Kako namestiti in odpreti AIC na računalniku: pregled preprostih načinov

Aplikacijski sistem Android se je izkazal za vsestranskega in uporabniku prijaznega za razvijalce takoj po zagonu. Ustvarite lahko brezplačno aplikacijo za Android in jo objavite v Trgovini Play z nekaj osnovnimi omejitvami. To je pripeljalo do nastanka mnogih resnično koristnih programov, od katerih nekateri niso na voljo na iOS ali drugih platformah. Njihov zagon običajno zahteva Android pametni telefon ali tablični računalnik. Kaj pa, če želite preizkusiti storitev za Android brez take naprave? V ta namen boste morali zagnati datoteko APK v računalniku.

Kaj je APK datoteka?

Komplet paketov Android (APC) je format datoteke paketa, ki ga uporablja operacijski sistem Android za distribucijo in namestitev mobilnih aplikacij. Tako kot Windows (PC) uporablja datoteko an.exe za namestitev programske opreme, APK deluje enako za Android. Ko prenesete ta paket, dobite aplikacijo. Večina uporabnikov prenese storitve Google Play Store in nikoli ne zazna besede APK. Vendar pa obstajajo primeri, ko je treba storiti drugače. Če želite na primer prenesti APK v računalnik.


Zakaj je ta oblika morda potrebna?

Novi APK-ji z ​​zbirko Android so pogosto na voljo pred uradnim časom izdaje programa. To vam omogoča hiter dostop do vseh novih uporabnih funkcij. Poleg tega so nekatere aplikacije omejene na regije in jih ne boste mogli prenesti neposredno. Posodabljanje programov lahko traja veliko časa, če počakate na njihovo uradno izdajo.Pridobivanje najnovejših APK za vaše najljubše aplikacije vam bo omogočilo, da že prej izkoristite te prednosti. Če vam nova različica programa ni všeč, jo lahko namestite tako, da jo prenesete v podano obliko.

Kaj je treba upoštevati?

Nekateri APK vam omogočajo prenos piratske programske opreme. To je nezakonito, zato se je treba izogibati takim prenosom. Še slabše, shematično APK lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo.

Kako prenesti takšno storitev in jo prenesti na pametni telefon ali tablični računalnik?

Prenesite datoteko APK v računalnik. Lahko ga shranite na namizje ali katerokoli drugo mapo v računalniku. Napravo Android povežite z računalnikom s kablom USB. Če nimate žice, ki je priložena napravi, lahko uporabite katero koli združljivo napravo. Dotaknite se prenosa datotek na napravo Android. Pomaknite se na datoteko APK v računalniku. To storite tako, da odprete mapo, kamor ste jo prenesli. Z desno miškino tipko kliknite. Kliknite gumb »Pošlji«. V meniju izberite pripomoček za Android. Njegovo ime je odvisno od proizvajalca in modela, vendar mora biti na dnu seznama. Datoteka APK bo prenesena v vašo napravo.


Odprite upravitelja datotek Android. Običajno se imenuje "Moje datoteke" in je na voljo na seznamu aplikacij. Če v upravitelju ne vidite datotek, kliknite »Prenesi« in izberite mesto shranjevanja. Če nimate nobene od teh možnosti, lahko v uradni trgovini prenesete brezplačen upravitelj datotek»Google«. Poiščite datoteko APK. Če imate na kartici Android zunanjo kartico SD, je morda v mapi Zunanji pogon. Kliknite na datoteko APK. Prikaže se potrditveno sporočilo, ki vas vpraša, ali res želite namestiti datoteko. Kliknite potrditev v spodnjem desnem kotu zaslona. Aplikacija bo zdaj nameščena v vaši mobilni napravi. Po končani namestitvi se prikaže potrditveno sporočilo. Kliknite Končano.

Če potrebujete zagon računalnika

Na srečo obstajajo triki, ki jih lahko uporabite za zagon aplikacij Android na običajnem računalniku z operacijskim sistemom Windows. Obstaja več različnih načinov za reševanje tega problema, vsak ima svoje prednosti in slabosti. Kako namestiti APK datoteko na vaš računalnik, da bi lahko v celoti delali?

Android Studio

Eden od najbolj priljubljenih načinov za pridobivanje APK, ki se izvaja na računalniku, je uporaba Android emulatorja, ki ga je izdal Google kot del uradnega Android studia. Emulator lahko uporabite za ustvarjanje navideznih naprav s katero koli različico Androida. To lahko storite z različnimi dovoljenji in konfiguracijami strojne opreme.
Glavna pomanjkljivost je nekoliko zapleten postopek nastavitve. Morate najti namestitveni program od Googla na spletnem mestu in pojdite skozi postopek namestitve, da prenesete želene platforme. V meniju za naprave Nexus /Pixel je na voljo nekaj vnaprej konfiguriranih možnosti emulacije, nastavitve pa lahko nastavite tudi ročno. Ko prenesete navidezno napravo, boste moralinamestite APK v računalnik. Ampak tukaj je treba opozoriti, da je emulator Android verzija odprtokodne zaloge kosti brez aplikacij iz Googlove trgovine. Ker ni Play Store, morate narediti nekaj upravljanja datotek. Če želite to narediti, izberite preneseni računalnik v APK in ga povlecite v mapo Orodja v imeniku SDK. Nato z ukazno vrstico izvršite adb install filename.apk. Program je treba dodati na seznam aplikacij vaše navidezne naprave.
Velika prednost pri tem je, da se posnetek za emulator Android prenese neposredno iz vira. Način prikaza aplikacij v njem bo enak kot pri napravah in skoraj vse bi moralo delovati. Odličen je za testiranje sklopov aplikacij, preden jih naložite na testne naprave. Največji problem je, da je emulator dovolj počasen in verjetno ga ne boste želeli nenehno poganjati.

