Kako voziti zimske pnevmatike: načini, značilnosti in priporočila

Kovčki za avto, kar je nenavadno, zahtevajo usmerjanje, kot tudi številne druge nove enote in enote. Mnogi vozniki o tem pozabijo ali pa preprosto ne vedo. Gumijo je treba nanesti, preden so njene lastnosti skladne z zahtevo proizvajalca. Obstajajo velike razlike med zimskimi in letnimi pnevmatikami. Oboževalci avtomobilov morajo vedeti, kako voziti pnevmatike z zimskimi čevlji. Pokrov ima dokaj zapleteno strukturo in je sestavljen iz različnih materialov: gume, plastike, kovine. Vsi ti elementi začnejo delovati v celoti v kompleksu šele po začetku obratovanja, kot tudi sam motor, ki zahteva obvezno prevračanje, delovne dele. Sodobna avtomobilska pnevmatika ni tako enostavna, kot se zdi (zlasti zimska). Večina modelov zimskih avtomobilskih pnevmatik ima konice. Pri izdelavi pnevmatik so nameščene s posebnim mazanjem. Gumici daje posebno elastičnost na stičišču konic. Z drugimi besedami, konice morajo biti "samopostavljene" v procesu delovanja.

Zimske pnevmatike delujejo v precej težkih pogojih. Zato je njihova rotacija zelo pomembna točka njihovega delovanja. Nova guma na mokri, naoljeni, zasneženi cesti se bo obnašala popolnoma drugače, kot je že kvačkana. Ta trenutek lahko postane zelo neprijetno presenečenje, ko na začetku zime voznik postavi avto na isti set pnevmatik, na katerih je vozil več kot eno sezono, in se sooča z negotovim vedenjemavtomobil, nagnjen k drsenju, pogosto omejevanje.

Kako voziti pnevmatike z zimskimi vrečami

Pravilna in pravočasna obdelava je odvisna od poznejše življenjske dobe in brezhibnega delovanja pnevmatik. Obstaja več ključnih točk o tem, kako pravilno vreči novo zimsko oblečeno gumo. Poglejmo jih spodaj.

Temperaturni način delovanja

Nove zimske pnevmatike so izjemno nezaželene za takojšnje delovanje v mrazu. Bolje je, da kolesa premaknete na začetek mraza (stabilna negativna temperatura). Zakaj tako? Ker pri negativni temperaturi gume bodo morali v celoti sodelujejo pri delu. V tem primeru se bo optimalno izrabil in avtomobil bo manj obvladljiv.

Optimalni tlak v pnevmatikah

Tlak v kolesih mora biti vedno optimalen. Ne prezrite tega trenutka. Pri previsokem tlaku trpijo ne le pnevmatike (in še zlasti šipi - muhe), temveč tudi elementi vzmetenja, telo.
Z manjšim tveganjem, da bi se pnevmatika zlomila na velikih jamah in brezna. Trpi obod platišča in stransko steno pnevmatike. Na zadnjem, kabel razpoči in kihanje "kila" (takih primerih - sploh ne redko). Bodice se hitro izgubijo. Zato morate pred vožnjo zimskih pnevmatik preveriti pritisk na njih.

Omejitve hitrosti

Pri takih pnevmatikah ni priporočljivo preseči hitrosti 60 km /h. To je majhen indikator tudi v mestnih razmerah. Ampak, da bi prihranili pnevmatike, je potrebno prenašati 500 kilometrov. Na ta način lahko shranite veliko število konic.

Mirna vožnja

Kako voziti gume z zimsko žebljem? Za vožnjo traja veliko časa - zelo je zaželeno, da se držimo mirnega in natančnega načina vožnje. Izogibajte se overclockingu in zaviranju, drsenju in obnovi.
Na splošno je mirna vožnja dobrodošla tudi v preostanku zime. Koeficient oprijema snega in ledu je veliko nižji kot pri mokrem asfaltu. Zato bo skrbna vožnja prihranila veliko živcev, včasih pa tudi denarja. Tudi na agresiven način se kolo vrti hitreje ali počasneje kot druga (zdrs ali premik skakalcev), kar najbolj negativno vpliva na dolžino konic v pnevmatiki. Da, z ostrim zaviranjem ali pospeševanjem ostane trnje na cesti. To je treba vedno zapomniti.

