"Struktura diska je poškodovana, branje je nemogoče." Kaj storiti in kako to popraviti?

Računalniški sistem ni lahka naloga. Težko je ravnati, zlasti če nimate osnovnega znanja. Ko ne razumete, katere komponente so odgovorne za to, kar potrebujete za uporabo tega ali tistega gonilnika, deluje celoten računalnik. Težave nastanejo pri delu z njim. Pogosto naletimo na napake in težave, ki ovirajo naše nadaljnje delo.

In tukaj v enem "lepem" dnevu ste videli na zaslonu monitorja: "Struktura diska je poškodovana. Branje je nemogoče. Kaj storiti v tem primeru ni vse. Tudi tisti, ki so se že soočili s podobnim problemom, se lahko znajdejo v težavah, ko najdejo nov vzrok problema. Glavna stvar - ne pozabite, da se ne strinjate o oblikovanju nekako. V nasprotnem primeru boste izgubili vse osebne datoteke.


Kaj se je zgodilo?

Torej ste se odločili, da boste videli fotografije, ki ste jih spustili na pogon. Vstavite pogon v vrata in počakajte, da se sistem sinhronizira z njim. Namesto tega vidite na zaslonu: "Struktura diska je poškodovana. Branje je nemogoče. Flash pogon je vsekakor deloval in veste za to, kar pomeni, da ste ga razbili, ali pa je prišlo do nekaterih sprememb v sistemu. Enako lahko vpliva na enega od diskov v računalniku. Če hočeš iti na ZhD, in ti pokaže takšno sporočilo, ne smeš panike. Do sedaj to ni problem in je precej realno, da se z njo ukvarjamo.

Zakaj?

Simptomi te težave so brez pomena. In tako je jasno, da je glavni kazalec pojav na zaslonu"Struktura pogona je poškodovana. Branje je nemogoče. Nekaj ​​kasneje bomo govorili o tem, kaj storiti. Najprej bomo poskušali razumeti razloge.


Najpogosteje je težavo povzročilo dejstvo, da je bila na disku ali bliskovnem pogonu kršena celovitost datotečnega sistema ali struktura particije. Ta "bolezen" se ne pojavlja nikjer. Običajno je to povezano s številnimi dejavniki. Vseh jih je težko razlikovati, saj se razvoj tehnologije razvija in moti delovanje. Toda glavni in najpogostejši:
 • težave z omrežno napetostjo;
 • zasilne prekinitve računalnika;
 • virusni programi;
 • napaka programske opreme;
 • "staranje" pogona;
 • ekstrakcija nevarnega bliskovnega pogona;
 • razčlenitev naprave na fizični ravni.
 • Zdaj, ko vemo, zakaj sistem piše: "Struktura diska je poškodovana." Branje je nemogoče. Razmislite o ločeni rešitvi za trdi disk in bliskovni pogon.

  Preverjanje DR

  Torej, če se odločite za ogled datotek na trdem disku, vendar jim je bil zavrnjen dostop do njih. Nato skrbno preverite več načinov za odpravo te napake. Najpogostejša stvar je, da znova zaženete računalnik. Na žalost se pri vsakodnevni uporabi pogosto srečujemo s podobnimi problemi. Na srečo pa jih je veliko mogoče rešiti s preprostim ponovnim zagonom sistema. To se zgodi, da uporabnik redko izklopi računalnik, pogosto ga pelje v mirovanje, zaradi česar se sistem ne more spopasti in "utrudi". Zato morate redno zagnati računalnik, tako da prejme potrebne posodobitve inobnovljena dela.
  Če se po taki metodi ne zgodi nič, poskusite priti do telesa in trdega diska. V ta namen odklopite računalnik iz napajalnika, odprite pokrov ohišja in poiščite pogon. Poglejte kable, ki jih priključite na matično ploščo, lahko vidite nekaj vidnih okvar, poškodb. Morda zaradi napetostnih nihanj je eden od kablov izgorel, zato je najbolje, da ga takoj preverimo, da ne vkopljemo v sam sistem.

