Najlažji prenosni računalnik za delo z dobro baterijo

Do nedavnega so bili vodilni na trgu ultra lahkih in zmogljivih naprav predstavniki družine Macbook Air. Ultrabooki so morali iti daleč, preden so dosegli raven, na kateri bi bilo mogoče tekmovati z voditelji, vendar se to zdaj dogaja.

Značilnosti

Tisti, ki cenijo kompaktnost, praviloma izbere lahek prenosni računalnik za delo. Z dobro baterijo bo deloval nekaj ur in bo deloval, na primer, v vlaku ali letalu. Takšne naprave so lahko opremljene tako z navadnim pogonom trdega diska kot s trdim diskom SSD, vendar praviloma nimajo pogona.


Seveda je cena zmogljivih ultrabook dveh in celo trikrat dražja od podobne naprave normalne teže in velikosti: stroški proračunskih modelov se začnejo od 80 tisoč rubljev. Vendar se ne bojte, saj lahko za vsako cenovno kategorijo najdete najboljše možnosti, ki jih bomo obravnavali tudi v tem članku.

Zlati medij

Včasih obstaja občutek, da proizvajalci namenoma ne naredijo opreme čim bolj prijazni do uporabnika. Lahko jih razumemo, sicer bo potreba po tako raznolikih modelih in njihovem stalnem posodabljanju izginila. Največja težava pri sestavljanju seznama lahkih in tankih prenosnih računalnikov z dobro baterijo bi bila njihova cena. V vsaki cenovni kategoriji obstajajo precej dobre variante, toda med seboj primerjajo prenosnike med cenami, za katere so razlike vveč deset tisoč rubljev, nima smisla.


Ne bodite presenečeni, zakaj so najlažji in vitki prenosniki z dobro baterijo opremljeni s SSD. Prisotnost takšnega trdega diska daje velik plus kateremu koli računalniku, saj aplikacije tečejo in delujejo veliko hitreje. Poleg tega, če pomnilnik in nekoliko uporabljajo swap datoteke (če pomnilnik ni dovolj, sistem "posoja" malo s trdega diska), zaradi hitrosti SSD diska, hitrost dela ne bo padla.

Najbolj ugodne možnosti

Lahki prenosni računalnik za delo, z dobro baterijo in sprejemljivim likalnikom, lahko najdete celo v cenovni kategoriji od 10 do 30 tisoč rubljev. Pred nekaj leti so to nišo zasedli netbooki, ki bi lahko tekmovali z močjo običajnih prenosnih računalnikov, vendar se je tehnologija nadaljevala in ime "netbook" ni več v nobeni računalniški trgovini. Vendar pa so podobne naprave izdelane in zdaj morate le poznati model. Naprava iz 4GOOD CL100 z diagonalo 10 palcev bo stala le 10-11 tisoč rubljev. Za tiste, ki so večji od velikega zaslona, ​​podjetje proizvaja model z enim polnilom 141 centimetrov, samo teža se poveča na pol kilograma, debelina pa do 28 cm. Tak prenosnik je na voljo po ceni 14-15 tisoč. 4GOOD Cl 100 - najboljša možnost za tiste, ki iščejo najlažje in tanke prenosnike z dobro baterijo. Povratne informacije strank o tej kitajski napravi so tako dobre, da ni dvoma: to je najbolj cenovno ugoden kompaktni računalnik. Naprava tehta 1046 m in ima debelino le 2glej! Opremljen z Intel Atom Z3735F 133 Ghz procesorjem, vgrajeno grafično kartico in 2 GB RAM-a, kot tudi 32-gigabajtnim SSD pogonom, kar omogoča visoko hitrost in zmogljivost za izvajanje številnih programov na tem mini prenosniku. Življenjska doba baterije je 7-8 ur.

Transformator

Najlažji in najtanjši laptop z dobro baterijo v tem cenovnem razredu - Lenovo Yoga 30011BV. Proračun različica priljubljenih laptop bo stala le 25-30.000 rubljev (odvisno od "polnjenje"). Ta 11-palčni prenosni transformator, ki se lahko spremeni v tablični računalnik, tehta le 14 kilogramov, njegova glavna prednost pa je zaslon na dotik, katerega prisotnost omogoča enostavno hoje brez miške in ne občutek neprijetnosti. Na voljo je v več nizih. Razlike so lahko v pogonu (500GB HDD ali 64GB SSD), kot tudi v pomnilniku (2 do 8 GB).

Skratka, Yoga 11300 BV je precej dostopen, funkcionalen, lahek in tanek prenosnik z dobrim trajanjem baterije. Fotografija naprave je spodaj.
Zaslon na dotik porabi precej energije in čeprav je baterija precej močna, traja 5-6 ur delovanja. O tem, kako podaljšati življenjsko dobo baterije Lenovo Yoge in drugih prenosnih računalnikov, si oglejte konec članka.

Za umetnike

Oblikovalci in umetniki vedno nosijo skicirko in grafično tablico, nenehno razmišljajo o tem, kako optimizirati svoje naprave in razkladati vrečko ali nahrbtnik, zato so za njih še posebej pomembne teža in dimenzije naprav. Zaradi svojih posebnostidela, tako ustvarjalni ljudje iščejo udobne lahke in tanke prenosnike z dobro baterijo. Pregled naprav na dotik, kot je opisan zgoraj z jogo, ponuja odlično idejo: uporabite jih kot grafično tablico. Vendar pa morate vedeti, da Adobe Photoshop ne zazna signalov senzorja, ki nima zaznavanja s klikom. Med takšno funkcijo Lenovo je v seriji Tablet in nekaterih drugih, zato je treba pri izbiri senzorske naprave katerega koli proizvajalca določiti, je opremljen s tehnologijo Wacom. Vendar pa to velja samo za Photoshop, v nekaterih brezplačnih programih z enako funkcionalnostjo, kot je Gimp, takšnega problema ni, zato lahko varno risate s pisalom ali prstom in brez Wacoma.

