Motorne sani "Riss 440": specifikacije, funkcije in pregledi

Leta 1991 je avtomobilsko združenje v Ufi izdalo prvi ATV visokega razreda za osvajanje snežnih prostorov "Rice", ki je osvojil srca številnih voznikov. Vsestranskost, široka funkcionalnost, odlične tehnične specifikacije in cena motornih sani "Riss 440" - približno 120 tisoč rubljev - dovoljujejo uporabo kolesarja na različnih področjih človekove dejavnosti. Hude podnebne razmere v Rusiji zahtevajo uporabo posebne opreme. Poleg dobrih tehničnih lastnosti je motorna sani "Rhys 440" opremljen s širokimi tiri, ki vam omogočajo, da greste skozi globok sneg. Ufa ATV-ji so bili preizkušeni v razmerah Yakutia in so pokazali zelo dobre rezultate: stalno delujejo pri temperaturah do -40 stopinj in se gibljejo z veliko hitrostjo na nast. V tem primeru so motorne sani "Rice" pokazale odlično prepustnost v globokem snegu in odlično manevriranje. Nekatere serijske modele motornih sani so bile nadgrajene za športne namene.


Kljub pozitivnim pregledom in tehničnim specifikacijam je motorne sani "Rice" prenehala biti na voljo leta 2009.

Modelna linija motornih sani

Glavni predstavniki "družine" motornih sani "Rice" so modeli 113119500 in 440. Križišča "Rhys" so potekala osemnajst let, med katerimi so bili večkrat spremenjeni in spremenjeni. UMPO (proizvajalec motornih sani), ki je začel s prvimi modeli vozil, je poskušal najti najbolj uspešno rešitevomogočajo povečanje zanesljivosti domačih ATV in izboljšanje osnovnih značilnosti motornih sani "Rice". Prvi model v seriji je "Sl. 113". Arctic Cat je bil znan in preizkušen kot prototip ATV. Da bi zmanjšali težo avtomobila motor je bil izdelan iz zlitin lahkih kovin. Aluminijasti valji s silicijevim pršilom ne morejo obvladati visokih obremenitev. Negativen vpliv je bil pomanjkanje rokavov: prvih deset kilometrov poti, ki bi ga motor lahko zagozdil, zaradi česar je oprema izpadla. Kot rezultat, kopija ATV ni bila najboljša.

Naslednji model - 119 - je doživel pomembne spremembe, ki so s tehničnimi značilnostmi presegle svojega predhodnika. Proizvajalec je izboljšal zasnovo ATV, opremljen z izboljšano paleto in pokrovom motorja, ki olajšata premagovanje snežnih ovir. Izboljšan hladilni sistem in uporaba rokavov sta omogočila zmanjšanje števila valjev motorja. "Ris-sport 121" je postal tak model, ki ga je izdal UMPO. Zahvaljujoč zmanjšani dolžini karoserije, so bile motorne sani dodane v okretnost. V modelu linije Ufa proizvajalci posebne opreme šteje avtomobilov "Rice 500". Prav te spremembe so bile opremljene s karburatorji "Mikuni". Razdalja je dobila spremembe zasnove in dobila proge širine 500 mm. Popolni menjalnik menjalnika. Vse motorne sani tega modela so bile opremljene z ogrevanimi krmilnimi ročaji. "Riss 440" je postal nadgrajena različica 500. modela, ki se danes široko uporablja.

TehničnoZnačilnosti motornih sani "Riss 440"