  Popravki programske opreme

  Če zgornje metode niso pomagale in zaslon še vedno prikazuje "Struktura diska je poškodovana." Branje ni mogoče ", potem boste morali uporabiti metodo programske opreme za rešitev problema. Zato sodelujemo s sistemskim programom CHKDSK. Takoj je treba opozoriti, da ni vedno primerna. Včasih, ko se zažene, obstaja še ena napaka, ki uporabnika uvaja v stupor. O tem, kaj storiti, bomo razpravljali spodaj. In če ste še vedno uspeli zagnati ta pripomoček, poglejmo, kaj lahko storite z njim. Če želite, da deluje, morate poklicati ukazno vrstico s kombinacijo programa Win + R. Tukaj vnesemo "chkdsk c: /f /r" ali črko pogona, ki izda napako.
  Če je struktura trdega diska poškodovana, je branje nemogoče in je možen delni dostop do njega, lahko poskusite sistem voziti s protivirusnimi programi. Morda je notri "parazit", ki vam daje lažne sporočila. Dostop do datotek lahko programsko obnovite. Za to morate namestiti poseben program. Na splošno na internetuzelo jih je. Na primer, iCare Data Recovery dobro deluje s tem. Program je brezplačen, vendar v angleščini. Čeprav je enostavna za uporabo, jo morate prenesti, namestiti in odpreti. V oknu kliknite Deep Scan Recovery. Na seznamu izberite poškodovano ploščo. Ko pripomoček najde datoteke, označite polja, ki so potrebna za obnovitev.

  Nepovratna točka

  Zgodi se, da ste po sporočilu „Ni na voljo. Struktura diska je poškodovana. Branje je nemogoče. In če je vse v redu, potem si res srečen. Toda nekateri uporabniki imajo manj sreče. Celoten proces je paliativen. Dosegli ste želeni rezultat, vendar začasno. Čez čas se vsi obnovljeni podatki ponovno blokirajo. Običajno je to stanje posledica "staranja" diska. Ta proces se pogosto imenuje "aspiracija". Zaradi dolgotrajnega izkoriščanja ŽELEZNIŠKE CESTE se je zapravila in začela proces samouničenja. V tem primeru jo lahko popravite ali kupite novo.

  Preverjanje pomnilnika USB

  Na zaslonu je poškodovana "Struktura pogona". Branje je nemogoče. Kaj storiti, če se je to zgodilo s trdim diskom, smo ugotovili, kaj pa, če je napaka pokazala bliskovni pogon? Dejansko razlika ni praktično nobena. Za začetek znova poskusite znova zagnati sistem. Morda je vaš računalnik utrujen in neviden. Če je tako, lahko pogon spremenite v drugo vrata. Morda je težava v posebnem priključku. Prav tako ni odveč preverjati bliskovnega pogona na drugem računalniku. Če to ne pomaga, poskusite znova uporabiti sistems pomočjo ukaza chkdsk.

  Popravek programske opreme

  Mnogi ljudje se takoj ne znebijo napake »Struktura diska je poškodovana. Branje je nemogoče. Kaj storiti v tem primeru? Uporabljamo že preverjeno shemo. Prenesemo programsko opremo, kot je iCare Data Recovery in s pomočjo nje obnovimo vse informacije, če je to mogoče. Poskusite lahko več aplikacij, če to ni prineslo rezultatov. Če se je vse izkazalo, morate formatirati bliskovni pogon. Lahko poskusite spustiti gonilnike na pogon. Če želite to narediti, pojdite v Upravitelj opravil. To naredite tako, da zaženete ukazno vrstico in vnesete devmgmt.msc. Bliskovni pogon je lahko v razdelkih "Disk pogoni" ali "Krmilniki USB". Kliknite na desni gumb in ga izbrišite. Ko boste morali prenesti novo "drva".

  Zaključek

  Če imate okno z napisom "Struktura diska je poškodovana." Branje je nemogoče ", kako ga popraviti že veste. Na splošno ni veliko razčlenitev. To je bodisi fizična poškodba kabla ali sama naprava, bodisi programska nesreča. Če vas nobeden od zgornjih načinov ni rešil, potem je lažje priti trdi disk v servisni center ali kupiti novo napravo.

  Sorodne publikacije