Nadzor na tipkovnici v Dark Souls: vsi deli

Dark Souls - serija iger RPG, za katere je značilna večja kompleksnost. Japonski razvijalci so to naredili tako, da igralci niso imeli pravice do napake. Več zamujenih napadov se obrne na smrt znaka. In nekateri šefi vas lahko uničijo iz enega področja. Igra je bila izdana na konzolah in nato prenesena v računalnik. To je povzročilo resne težave pri upravljanju tipkovnice v Dark Soulsih. V tem članku bomo govorili o značilnostih serije.

Prvi del

Prvi del serije je bil izdan leta 2011 na konzolah prejšnje generacije, leto kasneje pa so razvijalci izdali posebno različico za osebne računalnike. Imela je večjo kompleksnost, dodala nove predmete, lokacije in nekaj šefov. Edina stvar, ki so jo ustvarjalci odstopili, je tipkovnica Dark Souls. Večina nepoučenih igralcev, ki so prvič zagnali to RPG na svojem računalniku, so lahko šokirani. Upravljanje konzole je bilo tako slabo in neprijetno, da je lažje dobiti igro za normalno igranje.


Prav tako je treba omeniti, da v nastavitvenem meniju igre ni prikazanih ključev in dejanj, za katere odgovarjajo. Prvič so igralci morali eksperimentirati z ugotovitvijo, za kaj je odgovoren vsak gumb. Poleg tega imenovanje novega upravljanja prek standardnega menija igre ne boste uspeli - to zahteva fan-like spremembe ali ponovno javnost, ki je prišel ven šele leta 2018, 7 let po prvotni izdaji. Privzeta lokacijaključi, ki jih izberejo razvijalci, so zelo čudni in nelogični. Uporaba popravka za spremembo postavitve je najboljši način vodenja do bolj standardnega videza računalniških iger. Na primer, lahko nastavite gibanje znaka na tipki WASD in močne in šibke udarce na gumbe miške. Ker morajo Dark Souls pogosto jesti Estus (zdravilni napoj), je najbolje, da to dejanje dodelite razpoložljivemu ključu. Na primer, lahko izberete dodatne gumbe miške, če jih imate, ali pa določite dejanje za E, Q, F ali najbližje gumbe.


Tudi pri nastavljanju nadzora na tipkovnici v Dark Souls priporočamo, da ste pozorni na odsev in zavrtite junaka. Ta dejanja se bodo aktivno uporabljala med celotnim tekom, zato ne odstranjujte ključev iz standardne ročne postavitve. Na primer, preskok se lahko dodeli preslednici. Druga težava je vrtenje fotoaparata z miško. Če želite prilagoditi občutljivost in inverzijo, namestite tudi dodaten popravek ali prenesite razširjen ponatis.

Drugi del

Drugi del serije je bil najprej na konzolah, nato pa se je preselil na osebne računalnike. Skupaj z izboljšavami grafike v novi različici z dodatki imajo igralci bolj prilagojene kontrole. Zdaj lahko po želji določite tipke v nastavitvenem meniju. Poleg tega boste pri dodeljevanju gumbov videli pravo ime ključa. Vendar pa tudi vrata na računalnikih niso bila povsem gladka. Kljub temu, da je problem z nastavitvijo nadzora v samem meniju igrerešiti, nevšečnosti med igranjem ni izginila. Treba je omeniti, da morate za shranitev spremenjene postavitve klikniti na Backspace, ne na Esc. Ne pozabite na trenutek, ko nastavite igro, tako da ne boste ponovno dodelili vseh tipk.
Kot pri prejšnjem delu, so igralci morali čakati na posodobitve in spremembe, ki vam bodo pomagale upravljati Dark Souls 2 na tipkovnici. v računalniku. Za upravljanje s popravkom potrebujete AutoHotkey, ki ga lahko brezplačno prenesete prek spleta. V sami igri morate ponastaviti vse nastavitve privzete postavitve in tipkam dodeliti, kot želite. Če želite omogočiti ali onemogočiti skript, uporabite F12. Načeloma je to vse, kar je potrebno za udobno prenašanje Dark Souls 2 na osebnem računalniku brez stroškov kupa živcev.

Tretji del

Na zadnji (trenutno) del serije so razvijalci poskušali prenesti na osebni računalnik. Zdaj lahko igra brez podrobne nastavitve za vas ali povezavo gamepad. V Dark Souls, 3 kontrole na tipkovnici v udobju se ne razlikujejo od katere koli druge igre, ki je bila prvotno razvita za to platformo. Vse kar morate storiti je, da v nastavitve namestite udobne tipke in izberete želeno občutljivost miške.

Zaključek

Prvi do tretji del prikazuje resen razvoj igre vlog. Po žanru in strukturi igra ostane enaka, vendar opaznadelo na grafiki, optimizacija in prenos kakovosti s konzol. Zdaj veste, kako se izvajajo kontrole tipkovnice Dark Souls.

Sorodne publikacije