Kdo je najmočnejši "Mortal Combat": Pregled in značilnosti

Serija iger, filmov in stripov Mortal Kombat ni izgubila svoje priljubljenosti od izdaje prvega projekta borilne igre na arkadnem stroju v oddaljenem letu 1992. Prvi, drugi in tretji kultni deli so bili sestavni del arzenala kateregakoli računalniškega kluba v Rusiji konec devetdesetih let. Potem, ko je prvi Sony PlayStation prišel zamenjati SEGA, se je pojavil MK4. Priljubljenost serije je zagotovljena z edinstvenimi načini dokončanja sovražnika na koncu kroga, kot tudi nad zmožnostmi, ki so jih pokazali vojaki. Z vsakim delom so bili novi liki, igralci pa so vprašali tistega, ki je najmočnejši v Mortal Combatu. To bo obravnavano v članku.

Cryomant Sab-Ziro

Vse karakterne sposobnosti so povezane z ledom: zamrznitev sovražnika, zdrs, skrb za kap z ustvarjanjem ledene statue. Barva je modre barve. Glede na zgodbo o nastavitvi naj bi ninja prodrla v turnir "Deadly Battle" in odpravila gostitelja iger - Shang Tsung. Toda načrt ni bil uresničen: Sab Ziro je umrl iz rok Škorpijona, kasneje pa se je ponovno rodil v nemrtvi z imenom Nub Saybot zaradi prizadevanj Shinnoka in Quang Chija.


Kljub tragični zgodbi je lik na voljo v vseh delih igre, in Nub Saybot je bil skrivnost in nemogoče igrati v MK2 igralcu v MK3 in Mortal Kombat: Desception je bil prvi, ki je razkril svojo zgodbo.

Velikan velikan

V "Mortal Combatu" je Goro predstavljen z mišično silo, z uporabo napadov in streljanja.krogle iz rok. Igre imajo pod-šefa, izzivajo igralca pred bitko z glavnim zločincem. Zgodba igra vlogo generala zunanjega sveta. Pojavi se v filmu "Deathly Battle", kot tudi v "The First Player Get Get Noseča" v obliki kameo.

Pyroman Scorpio

Znak Mortal Kombata, katerega nasprotovanje Sabziru je franšizni oglas. Šteje se za nepremagljivega, saj po pogojnem porazu gre v pekel, od koder se z dvojno močjo vrne v svet smrtnikov. Moč škorpijona je odvisna od časa, ki ga preživi v peklu.


Pozna fraza Get Over Here med oboževalci postavljanja in sprejemanja "harpune", ki sovražnika zoži bližje in doseže zgornjo polovico. V bitki Scorpion lahko pokliče zaveznike iz pekla ali pošlje nasprotnika tam.

Temni čarovnik Shang Zung

Še ena ključna številka celotnega vesolja Mortal Kombata. Težko je izračunati, kolikokrat je umrl in se ponovno rodil, vendar brez tega "slabega fanta" ne more narediti nobene različice igre. Sposoben je ukrasti duše drugih in prevzeti obliko sovražnikov, kupovati nove sposobnosti. Je sposoben premikati iz kraja v kraj, klicati požarne balone obeh rok in pod zemljo.

Bog Shinnok

Obstaja padel bog, ki je bil zaprt v peklu po poskusu uničenja drugih bogov. Prvič je bila predstavljena širši javnosti kot glavni antagonist v Mortal Kombat Mythologies: Sub Zero. Shinnok je sklenil sporazum s čarovnikom, Cwan Chi, da napadne Zemljino kraljestvo in ga prevzame. Lutka je bila Sab Ziro, ki je na koncu razkril zaplet temnih sil in mu uspelo priti iz peklaamulet, brez katerega padli bog ne bo mogel zapustiti večnega zapora. V MK4 je Shinnok igralni lik, med sposobnostmi pa se poskuša ponoviti veščine drugih borcev. Za razliko od Shang Tsunga, za to ni treba absorbirati duše drugih ljudi. Prav tako uspe spremeniti v ogromen demon, ki je poslan v Mortal Kombat Mythologies: Sub Zero.

Man Liu Kang

Kdor je najmočnejši "Mortal Combat", ostaja nejasen. Vse je odvisno od sposobnosti posameznega igralca, da pritisne krmilno palčko. In tukaj je najbolj prepoznavna - tako kot Liu Kang. Glede na šivanje, je v razmerju z Kitana, v bitki uporablja letenje kapi, znan kot "kolo" in žogo strele. Zaradi svoje moči in hitrosti predstavlja grožnjo za sile cesarja zunanjega sveta, vendar ostaja smrtna.
V kinologiji "Bitke smrti" so premagali Shang Zunga in Shao Kahna. Slika je bila delno kopirana iz Bruce Lee.

