Kaj je vložek, njegovi glavni elementi in oblikovne značilnosti

Članek vsebuje informacije o tem, kaj je vložek. Pisarniško opremo danes najdemo skoraj povsod. Nemogoče je narediti korak, tako da ne potrebujete kopij dokumentov, izpisov materialov. Toda vsa oprema zahteva vzdrževanje. V tiskalnikih večnamenske naprave uporabljajo kartuše, znotraj katerih je več predmetov. Gre za oblikovanje laserskih kartuš za tiskalnike in IFI, ki bodo obravnavane v članku.

Priključitev tiskalnika na osebni računalnik

Vsakič, ko se na vašem računalniku prikaže opozorilo, da je toner vašega tiskalnika dvignjen, morate polniti gorivo in v nekaterih primerih zamenjati čip in ponastaviti števec. Takšne okvare, ki se lahko zgodijo tiskalniku, so preprosto odpravljene. Katere so naslednje kartuše in njihove naprave?


Zahvaljujoč vmesniku USB, ki povezuje tiskalnik in računalnik, se podatki izmenjujejo. Tiskalno napravo povežete z računalnikom, da zagotovite, da se izvaja programska oprema, ki generira opozorilo, ko je raven tonerja nizka ali da obstajajo druge napake.

Kako deluje elektronika?

Čipi tonerja preberejo nivoje, sledijo številu kapljic (v primeru jet tiskalnikov) ali tonerju (v primeru laserja), ki so bili uporabljeni med tiskanjem. Čip je programiran, ko je potrebno opozorilo. Z drugimi besedami, določa količino tonerja ali črnila, ki ga morate porabiti na zaslonu računalnika.bil je opozorilni napis.
Na žalost to pomeni, da so kartuše, ki jih vstavite, še vedno črnilo. Če se čip po ponovnem polnjenju kartuše ne ponastavi, tiskalnik ne bo mogel nadaljevati s tiskanjem. Res je, da je v nekaterih modelih tiskalnih naprav čip potreben le za informacije o osebnem računalniku, ne vpliva na delovanje naprave kot celote.


Kaj je toner?

Preden lahko razumete, kaj je kartuša, govorite o tonerju. To je poseben prašek, ki se napolni v notranjosti naprave. To je tisti, ki barvo papirja črno (ali katerokoli drugo barvo mavrice, če je tiskalnik obarvan). Prah nastane iz velikega števila elementov, med katerimi je več kovin. To je s pomočjo tega toner privlači magnetno os in po bobnu. Prav tako je treba omeniti, da je prašek strupen, delo z njim je dovoljeno le v respiratorjih in gumijastih rokavicah. Če pride na telo ali predmet notranjosti, potem je nemogoče umiti z vročo vodo, ker je, ko se toplotni toner absorbira močneje. Priporočljivo je, da uporabite mrzlo vodo in milo za gospodinjstvo.

Ponovno polnjenje in zamenjava kartuš

Na nekaterih modelih po ponovnem polnjenju kartuše ponastavite ali zamenjajte čip, tako da lahko tiskalnik nadaljuje tiskanje. Ko zamenjate nadomestno kartušo, začnejo nekateri čipi uporabniku poslati opozorilo, da lahko te naprave poškodujejo tiskalnik. Obstaja majhna verjetnost, da bo to povzročilo resnično škodo, vendar čipbo posnelo to sporočilo. Zaradi kombinirane uporabe kartuše (ki ni originalna) boste lahko kršili garancijo proizvajalca. Poleg tega pri polnjenju goriva izgubite tudi garancijo.
Če vas izguba garancije ne prestraši, lahko gorivo tudi sami polnite. V ta namen izvedite naslednje manipulacije:
 • Pripravite nov toner za polnjenje. Upoštevajte, da večina kartuš vsebuje približno 70-80 g praška. Res je, da obstajajo modeli, v katerih lahko napolnite do 150-200 g tonerja.
 • Pripravite delovno mesto. Priporočljivo je, da opravite vsa dela v nestanovanjskih prostorih.
 • Razstavite celotno kartušo in odprite predal za zbiranje odpadnega tonerja. Lahko se ponovno uporabi. Pri nekaterih tiskalnikih, kot je OKI, je ta odsek povezan z glavnim bunkerjem in s tem povečuje vir naprave.
 • Napolnite svež toner v svežem črnilu.
 • Zberite kartušo.
 • Kaj je mikročip in kako se ponovno polni, seveda, je čas, da razmislimo o glavnih elementih naprave.

  Glavne komponente kartuše

  Podrobna študija zasnove naprave bo omogočila razumevanje njenega delovanja in lažje servisiranje.
  Kartuša za laserski tiskalnik je sestavljena iz naslednjih elementov:
 • Plastično ohišje je običajno sestavljeno iz dveh delov - glavnega lijaka za toner in prostora za čiščenje.
 • Priključni vijaki.
 • Kontaktne plošče.
 • Magnetna gred. Potreben za enakomerno hranjenje tonerjatiskalno glavo
 • Fotografiranje (foto boben). To je posebna cilindrična matrika, ki prenaša sliko na papir. Ločena področja fotografij privlačijo ogreti tonerji. Gred je zelo tesno obrnjena proti papirju, na katerega je prenesena slika.
 • Gumena gred. Vseh naprav ni mogoče najti, vendar so na voljo Canonove tiskalne kartuše. Z njim se papir potisne v foto dvorano.
 • Rezilo za zbiranje tonerja. Ta element vam omogoča, da med tiskanjem odstranite odvečno črnilo iz magnetne osi.
 • Vsi ti elementi skupaj omogočajo tiskanje na papir.

  Sorodne publikacije