Ni bilo mogoče odpreti čarovnika za dodajanje tiskalnika, kaj storiti?

Težko si je predstavljati življenje brez računalnika v sodobnem svetu. Te majhne naprave lahko zelo olajšajo nekaj rutinskega dela in včasih naredijo svoje. Z njo gremo na splet, kupujemo, gledamo filme, poslušamo glasbo, klepetamo s prijatelji, ustvarjamo in urejamo dokumente ter še veliko več. Poleg uporabe standardnih funkcij računalnika lahko na to dodatno priključimo tudi različno opremo. To so lahko slušalke, igralne palice, spletne kamere, skenerji in seveda tiskalniki. Na splošno je ne glede na operacijski sistem povezovanje nove naprave z računalnikom enostavno. To vam bo pomagalo s čarovnikom "Explorer" in "Dodaj tiskalnik". Ne glede na to, kako sistem je kakovosten in zanesljiv, je med delom vedno manj pomembnih vprašanj in obstajajo nepredvidene napake, zlasti ko gre za neprepoznavnega uporabnika. Na primer, morda se prikaže sporočilo "Čarovnik za tiskalnike ni bilo mogoče odpreti. Lokalni tiskalni podsistem ne deluje." O tem, kako pravilno povezati tiskalnik in kaj storiti v primeru takega sporočila, bomo opisali v tem članku.


Kako priključiti tiskalnik

Torej imate novo napravo, s katero se ne morete povezati z računalnikom. Da bi se izognili nadaljnjim težavam, bi želel opozoriti, da je pomembno, da vnaprej preverite dobro opremo. Če se pojavijo težave, je verjetneje, da bodo uporabniki začeli iskati težave v računalniškem sistemu, nepozoren na dejstvo, da je tiskalnik sam ali žice za priključitev morda v okvarjenem stanju. Nato se prepričajte, da sta naprava in računalnik združljiva. Najnovejši modeli tiskalnikov so popolnoma prilagojeni za uporabo na skoraj vseh vrstah sodobnih osebnih računalnikov, če pa je ena od naprav zastarela, so lahko tudi priložnosti.


Namestitev tiskalnika

Zdaj morate tiskalnik priključiti prek USB izhoda in ga priključiti v stensko vtičnico. Nato pritisnite gumb za vklop na tiskalniku in pojdite na "Start" in poiščite "Naprave in tiskalniki" tam. Na vrhu boste videli majhen meni, kjer morate izbrati "Printer Setup". Nato izberite vrsto povezane naprave, naj bo »Lokalni tiskalnik«. V naslednjem koraku kliknite »Uporabi trenutna vrata« - to mora imeti vrata USB. Naslednji korak je izbiranje gonilnikov. To je zelo resno, saj je to osnova za pravilno delovanje katere koli priključene zunanje opreme. Praviloma gonilniki za nov tiskalnik še niso v računalniku, zato jih je treba odstraniti z gonilnika in dodati novemu tiskalniku. Če iz nekega razloga niste imeli istega diska (na primer, kupili ste rabljeno opremo) - nič slabega, jih lahko prenesete z interneta, po možnosti z uradne spletne strani proizvajalca tiskalnika. Nato vnesite ime tiskalnika, ki bo - velika vloga pri namestitvi se ne predvaja. Če uporabljate en tiskalnik, potrdite polje poleg možnosti »Nastavitev privzetega tiskalnika«, počakajte na konec namestitve in preskusite opravilo.nova strojna oprema za Windows 7. Čarovnik za dodajanje tiskalnikov je opravil svoje delo. Ampak včasih uporabniki naletijo na nadaljnje težave z "čarovnikom", na primer, če gledajo sporočilo o napaki.

Čarovnik za dodajanje tiskalnikov ne deluje

Najpogosteje se ta težava pojavi pri povezovanju nove strojne opreme. Ko uporabnik vnese Naprave in tiskalnike in klikne gumb »Namesti tiskalnik«, se prikaže napaka: »Čarovnika za tiskalnik ni bilo mogoče odpreti, znova zaženite sistem ali znova zaženite računalnik.« Kot je navedeno v sporočilu, poskušajo rešiti problem s ponovnim zagonom, vendar praviloma nič ne izgine in napaka se ponovno pojavi. To težavo lahko rešite na več načinov. Pogovorimo se o nekaterih izmed njih.

Prvi način za odpravo napake

Na dnu pritisnemo "OK" in se samodejno zapre. Nato morate odpreti meni Start, nato Nadzorna plošča in na koncu "Programi in komponente". Na desni strani zaslona boste videli »Vklop in izklop komponent Windows.« Odprite ta meni. Na spodnjem seznamu morate najti "Storitev tiskanja in dokumenti". Kliknite na "+" - in videli boste nov seznam. Označite polja za vsako komponento in kliknite »V redu«. Ko sistem spremeni vse funkcije, sporočilo o napaki »Ni mogoče odpreti čarovnika za dodajanje tiskalnika« vas ne sme več motiti. Če se nič ne spremeni, poskusite drugače.

Drugi načinirešite problem

V "Storitvah" ("Moj računalnik -" Office ") bodite pozorni na" Print Manager ", zato ga ne smete ustaviti. V nasprotnem primeru ga boste morali zagnati in znova zagnati računalnik. Če se nič ni spremenilo, je morda v najnovejših nameščenih sistemskih posodobitvah. Napaka »Napaka pri odpiranju čarovnika za dodajanje tiskalnika« se lahko prikaže zaradi nepravilno nameščenih posodobitev. Poskusite narediti povrnitev (obnovitev sistema), dokler nadgradnja še ni začela veljati. Problem je mogoče rešiti, ampak kako to storiti s posodobitvami, ker so še vedno potrebni? Namestite jih ročno. Če jih prenesete enega za drugim, je enostavno ugotoviti, kateri od njih je bil vzrok problema. Potem ga lahko skrijete v "Center za posodobitve", v prihodnosti pa vas ne bo motilo.

"Čarovnik za dodajanje tiskalnikov: Dostop zavrnjen"

Lahko pride do take napake. Razlog za to je lahko zamašitev spool mape (registra). To je majhen imenik, ki je odgovoren za čakalno vrsto tiskanja. Lahko se "pokvari", če pogosto namestite različne tiskalnike, prenesete nove gonilnike in podobno. Na koncu postane preveč za nadaljevanje normalnega delovanja novega tiskalnika. Register je treba očistiti, opraviti v varnem načinu v operacijskem sistemu Windows 7. "Dodaj tiskalnik tiskalnika" je treba znova zagnati. Nato znova namestite vse potrebne komponente. Zdaj veste, kako popraviti napako »Napaka pri odpiranju čarovnika za dodajanje tiskalnika«. To vam ne bo več problem.

Sorodne publikacije