SKF ležaji: kako narediti razliko?

Seveda je eden od najpomembnejših elementov vsakega avtomobila in tehnično zapletene naprave ležaji. Zagotavljajo vrtenje gredi delovnega elementa z danim uporom, delujejo kot opora in zagotavljajo ustrezno delovno zmogljivost delovišča. Zato je vzdržljivost celotne konstrukcije odvisna od njihove kakovosti in zanesljivosti.

SKF ležaji, izdelani na Švedskem, so priznani kot svetovno znana blagovna znamka. Izdani so od leta 1907 in delujejo v številnih kompleksnih mehanskih enotah, ki zahtevajo visoko natančnost in zanesljivost delov.

SKF ležaji

AB SKF je velika mednarodna strojna korporacija, največji svetovni proizvajalec ležajev, maziv, tesnil in mehatronike z več kot 100 letno zgodovino. Inženirji podjetja imajo edinstveno znanje na področju rotacije elementov opreme in kompleksnih tehnoloških procesov.

Proizvodni katalog proizvajalca ima več kot milijon izdelkov, med katerimi imajo SKF ležaji precejšen delež. Če se osredotočimo na povratne informacije strokovnjakov in enostavne uporabnike, ni dvoma, da bodo izdelki podjetja ustrezali tako avtomobilom kot velikemu predelovalnemu obratu. Glavna stvar - izbrati zelo švedski izdelki, saj je na trgu obstaja veliko ponaredkov.

Razlike od ponaredkov iz prvotnega

Pojav na trgu ponaredkov in ponarejenih izdelkov - znak priznanja katere koli svetovne blagovne znamke. Naivni kupci iščejo cenejše (v primerjavi s. \ Tizdelkov in sčasoma kupujejo izdelke dvomljive kakovosti. Spodaj na fotografiji je prikazan primer ponaredka, ki je podan z odsotnostjo oznake na državi izvora.
Da bi se izognili goljufanju in nakupu resnično originalnih SKF ležajev, je treba upoštevati naslednja pravila:
 • Izdelke izberite samo v posameznih zaprtih pakiranjih, ki so lahko karton - za majhne predmete in lesene - za industrijske izdelke.
 • Na embalaži morata biti navzoča številka in država izdelave ter nalepka z originalno črtno kodo.
 • Ležaji morajo imeti tovarniško žig, ki se odlikuje po jasnosti črt. Na ponarejenem blagu so robovi črk poravnani, znaki so bolj "mehki". Poleg tega mora žig vsebovati državo izvora.
 • Strokovnjaki svetujejo, da bodite pozorni na maso izdelka. Originalni SKF ležaji so "čutili" v roki, medtem ko so ponarejeni izdelki sorazmerno majhni.

  Analogi vrhunskega razreda

  Za tiste, ki iščejo visokokakovostne ležaje, vendar v nižji cenovni kategoriji, bodite pozorni na izdelke teh podjetij:
 • INA, FAG in LuK - proizvajalci pripadajo Schaefflerju Gruppe proizvaja analogne izdelke najvišje kakovosti SKF ležajev, ki se uporabljajo v avtomobilski, strojni in celo vesoljski industriji;
 • Koyo je japonski proizvajalec, katerega trg je osredotočen na avtomobilsko industrijo, proizvodi so nižje cene enake kakovosti;
 • NTN je japonskapodjetje, ki proizvaja naprednejše spremembe ležajev, katerih kakovost ni slabša od švedskih izdelkov.
 • Cena izdelka SKF v Rusiji se lahko giblje od 100 do 5000 rubljev. glede na vrsto in pošiljko blaga. In zelo pogosto je precenjena - plačate ne samo za blago, ampak tudi za blagovno znamko. Lahko pa ste prepričani v zanesljivost in kakovost kupljenih izdelkov.

  Analogi povprečne kakovosti

  Izdelki te kategorije so nezasluženo pripisani blagu povprečne kakovosti, čeprav lahko nadomestijo izdelke priznanih svetovnih proizvajalcev.
  Taka podjetja vključujejo:
 • NSK je japonsko podjetje, ki ima več kot 60 obratov po vsem svetu in proizvaja ležaje, ki so po kakovosti boljši od evropskih proizvajalcev;
 • IBC je proizvajalec visoko preciznih ležajev iz Avstrije, ki ponuja kakovostne izdelke po nizkih cenah;
 • Še vedno je mogoče navesti veliko število podjetij, kakovost proizvedenih izdelkov, ki niso nižji od kakovosti ležajev SKF. Cena izdelka je hkrati na nižji ravni in je na voljo večini kupcev.

  Sorodne publikacije