Mercedes A-razred: opis, specifikacije, specifikacije

Prvič na svetu je "Mercedes" A-razred izšel leta 1997. Posebnost konkurentov tega časa je bila nenavadna lokacija motorja in menjalnika, ki sta bila nekoliko potisnjena pod potniške sedeže. Pri sprednjem trčenju motor in škatla nista šla v salon, ampak pod njo. Compact Mersedes (razred A) je bil zelo priljubljen pred in zdaj. Oglejmo si značilnosti tega avtomobila, njegovega popolnega sklopa in mnenj potrošnikov.

O "konceptu sendviča"

Prostor motorja tega avtomobila zaradi nestandardne lokacije agregata je bil močno zmanjšan, hkrati pa je povečal prostor v kabini in prtljažnem prostoru na 70% celotne površine telesa. Torej, če primerjate razdaljo od zadnjega kavča do pedala avtomobila, potem številke ustrezajo polnemu C-razredu.


Tudi potniki in vozniki za iztovarjanje so precej nenavadni. Sedeži so 20 cm višji kot običajno. To vam daje odličen videz in ponovno z večjo varnostjo in udobnim pristankom. Poleg tega sta za reševanje življenj v primeru nesreče potrebni dve prednji in dve bočni zračni blazini ter vztrajnostni pasovi. Na splošno je takšna odločitev o oblikovanju pridobila veliko popularnost in se trenutno šteje za pomembno.

Skoraj transformator

Mercedes-Benz A-razred vam omogoča, da spremenite položaje zadnjih sedežev v 36 položajih. Lahko jih zložite ali zložite ali prilagodite potrebam potnikov. Prav tako je dovoljeno popolnoma odstraniti sedež in izdelati avtona splošno 1-, 2-, 3- ali 4-lokalni. Zaradi tega se prostornina prtljažnega prostora spreminja od 350 do 850 litrov. To je izjemno priročno in voznik se lahko prilagodi razmeram.
Če odstranite sedež prednjega potnika, se bo prostornina povečala na 1700 litrov. To je že resna številka, ki se ne more pohvaliti z vsemi univerzalijami. In vse to dosežemo z izredno majhnimi dimenzijami karoserije. Zahvaljujoč prvemu uporabljenemu konceptu sendvič "in uspelo doseči takšne rezultate. Nič manj zanimivega avtomobila in tehnično." Obstajal je 4-valjni motor s 14 litri s kapaciteto 82 KM in 16-litrskim 102 KM, nekoliko pozneje pa so oblikovalci dodali še dva turbodizela s 14 in 17 litri, s kapaciteto 60 in 85 konj. najbolj priljubljen bencinski motor z zmogljivostjo 19 litrov in prostornino 125 litrov. Dva menjalnika sta bila:
 • 5-stopenjski ročni,
 • 5-stopenjski avtomatski (hidromehanski). Kot lahko vidite, je izbira agregatov precej široka in vam omogoča, da zadovoljite potrebe tudi najzahtevnejšega voznika.

  Posodobitev ali preoblikovanje

  Leta 2001 je bilo odločeno, da se spremeni oblika sprednjega odbijača in optike ter zadnje luči. Toda po tem, je bilo napovedano sprostitev razširjene različice. To je bilo storjeno na zahtevo mnogihkupce, ki so bili še vedno nezadovoljni z izredno majhnimi dimenzijami avtomobila in koristnim prostorom v kabini. Tako je razred A prejel dodatnih 170 mm. Šli so na širitev prostora za potnike zadaj in prostornino kabine. Razširjena različica je vključevala namestitev treh motorjev. To so bili 16-litrski motorji, kot tudi 19 in 17 litrov (dizel). Poleg tega so bile nameščene zadnje kolutne zavore, ABS in ESP. Slednji sistem je lahko samostojno spreminjal navor na kolesih, odvisno od obnašanja na cesti, obračanja avtomobila v težkem položaju.

  Mercedes A-razred: druga generacija

  Prvi hatchback druge generacije se je pojavil leta 2004. Hkrati so bili za nakup na voljo modeli s tremi vrati (coupe). Dimenzije hatchbacka in coupeja so enake, vendar je sam avtomobil postal daljši za dodatnih 230 mm in širše za 45 mm.
  Na splošno je to skoraj popolnoma drugačen avto. Notranjost salona se je bistveno izboljšala in je blizu razreda C. Prav tako je povečala raven varnosti potnikov in voznikov. To ni presenetljivo, saj je bila ustanovitev druge generacije patentirana okoli 200 rešitev. Zato so kupci tega avtomobila lahko našli veliko tega, kar še ni bilo na istem stroju na svetu. Sčasoma je bilo prodanih več kot 500.000 izvodov, kar je povedano.

  Edinstveno podvozje

  Udobje med vožnjo ni bilo doseženo le zaradi visoke kakovosti salona in izolacije hrupa. Vloga suspenzije. Wattov mehanizem je bil prvič uporabljen. Zadnje pregibno vzmetenje in variabilni dušilcistopnja dušenja je zagotovila maksimalno udobje potovanj ne samo na visokokakovostnih cestah. Stojala amortizerjev in vzmeti za avto razreda A prihajajo iz znane družbe "Bilstein", ki je dobila ime po visoko kakovostnih izdelkih za vrhunske avtomobile. Ojačevalnik je zamenjan z električnim, sodobnejšim in zanesljivejšim analogom. Tudi znatno izboljšane zračne blazine. Druga generacija je znana po prostorni notranjosti s sorazmerno majhnimi dimenzijami, ki je bila dosežena zaradi prečne razporeditve motorja. Vozite po sprednji strani avtomobila, zaradi česar je dostopnejši v službi.

  Zadnji model razreda A Mercedes: cena in pregledi

  Avto iz leta 2016 se bistveno razlikuje od tistega, kar smo lahko videli v oddaljenem letu 1997, kar ni presenetljivo. Zdaj ima dolžino 43 metrov in veliko število nameščenih motorjev. To je lahko 16-litrski motor na mehaniku ali na 2-litrskem stroju. Obstaja možnost nakupa in sploh športne različice z zmogljivostjo 385 konjskih moči.


  Pregledi avtomobilov tega razreda so vedno le pozitivni. Združuje vse najboljše, kar bi lahko prinesli inženirji. Visoka tehnologija, zanesljivost, visokokakovostni salon in, kar je najpomembnejše, nepozabni občutki nadzora tega avtomobila - to lastniki imenujejo prednosti tega čednega. In vse to je mogoče dobiti za 3-3,5 milijona rubljev, odvisno od opreme in motorja. Mercedes A-class, katerega preglede je mogoče najti kot zelo koristne zase, je danes vesoljska ladja. Za vse je odgovornoelektronski sistem Določa slepo cono, stopnjo osvetlitve, izbere stil jahanja in še veliko več.
  Če ste za visoko kakovost, potem ne oklevajte in kupite Mercedes A-razred. Tehničnih značilnosti avtomobila take znamke ni mogoče izpodbijati, saj jih že dolgo dokazujejo vozniki in strokovnjaki na visokogorju. Avto je zanesljiv (kar dokazujejo ponavljajoči se trk), ekonomičen in, kar je najpomembnejše, zelo udoben v vseh pomenih besede. Vse to naredi vozila Mercedes-Benz A-razreda edinstvene po svoji naravi in ​​edinstvenosti. Kako ravnati z njimi ne more vsak avtomobilski proizvajalec.
 • Sorodne publikacije