"Riss 440" ima v primerjavi z avtomobili svojega razreda zelo dobre lastnosti:
 • potniška zmogljivost - dve osebi;
 • Širina gosenice se giblje od 380 do 500 mm;
 • dimenzije motornih sani - 3200x1240x3200 mm;
 • prostornina posode za gorivo - 18 litrov;
 • Teža stroja je 280 kilogramov.
 • Specifikacije motorjev za motorne sani "Riss 440":
 • Modeli 113 in so opremljeni z 119 dvocilindričnimi in dvotaktnimi motorji, modeli 500440 - štiritaktni.
 • Dela na bencinu znamke A92.
 • Delovna prostornina je od 431 do 440 kubičnih centimetrov.
 • Največja moč - 42 konjskih moči.
 • Zračno hlajen hladilni sistem.
 • Pri 100 km porabi 20 litrov goriva.
 • Največja hitrost - 90 km /h.
 • Poleg dobrih tehničnih lastnosti so motorne sani "Riss 440" v pregledih opazili prisotnost zaščitnega vetrobranskega stekla z obrobo, ščiti pred protitočnim zrakom, ogrevalnimi kontrolami, prostornim prtljažnikom in prisotnostjo merilnika vrtljajev. Moč motorja stroja zadostuje za vleko sani, ki tehtajo do 250 kilogramov. Gumijaste gosenice so opremljene z ojačanimi palicami.

  Morebitne okvare in popravila motornih sani

  ATV se pogosto srečujejo z različnimi okvarami, povezanimi z aktivnim delovanjem v ekstremnih pogojih. Večinoma izostajajo tekalni vzmet in motor, ki hitro izrabita pas za radiatorje in gosenico.

  Motor

  Kljub dobrim tehničnim značilnostim motornih sani"Riss 440" in njihova zanesljivost, pogosto poganja motorjev. Glavni razlog za odpoved motorjev je naravna obraba delov. Najpogosteje se lastniki motornih sani soočajo z naslednjimi okvarami:
 • tuji hrup, vibracije in trkanje;
 • napake pri delu;
 • zmanjšanje moči;
 • povečana poraba nafte;
 • Povečana poraba goriva.
 • Vzrok težav pri zagonu v večini primerov so uplinjači. Potem ko je proizvajalec motornih sani zamenjal japonske uplinjevalce "Mikuni", so številne napake same izginile. Japonski otroci so dokazali svojo zanesljivost in trajnost za dolgo obdobje izkoriščanja. V prejšnjih modelih karburatorjev so se morali lastniki motornih sani ukvarjati z obrabo konusov v ventilih, ki so bili sproščeni. Slabo mesto dvotaktnih motorjev so sveče. Olje in gorivo, mešanje, vodita do odstranitve sveč, kar onemogoča hladen zagon motorja. V zvezi s tem, v oddaljenih izletih na motornih sani "Rice" je zaželeno, da sprejme več rezervnih sveč. Težave z naftnimi ventili in uplinjačem lahko prav tako negativno vplivajo na zagon motorja.
  Štiristopenjski motorji motornih sani "Rice" se hladijo tako, da vstopijo v snežni vihar. Podaljšano gibanje na suhem nastopu ali ledu lahko povzroči pregrevanje motorja, ki se odpravi s premikanjem vzdolž odseka poti z vodnim ali meglenim snegom. Obnova motorja zahteva dobro poznavanje tehničnih značilnosti motornih sani "Riss 440", zato je zaželeno, da se zaprosi za takšne operacije.v servisnih centrih.

  Električna energija

  Motorne sani se pogosto začnejo pogasiti, če ni iskre. Z dobrimi svečniki je vzrok lahko tuljava ali stikalna plošča. Izvajanje zamenjave takšnih rezervnih delov lahko lastnik motornih sani samostojno.

  Sistem za gorivo

  Napačna dovod goriva in povečana /zmanjšana poraba goriva signalizira okvaro bencinske črpalke. Da bi jih odstranili, previdno očistite del. Prednost domačih motornih sani "Rice" je preprosto in poceni popravilo, ne prinaša veliko težav. Originalne ATV-je lahko kupite v večini prodajaln avtomobilov, pri čemer so nekateri primerljivi z motornimi kolesi.

  Rezultati

  Nakup motornih sani "Rhys" za razvedrilne namene ni povsem donosen zaradi visoke porabe goriva - približno 20 litrov na 100 kilometrov. Kljub temu so stroji enostavni za uporabo in enostavni za popravilo, tako da lahko odpravite večino napak doma, ne da bi pri tem uporabili servisne centre.

  Sorodne publikacije