Kako priključiti drugo igralno palico na Xbox 360. Povezovanje brezžičnih in žičnih igralcev

Od igralnih konzol za osem iger se igralci NES-a navadijo na žične dodatke. Obe igralni plošči sta lahko povezani s predpono samo z vrvmi, vendar pogosto brez povezave in sploh ne pomenita: žice krmilnih naprav so padle v konzolo, kar resno otežuje zamenjavo dodatne opreme ali jo popravi.

Kako priključiti drugo igralno palico na Xbox 360

Razvoj brezžične tehnologije ne more vplivati ​​na igralno industrijo: večina sodobnih konzol podpira ne samo žične, ampak tudi brezžične igralne plošče. Ker pa so opremljene samo z eno kontrolno napravo in se kolektivna igra pogosto izvaja preko interneta, povezava drugega igralnega prostora za skupno igro pogosto povzroča težave. Priljubljena konzola od Microsofta ni nobena izjema, ki povezuje drugo igralno palico na Xbox 360, praviloma pa ne pride vsakdo prvič.


Brezžične naprave

Igralna konzola Xbox 360 se ne bo mogla hitro povezati: sinhronizacija s predpono poteka postopoma. Potrebni so naslednji koraki:
 • Zaženite Xbox 360.
 • Na sprednji strani konzole kliknite gumb za sinhronizacijo.
 • Istočasno kliknite gumb z logotipom Xbox na igralnem pultu.
 • Takoj zatem, na dnu igralne konzole na sprednji strani, pritisnite in držite gumb za sinhronizacijo (od pet do dvajset sekund). V tem času tako konzola kot igralna konzola pošljeta svetlobne signale.
 • Če je igralna konzola veljavna in zz napajanjem ni težav, bo konzola končala sinhronizacijo, priključeni napravi pa bo dodeljena številka (ena od štirih, ki je na voljo za povezavo): vizualno to določa razsvetljava dela krožnega svetlobnega indikatorja tako na predponi kot na krmilni ročici.
 • Sinhronizacija je končana, brezžična krmilna palica Xbox 360 je priključena in pripravljena za uporabo.
 • Podobno sta sinhronizacija in druge brezžične naprave sinhronizirani: Xbox 360 podpira največ štiri priključene igralne palice, od katerih bo vsaka dobila svojo oznako na svetlobnih kazalnikih konzole.


  Pri ponovnem vklopu igralne konzole ni treba ponovno izvajati postopka sinhronizacije: vsaka že sinhronizirana dodatna oprema bo na voljo za uporabo. Če je potrebno onemogočiti eno od naprav, tri sekunde kliknite gumb logotipa Xbox in potrdite, da je vmesnik konzole izklopljen.

  Težave s povezavo

  V primerih, ko druge krmilne palice ni mogoče priključiti na Xbox 360, preverite baterije. To velja tudi za same baterije (igralne palice uporabljajo klasične "prstne" baterije ali standard AA), pa tudi originalne baterije. Naprava, ki je dovolj prehrambna, zahteva uporabo alkalnih baterij, zato pri nakupu poceni solnih baterij očitno ni vredno varčevanja. Bloki baterij, ki so priloženi privzetim igralnim ploščam, imajo majhno zmogljivost (znotraj1000 mA), zato je bolj smiselno kupiti sklop AA-baterij večje kapacitete in polnilnik zanje, tako da so že pripravljene baterije vedno pri roki.
  Če se postopek povezave druge igralne palice Xbox 360 ne zažene, lahko poskusite spremeniti prvotno baterijo. Če želite začeti, morate napravo izvleči iz drugega brezžičnega igralnega zaslona (če je na voljo) in se na podlagi rezultata odločiti za zamenjavo baterij ali popravilo krmilne palice.

  Glavne naprave

  \ t
  Uporabniki imajo možnost priključiti drugo krmilno palčko na Xbox 360 preko brezžičnega kanala in uporabiti vodilne naprave. Vodilni gamepad se poveže prek klasičnega USB priključka na sprednji plošči konzole. V tem primeru izvirne naprave uporabljajo poseben adapter, kar močno zmanjša verjetnost padca konzole pri ostrem pospeševanju žice.

  Sorodne publikacije