Kako odstraniti račun na Windows 8: najlažja rešitev

Če se uporabnik osme izdaje operacijskega sistema Windows ali modifikacija 8.1 iz nekega razloga odloči, da se mu ni treba prijaviti z računom, potem je težava takoj: kako izbrisati račun v sistemu Windows 8 in to storiti. V takih dejanjih ni nič strašnega. Vendar bo prijava postala veliko lažja. Pravzaprav programi za Windows 8, ki bi lahko izvajali take nastavitve, ne bodo potrebni. Lahko se omejite na sam sistem.

Kako izbrisati račun v operacijskem sistemu Windows 8: Možnosti akcije

Če želite izbrisati račun v osmi izdaji sistema Windows, lahko naredite nekaj preprostih korakov, ki ne bodo vedno veljali za postopek odstranitve.

Tako so med možnostmi za ukrepanje najenostavnejše naslednje:
 • onemogočanje zahteve glede gesla pri prijavi;
 • uvedba nove upravne registracije z odstranitvijo stare;
 • prehod na lokalni račun;
 • Popolna deaktivacija Microsoftove registracije.
 • Kar zadeva prvo možnost, lahko onemogočite geslo za račun Windows 8 na najpreprostejši način.
  Prvotno se imenuje Run Console (Win + R), potem pa vstopi v ukaz netplwiz in v novem oknu pred pozivom geslo preprosto odstrani kljukico. Seveda, lahko greš daleč, kliče "Nadzorna plošča" in iskanju ustreznega oddelka v njem. Toda zakaj se vključiti v to, če obstaja racionalnejša rešitev?

  Ustvarjanje nove registracije

  Kako odstraniti račun v sistemu Windows 8? To lahko storite tudi preprosto. Za to bo potreben oddelek za nadzor računa.
  Najprej morate ustvariti novo registracijo s pravicami administratorja. Do tega razdelka lahko dostopate skozi desno podokno (Charms), kjer so izbrane možnosti in nato prehod na njihove spremembe, sledi pa uporaba računov (drugih računov). Tukaj morate uporabiti dodatek novega zaznamka. Če trenutno izklopite internetno povezavo, bo privzeta lokalna registracija.

  Ko se pojavi na seznamu vseh vnosov, ga je treba urediti in namestiti v vrsto skrbnika. Po tem morate zapustiti trenutni zapis (to lahko storite na začetnem zaslonu), nato se prijavite z ustvarjeno registracijo in preprosto izbrišite nepotreben račun v istem odseku upravljanja drugih "računov". V tem primeru bo prišlo do opozorila o možnosti shranjevanja uporabniških dokumentov (tukaj - če želite).

  Spremljanje računov v sistemu Windows 8: prehod na lokalni račun

  Upoštevajmo še en, nič manj učinkovit način. Kako izbrišem račun v sistemu Windows 8? Problem je mogoče rešiti s prehodom na lokalno registracijo. Če želite to narediti, morajo vsi v istem razdelku za upravljanje računa najti Microsoftov zapis (uporabniško ime in e-poštni naslov bosta določena). Pod njim je hiperpovezava, ki onemogoči zapis, ki ga morate klikniti. Po tem boste morali vnesti trenutno geslo. NaprejGeslo za stopnjo in kratko uporabniško ime se lahko spremenita. Zato lokalne registracije ne bodo več povezane z Microsoftovimi korporacijami.

  Odstranitev računa na Microsoftovem spletnem mestu

  Nazadnje, druga možnost, pri kateri programi Windows 8, ki bi samodejno onemogočili registracijo, tudi niso potrebni.
  V tem primeru se morate prijaviti v Microsoftov vir pod "uchetku" in ga popolnoma zapreti. Vendar v tem primeru izbrisani račun ne bo več uporabljen za druge izdelke in storitve programske opreme, s katerimi je bil povezan, ne samo na stacionarnih računalnikih ali prenosnih računalnikih, temveč tudi na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Windows 8 (OneDrive, Outlook.com, naročnine itd.). Zato je pri zapiranju najbolje razmisliti o smotrnosti takšnih dejanj stokrat. Po vložitvi prijave za zaključek se lahko ti ukrepi prekličejo le v 60 dneh.

  Sklep

  Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, se odstranitev ali onemogočenje registracije v operacijskem sistemu Windows 8 izvaja preprosto. Kaj je najprimernejša metoda? Najbolje je preprosto onemogočiti zahtevo za geslo, če je njegov uporabniški vnos nenehno nadležen. Ne manj preproste metode, si oglejte in ustvarite novo registracijo ter preklopite z zaznamka »Microsoft« na lokalni račun. Toda s popolno odstranitvijo registracije je treba biti izredno previden, malo ko je potrebno (še posebej, če je priključen tudi na mobilno napravo).

  Sorodne publikacije