Kako ustvariti sliko ISO za Windows 7: Možnosti akcije

Podoba diska je datoteka, ki vsebuje čim več informacij o strukturi datoteke in podatkih vseh medijev (trdi diski, optični diski, pogoni USB itd.). Uporablja se lahko za popolnoma drugačne namene (namestitev ali obnovitev sistema, varnostno kopiranje podatkov). Sliko ISO ustvarite tako. Windows 7 uporablja rabljeno platformo. Toda upoštevanje tega vprašanja je neločljivo povezano s točnim rezultatom, ki ga je treba dobiti.

Kako ustvariti ISO-sliko v operacijskem sistemu Windows 7: Možnosti akcije

Kljub dejstvu, da je danes mogoče najti veliko slikovnih formatov, se osredotočite na obravnavo vseh postopkov, ki temeljijo na najbolj priljubljenih in podprtih vseh programih in sistemih ISO.
Torej, kako ustvariti ISO sliko? Windows 7 je platforma, ki je odlična za te namene. V zvezi z nadaljnjo uporabo slik je mogoče razdeliti v več kategorij:
 • podoba instalacije distro;
 • za prenos in obnovitev sistema;
 • slika varnostne kopije sistema Windows, programov in informacij o uporabniku.
 • Najbolj priljubljeni programi

  Danes je na trgu programske opreme veliko aplikacij, ki lahko delajo s slikami. Najbolj priljubljene so naslednje:
 • UltraISO.
 • Daemon Tools.
 • Nero.
 • Alkohol 120%.
 • Skladišče za ISO.
 • Acronis True Image in drugi.
 • Z veliko raznolikostjo vseh vrst programske opreme je treba upoštevati, da sistemi Windows niso slabiorodja za delo s slikami. Zlasti zadeva varnostno kopiranje in obnovo. Tako kot večina zgoraj omenjenih programov, taka orodja omogočajo ustvarjanje slik v nekaj minutah. Res je, če kopirate vsebino trdega diska ali navidezne particije, lahko traja tudi nekaj ur. Vse je odvisno od količine informacij.

  Ustvarjanje podobe diska z Microsoftovimi viri

  Le malo ljudi ve, da so pred kratkim razvijalci iz Microsofta licenciranim uporabnikom operacijskega sistema Windows 7 dovolili, da ustvarijo sistemsko podobo za obnovitev v primeru nepredvidenih zlomov neposredno na uradni spletni strani. vir Kako v tem primeru ustvariti podobo sistema Windows 7? Izkazalo se je, da je lažje kot preprosto. Če želite to narediti, pojdite na Microsoftovo spletno mesto v razdelku Software, pomaknite se navzdol po strani in preverite, ali je licenčni ključ za izdelek tam (brez njega se ne bo nič zgodilo).

  Če je ključ, potem prek nadzorne plošče morate vstopiti v varnostni del, kjer je izbran sistem "Sistem" in aktivirati varnostni ključ (to lahko storite tudi prek menija PCM na ikoni računalnika, kjer je izbrana vrsta lastnosti ) Če je ključ veljaven, se bo v brskalniku neposredno na spletnem mestu začelo ustvarjanje slike, s katerim bo kasneje mogoče izvesti obnovitev.

  Kako ustvariti zagonsko ISO sliko za Windows 7

  Če ni ključa, lahko uporabite drugo orodje. Vprašanje, kako ustvariti ISO-sliko sistema Windows 7 s sistemom, se reši s pomočjo razdelka za varnostno kopiranje in obnovitev. TukajMeni na levi strani mora uporabiti možnost ustvarjanja slike in po skeniranju vas sistem pozove, da izberete možnost za shranjevanje podatkov (trdi disk, optični medij, umestitev v omrežje). Če gre le za ustvarjanje diska, s katerega lahko nato zaganjate in odpravljate nekaj napak ali okvar, lahko izberete DVD-ROM. Vendar pa je v primeru varnostne kopije celotne particije najbolje, da shranite kopijo na trdi disk (optični diski lahko zahtevajo veliko).
  Poleg tega lahko uporabite in ustvarite obnovitveni disk, s katerega se bo zagon izvedel, ko bo na trdi disk shranjena varnostna kopija. Načeloma lahko uporabite pripomočke tretjih oseb, vendar morate pri ustvarjanju slike paziti na eno točko. Ustvarjena slika mora imeti zagonske zapise. Na primer, ustvarjanje ISO-slike Windows 7 UltraISO ponuja prek menija samodejnega nalaganja (Make Disk Image). V tem primeru obstaja kopija trdega diska z delovnim sistemom. Še naprej bo lahko obnovil ne samo operacijski sistem, ampak vse nameščene programe v nekaj minutah.

  Ustvarjanje namestitvene slike

  Nazadnje, še en vidik. Recimo, da morate ustvariti sliko sistema Windows 7 v obliki ISO v obliki namestitvene distribucije, ki bi jo lahko shranili na trdi disk ali spali na optični pogon. To zahteva pravi DVD z distribucijo in enim od zgoraj naštetih programov. Za udobje spet vzemite UltraISO.


  Vstavite originalni DVDv pogonu in v delujočem programu uporabite meni orodij, ki odpre linijo ustvarjanja slike (za postopek hitrega klica lahko pritisnete F8). Nato izberite pogon z distribucijo, določite mesto shranjevanja in ime slikovne datoteke ter nastavite izhodni format (v našem primeru ISO). Po tem pritisnite gumb "Make" in počakajte, da se postopek konča. Datoteka se shrani v izbrani imenik. Nato se lahko opeče na optični disk.

  Namesto naknadne besede

  je treba dodati, da je treba pri ustvarjanju slik najprej opozoriti na to, kateri podatki naj vsebujejo takšno datoteko. Glede na namen in zaporedje dejanj bo drugače. V smislu programov, ki jih uporablja uporabnik, sam odloča, zakaj dati prednost. Na splošno so vsa sredstva dobra. Vendar pa se verjame, da je mogoče varnostne kopije ustvariti s pomočjo sistema in s programi tretjih oseb, vendar je tukaj kopija optičnega medija z orodji Windows - primer je težaven. Datoteke boste morali kopirati na trdi disk, prikazati skrite predmete, nato jih zapisati na disk itd. Poleg tega taka kopija ne bo enaka. Da bi poenostavili vse te postopke, lahko rečemo 100-odstotno zaupanje o superiornosti drugih javnih služb.

  Sorodne publikacije