TL WN722N: opis in konfiguracija

V tem članku bomo razpravljali o nastavitvah TL WN722N in opisali značilnosti te tehnične rešitve. Ta brezžična omrežna kartica je v bistvu naprava USB. Običajno se uporablja v prostorih z visokimi zahtevami za moč signala. Ta naprava omogoča dostop do hitrega interneta.

Življenjsko okolje

Brezžični WiFi adapter TP Link TL WN722N je sposoben zagotoviti stabilen signal v kompleksnem okolju - stanovanja s posebnim načrtovanjem, majhne pisarne. Ta rešitev se ne boji več betonskih zidov in ogledal.
Podobno motenje praviloma otežuje delo USB adapterjev za stacionarne računalnike, pa tudi ustreznih modulov prenosnih računalnikov. TL WN722N podpira IEEE 80211 n brezžično tehnologijo. Zahvaljujoč temu je mogoče doseči samozavestni signal tudi na tistih področjih prostorov, ki se zdijo nepremostljivi. Velike razdalje znatno zmanjšajo izgubo podatkov. Učinkovitost opreme se povečuje tudi s pomočjo zunanje zunanje prenosne antene. Indikator doseže 4 dB. Končna moč naprave je 20 dBm. Ni vsak usmerjevalnik lahko pohvali rezultat. Visoka natančnost opreme vam omogoča, da uživate v visokokakovostni komunikaciji, spletnem igranju in gledanju videa z visoko ločljivostjo. Signal se pošlje čim prej.

Nastavitve

Ta postopek se začne z namestitvijo gonilnika TL WN722N. On nipovzroča težave. Začetnik bo lahko rešil takšno nalogo. Skupina dobav, ki nas zanima, je pogon z voznikom. Obstaja tudi poseben program. Strokovnjaki kličejo optimalno možnost namestitve samo voznika brez njega. Dejstvo je, da so standardne funkcije operacijskega sistema Windows sposobne upravljati adapter brez aplikacije, ki v bistvu deluje kot posrednik. Torej v računalnik vstavite disk. Čarovnik za namestitev gonilnika se mora samodejno zagnati. Če se to ne zgodi, ga bomo izklopili ročno. Izberite adapter TL WN722N. Uporabljamo funkcijo »Namesti gonilnik«. Čarovnik zažene postopek namestitve. Kliknite gumb "Naprej". V tej fazi izberite možnost "Namesti samo gonilnik". Zakaj se ta pristop imenuje optimalen, je opisano zgoraj. Dodatna programska oprema lahko povzroči spore in zruši.
 • Začnite namestitev.
 • Pričakujemo zaključek postopka.
 • Sedaj je nameščen gonilnik.
 • Pritisnite gumb "Finish". Na tej stopnji je konfiguracija opreme končana.
 • Povezali se bomo z omrežjem WiFi.
 • Vendar pa računalnik predhodno ponovno zaženite.
 • Povezava

  Ko se zgornji koraki zaključijo, se v sistemski vrstici prikaže ikona brezžične povezave. Najdete ga v spodnjem desnem kotu zaslona. Dvokliknite izbrano ikono. Spadamo v okno, skozi katerega se izvaja upravljanje omrežja. Izberite možnost, ki ustreza našiTL WN722N naprava. Geslo z dvojnim geslom za WiFi. Od zdaj naprej imamo dostop do interneta. Tako smo v praksi dokazali, da je možno uporabiti adapter brez dodatne programske opreme, ki jo dobavlja TP-Link v kompletu.

  Posodobitve vdelane programske opreme

  Običajno se med proizvajalcem naprave in njegovim zadetkom v rokah določenega uporabnika preteče veliko časa. V tem obdobju ima proizvajalec čas, da pripravi novo strojno programsko opremo za svoje naprave. V takšnih programskih rešitvah so bile v prejšnjih različicah odpravljene napake. Pridobite vsa potrebna orodja za lastnika opreme na uradni spletni strani podjetja. Za stabilno delovanje naprave je treba redno posodabljati vdelano programsko opremo. O razpoložljivosti trenutnih različic lahko izvedete tudi na uradnem viru. Ne prenesite vdelane programske opreme s spletnih mest tretjih oseb, saj so lahko okužene z virusi.

  Torej, ko ga bomo dobili, bomo nadgradili gonilnik naprave.
 • Prejeto gradivo razpakiramo.
 • Zaženite datoteko Setup.exe.
 • Ker je gonilnik že nameščen, bo čarovnik za namestitve predlagal "Popravi".
 • S to možnostjo se strinjamo.
 • Pritisnite gumb "Naprej".
 • Novi gonilnik bo nameščen v nekaj minutah. Uporabite ga lahko takoj.
 • Ostaja le možnost, da kliknete gumb "Dokončaj".
 • Dodatne informacije

  V nekaterih primerih je treba pojasniti različico strojne opreme naprave TL WN722N. To vam bo omogočilo, da nastavite najboljšeprogramske opreme. Poiščite informacije, ki jih potrebujete. Številka različice je na oznaki naprave. Če potrebne informacije niso na voljo, imamo opraviti z V1. Ločeno pa bi morali povedati o interakciji opreme z operacijskim sistemom Windows 7. Pri namestitvi celotne programske opreme na to platformo lahko pride do znatnega padca hitrosti adapterja.

  Sorodne publikacije