Mage Kwan Chi

Potujoči čarovnik, ki se lahko nezavedno pojavlja v enem svetu, nato pa v drugem, neviden lokalnemu vrhovnemu božanstvu. Če je nekdo najmočnejši "Mortal Combat", potem je do neke mere Quwan Chi. Zločinka številnih zapletov, ki so pomagali odpraviti pekel Shinnok. Ta zanimiv in mojster manipulacije. To je najhujši sovražnik Sab Zira in Škorpijona, saj je končal uničenje obeh rodov. Skilfully ima borilne veščine in je necromancy. S pomočjo temne magije so bojevniki, kot so Jacks, Sab-Ziro in Scorpion, poslušali svojo voljo.

Raiden

Bog, gromovnik in Odrešenik zemeljskega kraljestva, vedno nastopa ob pravem času na pravem mestu. Nekje daje nasvete in nekje osebno sodeluje v bojih, če se brez njega zemeljski junaki ne spopadajo.
Podjarmil se je električarju, sposobnemu letenja in gibanja. Zanimivo je, da se sčasoma podoba Raiden ni spremenila iz enega dela igre v drugega: enako nespremenljiva kapa, bela oblačila in strela.

Kralj zmajev

V "Mortal Combatu" Onaga - znak, ki je neobčutljiv na magijo. To ga naredi izredno nevarnega nasprotnika. On je vladal zunanjemu svetu Shao Kahnu. Navzven izgleda kot krilati plazilec, precej masiven z močnim repom in močnimi rokami. Je sposoben pljuvati ogenj, leteti in hkrati izdihovati ogenj. Shao Kahn ga je premagal s pomočjo strupa. Verjetno je to edini način za zmago, ker so se borili za amuleta Shinnok Raidena in Shang Zong je umrl iz roke Kwan Chija. Tudi zmagoslavje slednjega je bilo kratkotrajno, saj se je Onaga pojavil v templju. Skupna prizadevanja treh borcev niso uspela ustaviti kralja zmajev, nato je Reiden razstrelil sebe in vse okoli sebe. Onaga je ostal nedotaknjen. Znak je debitiral pri Mortal Kombat: Deadly Alliance kot šef, v MK: Armageddon pa je bil že polnopraven lik.

Shao Kahn

Mogočni cesar zunanjega sveta, vodi seznam najbolj nevarnih borcev v vseh serijah iger. Posebnost je čelada z masko, cev lobanje, ki nikoli ne vzleti. Tu je kdo najmočnejši v Mortal Combatu.

Shao Kahn nosi kladivo in kriči s sovražnikiprezir in krutost. Kljub veliki višini in mišični masi je mobilni in nevarni nasprotnik. Debitiran na MK2 na SEGA kot šef, je MK3 ostal šef, vendar je z goljufivo kodo postal igralen lik. MK4 je na voljo brez trikov. Med serijo iger je eden glavnih antagonistov, občasno se pogovarja s Shang Zongom, Sindelom in drugimi podporniki. Dolgo časa je Sindel preprečil Cani, da bi napadla Kraljevino Man, ograjeno s ščitom. S Sindelovo smrtjo je padel ščit, po katerem so ponovno oživeli temni rituali čarovnice, um je bil zabrisan in Shao Kahn jo je naredil za ženo in generala, poveljnika invazije na Zemljo.

Zaključek

Kdo je najmočnejši "smrtni boj"? To je igralec, katerega roke rastejo na pravem mestu. Kot da beseda ni bila smešna, je bilo dejstvo. Navsezadnje so šefi za ta namen ustvarjeni, tako da lahko vsakdo preizkusi sile v usodni bitki s sovražnikom, nima enakih. Kult za številne igralce je bil le tretji del SEGA, za katerega so liki in njihova gibanja »vstavili« v igro s snemanjem pravih igralcev, junaki so se med seboj razlikovali, večinoma le s cvetjem. Kasneje je bila razvita franšiza in liki so postali unikatni. Zadnji del igre, izdan v tem trenutku, je deseti. Vendar pa obstajajo govorice o hitri izpustitvi enajstega obroka, ki ve, kje se bodo uvrstili najmočnejši liki "Mortal Combat". Vzporedno s tem nastajajo stripi, objavljajo se serijske publikacije. Nastavitev se hitro razvija, ne dopušča ventilatorjem dihati drug od drugegabojna igra, saj takoj pade na glavo drugega. In oglaševalski plakat zasedajo isti znani liki, ki ne bodo uspeli - Škorpijon in Sab Ziro.

Sorodne publikacije