BlueStacks App Player

Če želite dobiti nekaj aplikacij in iger, ki delajo na vašem računalniku z minimalnimi napori, bo BlueStacks najbolje delal za vas. Ta storitev je način, da odprete AIC v računalniku in prisilite aplikacije Android, da delujejo na napravi. Pravzaprav je to zmožnost zagona polne (vendar močno spremenjene) različice Androida.
Njegova glavna prednost je vgrajena Play Store, tako da boste imeli takojšen dostop do vseh prenesenih vsebin. Odjemalec BlueStacks se naloži v okno namizja z različnimi kategorijami aplikacij, kot so igre, socialna omrežja itd. S klikom na ime aplikacije ali rezultat iskanjazažene popolnega odjemalca storitve Play Store, ki je prikazan na tablicah. V tem vmesniku se lahko pomikate prav tako kot na pravi napravi Android.

Glavna prednost

Full Play Dostop do trgovine pomeni, da vam ni treba izgubljati časa pri prenosu dodatnih aplikacij. Večina iger se bo začela dobro, vendar ne pozabite, da boste imeli težave z upravljanjem mnogih od njih z miško. Če ima vaš računalnik zaslon na dotik, lahko še vedno uporabljate aplikacije in igre, ki so namenjene zagonu na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Aplikacija za datoteke APK na vašem računalniku BlueStacks uporablja tehnologijo, v kateri aplikacija Android deluje v sloju v sistemu Windows.
Edini resnični problem s to storitvijo je, da ne deluje s standardno konfiguracijo Android. Vse spremembe, ki jih je podjetje izvedlo za sprejemanje aplikacij, ki se izvajajo v računalniku, lahko povzročijo težave: nekateri programi se ne začnejo ali se nepričakovano zrušijo. To prilagojeno okolje ima tudi majhno vrednost kot razvojno orodje, saj ni nobenega zagotovila, da se bodo vse ustvarjene možnosti in nastavitve zagnale tudi na isti napravi Android.

Remix-OS

Če vas ne motijo ​​dodatne nastavitve, lahko namestite APK v računalnik z bolj zapletenim načinom namestitve spremenjene različice operacijskega sistema na računalnik. Na računalniku bo delovalo več vrat Android, vendar vsi sistemi ne bodo mogli pravilno delovati.
Dve vodilni različici popolne namestitve "Android"računalnik - Android-x86 "in OS Remix, ki temelji na arhitekturi x86. Obstaja tudi različica »Remixa« za izvajanje aplikacij, ki se izvajajo v sistemu Windows, vendar ni zelo enostavna za uporabo. Nobena od zgoraj navedenih možnosti ni v brezhibnem stanju, vendar je Remix OS nekoliko bolj specifičen. Ta sistem potrebuje vsaj 2 GB RAM-a in dvojedrni procesor z 2 GHz, vendar boste za dobro delovanje skoraj zagotovo potrebovali več. Uporabniški vmesnik ni Android - temelji na kodi projekta x86, vendar je bil spremenjen za bolj funkcionalno namizje. Morda bi bilo bolje. Sistem lahko namestite na Windows, vendar to ni najboljša ideja. Najboljša rešitev je ustvariti ločeno particijo trdega diska in namestiti Android na njej. To vam lahko pomaga namestitveni program Remix, ki ga lahko nato odprete in v celoti uporabite v računalniku.
Če ne želite namestiti Android na računalnik, lahko poskusite zagnati enega od teh operacijskih sistemov v virtualni napravi VirtualBox, ki se v praksi začenja nekoliko hitreje kot uradni Android emulator. Hitrost zagona verjetno ni dovolj za igranje, vendar je treba večino aplikacij namestiti in delovati pravilno. Poleg tega manjka iterativna storitev Play.

Torej, katera je boljša?

Kateri je najboljši način za odpiranje APK datotek v računalniku? To je odvisno od vaših končnih ciljev in ciljev. Najprej pomislite na število APK-jev, ki jih želite zagnati in v katerih intervalih. Od tega bo odvisnoNajboljša izbira za vas. Če morate preveriti katero koli storitev z namenom, da jo prenesete na druge naprave Android, je emulator najboljši način. Ta metoda je najbolj primerna za razvijalce, saj sta konfiguracija in upravljanje aplikacij zapletena. Zagon je počasen, vendar lahko vidite, kako bodo stvari delovale na pravi platformi.
Če vas zanima več aplikacij, ki delujejo na vašem računalniku, je BlueStacks App Player najboljša rešitev. Hitro je, ima dostop do trgovine Play in deluje na večtočnih napravah Windows. Če želite v računalniku trajno uporabljati aplikacije za Android, boste morda želeli namestiti Remix OS. Da bi sistem deloval pravilno, traja nekaj časa, da dokončate vse nastavitve, vendar je to popoln operacijski sistem, ki temelji na Androidu za vaš računalnik.

Sorodne publikacije