da če ne želite odpadkovo resnih odločitvah in redko igral z gumbom "Izbriši", potem lahko tolerirate.

EaseUS Mobisaver za Android

To je tudi orodje za mobilno obnovitev datotek, zato ni treba uporabljati osebnega računalnika. Ocene o programu so večinoma pozitivne in jih lahko najdete v storitvi Google Play. Takoj je treba opozoriti, da je za pravilno delovanje programa potrebno pridobiti skrbniške pravice. V nasprotnem primeru pripomoček ne bo deloval.
Na žalost je program prikrajšan za lokalizacijo v ruskem jeziku, vendar ni nobenih težav z namestitvijo, niti z naknadno uporabo. Vmesnik programa je preprost, intuitiven in ga bo razumel tudi začetnik. Če želite obnoviti datoteke, morate zagnati pripomoček in v oknu izberite potreben razdelek za oživljanje: video, foto, zvok, dokumenti, stiki ali SMS. Po tem bo program začel pregledovati pogone za prisotnost oddaljenih podatkov. Na spodnjem seznamu morate izbrati datoteke ali informacije, ki jih želite obnoviti. Nato kliknite gumb za obnovitev, določite kraj za shranjevanje in počakajte na konec postopka.
Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se pripomoček spopada z oživljanjem na tako elegantnih pripomočkih, kot so Samsung, LG, Motorola, NTS in Nexus od Googla. Program podpira tudi starejše različice platforme Android - 2.3 in 4.0.

Pogoji distribucije

Pripomoček se brezplačno distribuira in presenetljivo brez oglaševanja. Je precej majhno in se ne more imenovati agresivno. Tim,ki potrebuje napredne funkcije brez kakršnih koli omejitev glede števila datotek za oživljanje, se bo moralo pajkati po različici Pro. Deluje na enak način kot brezplačen, vendar brez oglaševanja in deluje s širšim seznamom mobilnih pripomočkov.

V zaključku

Vsi zgoraj opisani pripomočki ne zagotavljajo 100% jamstva za obnovitev izgubljenih datotek. Omeniti je treba tudi, da se možnost obnavljanja izbrisanih podatkov močno poveča z izvajanjem tega postopka takoj po naključnem izbrisu. Nove datoteke nadomestijo sektorje in skladbe na disku, stare informacije pa nepovratno izginjajo. Da ne bi trpeli zaradi postopka izterjave, je bolje, da uporabite pravilo, da naredite varnostne kopije podatkov. Poleg tega danes ni vse potrebno ročno narediti vsega tega. Obstaja posebna programska oprema, ki bo redno kopirala vse vaše datoteke brez vašega sodelovanja. Morate ugotoviti, kaj točno. Poleg tega je veliko število storitev v oblaku, ki vam omogoča, da popolnoma pozabite na težave obnovitve podatkov. Na vašo storitev "Google Drive", "Dropbox", "Yandex.Disk" in mnoge druge podobne rešitve. Če ste povprečen uporabnik in vsi vaši podatki ne zahtevajo več kot 5 GB, bodo storitve teh storitev za vas brezplačne.

Sorodne publikacije