80-100 tisoč rubljev

Asus ZenBook UX305 tehta 117 kg in je eden vodilnih v boju za naslov "Najlažji in tanek prenosni računalnik". Z dobro baterijo in 13-palčnim zaslonom ni le lepa v kovinskem ohišju, temveč tudi neverjetno funkcionalna. Z 8 GB RAM-a, procesorjem Intel Core M 5Y10 in grafično kartico Intel HD Graphics 5300 lahko ne samo delate z zmogljivimi aplikacijami, temveč tudi vodite sodobne računalniške igre. Pogon SSD 256 GB pospeši vaše delo. Očitno je to najbolj spektakularen nastop po ceni 82 tisoč rubljev.

Eleganten in zmogljiv

Lahki in tanki prenosni računalniki z dobrim polnjenjem lahko vključujejo tudi Acer Aspire S7 s težo 13 kg. RAM Opremljen s hitrim SSD pogonom256 GB. Vendar pa Acer, kot tudi nekateri drugi, kot je Lenovo, namesti na svoje stroje veliko popolnoma nepotrebne programske opreme, tako da, če ne želite žrtvovati svojega časa trajanja baterije, je bolje, da takoj odstranite nepotrebne programe. Ljubitelji računalniških iger ne bodo cenili globokega napredka ključev, vendar z izjemo tega po ceni 86 tisoč rubljev, kupec dobi poln in zelo preprost računalnik.

100-120 tisoč rubljev

Že omenjena družina prenosnikov Yoga iz "Lenovo" je najlažji in najtanjši laptop z dobro baterijo v tej cenovni kategoriji. Yoga 900 tehta samo 128 kg in ima ne le elegantno obliko, temveč tudi zmogljiv procesor (Core i7-6500U) in grafično kartico (Intel HD Graphics 520) in veliko količino pomnilnika (16 GB). Resnično zmogljiva baterija omogoča do 9 ur delovanja v načinu predvajanja videa in do 10 - med brskanjem po internetu z Wi-Fi povezavo, edina pomanjkljivost pa je majhna tipkovnica, ki verjetno ne bo ustrezala igralcem. Stane močno napravo 118 tisoč rubljev.

Super lahek

Dell XPS 13 je zmogljiv in lahek prenosnik za delo. Z dobrim akumulatorjem in 13-palčnim zaslonom ima zelo majhne dimenzije z zmanjšanjem prostega prostora na zaslonu. Opremljen je s pogonom SSD 256 GB, procesorjem Core i5-5200 in grafično kartico Intel HD Graphics 5500. V celoti gledano je količina RAM-a 8 gigabajtov, kar je manj kot Yoga 900, vendar je tudi zelo dostojno. Njegove nedvomne prednosti vključujejo prisotnost modela Full HD - ki se lahko pohvali dalečne vsak lahek laptop za delo. Z dobro baterijo, bo zagotovil do devet ur neprekinjenega delovanja, in kakovost slike bo prosim za dolgo časa. Ta prenosnik ima močno polnilo, ki lahko "vleče" ne le programe, temveč tudi računalniške igre, vendar je naprava opremljena s pristaniščem Enternet, kar je treba upoštevati pri nakupu. Vredno notebook 110 tisoč rubljev.

Kako podaljšati življenjsko dobo baterije

Vendar pa ni vedno čas dela, ki ga je navedel proizvajalec, resničen. Praviloma je v praksi manjši, vendar je pri optimizaciji porabe energije njeno povečanje mogoče doseči za 10-15%. Ne glede na to, kako močna je baterija za prenosni računalnik, se ta problem pomanjkanja moči pojavi pri selitvi ali preprosto, če želite delati, medtem ko sedite v parku. Obstaja več pravil, ki omogočajo zmanjšanje porabe energije in s tem povečanje življenjske dobe baterije.

Najprej je treba onemogočiti Wi-Fi in Bluetooth module, če ti niso potrebni, kot tudi zagotoviti, da pogon nima pogona. Naj bo v ozadju čim nižje, lahko izklopite antivirusni čas in požarni zid, če nimate internetne povezave in ne uporabljate »neznanih« kartic, ki jih lahko okužijo virusi.

Onemogočanje sistemskih storitev

Prav tako se bo nadaljevalo avtonomno zaustavitev nekaterih storitev. To lahko storite v meniju "Storitve" na nadzorni plošči. Seveda, ne smete izklopiti vse, kar je v vrsti, najprej preberite opis in ni nujno, da ga izberetemožnost "izklop" je učinkoviteje izbrati ročno. To je mogoče storiti za vse storitve, povezane z nameščenimi programi: ne bo deloval neprekinjeno, temveč se bo izvajal po enem ali drugem programu, če bo potrebno. V sistemskih storitvah lahko onemogočite ali nastavite možnost »ročno« za faksiranje, tiskalnik, če ga ni, in vse storitve, povezane s programom Hyper-V, če ne uporabljate oddaljenega dostopa, poleg tega, če obstaja protivirusni program, potrebujete požarni zid in varnostni center. Strokovnjaki lahko najdejo popoln opis storitev, ki jih je mogoče onemogočiti. Tako optimiziran sistem ne bo deloval veliko hitreje, temveč bo porabil manj energije.

Sorodne publikacije