Cestna obloga

Cesta je dražja, bolje je. Če se pnevmatika pri vožnji ne deformira, imate več možnosti, da obdržite konice. Globoke jame, luknje, meje lahko negativno vplivajo na njihovo stanje.

Redno vzdrževanje

Kako se vozi z zimsko oblečeno gumo? V tem času je treba nenehno spremljati čistost pnevmatik, potegniti majhne kamenčke, ki so obtičali v tekalni plasti. Seveda ne dovolite zlorabe pnevmatik.
Ne bodite leni, da preverite pravilnost porušitve in vzpenjanja koles ter da se pnevmatike napolnijo, ko se ohladijo (ne takoj po potovanju). Nekateri proizvajalci na kolesa namestijo posebne indikatorje, ki se po koncu vožnje izbrišejo in pokažejo, kako pravilno izvesti zimsko gumo. Tudi to podrobnostvredno je posvetiti pozornost.

Uravnoteženje koles

Kako priti do zimskih pnevmatik? Seveda je treba pred namestitvijo novih koles uravnotežiti, to je običajen postopek. Kako se voziti zimske gume - pomembne informacije. Pomembno je tudi vedeti, da je treba čez nekaj časa ponovno uravnotežiti. Trnje med vožnjo se lahko potopijo v pnevmatiko (ali obratno, začnejo delovati močneje). Poleg tega lahko nekateri letijo.

Značilnosti uporabe novih zimskih pnevmatik

Pred zimskimi pnevmatikami je priporočljivo, da proizvajalec zaprosi za priporočila glede njihovega delovanja. Pravila se lahko zelo razlikujejo glede na podnebje in splošne vremenske razmere, v katerih se bo vozilo uporabljalo.
Nekatere pnevmatike potrebujejo poseben način visoke hitrosti, ki se uporablja, in teh priporočil se ne sme zanemariti. Velika napaka so ljubitelji avtomobilov, ki namestijo zimske pnevmatike samo na eno os vozila. Običajno se kupujejo na pogonskih kolesih, kar pojasnjuje dejstvo, da bodo kolesa z žeblji manj potisnjena. To je deloma tako. Vendar pa je treba upoštevati naslednje. Prvič, zimske pnevmatike se od starejših razlikujejo ne le zaradi prisotnosti trnja (ne vse, mimogrede, ampak tudi zaradi grobe slike) in pomanjkanja odtokov. Glavna razlika je v sestavi gume in debelini okvirja. Pnevmatike v mrazu ne smete naoliti.
Poletna guma nima take lastnine. To postane težje in celo zmanjšanje tlaka v pnevmatikah ne bo pomagalo. To je, mimogrede, pojasnjenoPriporočilo v sovjetskih priročnikih za avtomobiliste (o zmanjšanju zimskega pritiska). V 70-ih in 80-ih, bi lahko le sanje o zimski žrebčarna gume. Vsi so hodili v univerzalno, vse leto. O tem, kako voziti novo zimsko obročasto gumo, sploh ni slišal. Druga točka je, da poletne pnevmatike niso primerne za vožnjo po ledu, ampak samo drsi po njej, kar večkrat poveča zavorno pot. Zato je namestitev zimskih pnevmatik na vsa kolesa obvezen postopek. In zaželeno je, da vse štiri hkrati spremenite, da bi se izognili neenakomerni obrabi. Kupiti ga je treba pri enem prodajalcu in ga dati enemu proizvajalcu.

Zaključek

Pomembna točka pri servisiranju vašega avtomobila je vedeti, kako vreči novo zimsko oblečeno gumo. Trajnost podvozja, varnost voznika in potnikov so odvisni od pravilnosti njegovega delovanja.

Sorodne publikacije