Kaj je univerzalni PnP monitor

Monitor - najpomembnejši del vsakega računalnika. Uporabniku zagotavlja vizualne informacije. Visokokakovostni zaslon je še posebej pomemben, če oseba dolgo dela na računalniku. Razločljivost zaslona in frekvenca utripanja, ki se meri v Hertzu, ima odločilno vlogo. Vendar pa je treba jasno razumeti, da tudi najboljši monitor ne bo dobro deloval v operacijskem sistemu, če niso nameščeni ustrezni gonilniki. Običajno pomanjkanje voznikov ne pritegne oči. In razumeti, da ne morejo biti označeni le kot "Universal Monitor PnP". Kaj pomeni in kako se z njim boriti? O tem bomo govorili v članku.


Kaj pomeni ta stavek?

V bistvu stavek: "Univerzalni monitor PnP" označuje, da je priključena naprava (v tem primeru monitor) kategorija Plug and Play. To pomeni, da za začetno povezavo in nastavitev naprave ne potrebujete posebnih gonilnikov proizvajalca. Pogosto takšne naprave delujejo mirno in popolnoma brez gonilnikov v njihovi prvotni ločljivosti. Vendar frekvenca utripanja zaslona ni mogoče spremeniti. In to je zelo slabo za tiste, ki uporabljajo računalnik za svoje osnovno delo. In igralci ne bodo še posebej veseli, saj bo kakovost slike v igrah močno prizadeta.
To težavo lahko odpravite, vendar to ni vedno tako. Kljub temu je treba razumeti vse načine za rešitev tega problema, saj mora biti monitor popolnoma konfiguriran in nesamo deli. Poglejmo, kako lahko naredite univerzalni monitor PnP, ki ga kliče vaše ime, namesto da se skrivate za besedami brez lica. Toda na začetku nekoliko zanimive informacije.


Kaj pomeni monitor brez PnP?

Pojem "univerzalni monitor ni PnP". Kaj to pomeni? To pomeni, da ko napravo povežete z računalnikom, na splošno zavrne normalno delo. Dovoljenje bo izredno nizko, frekvenca utripanja in bolje je ne omenjati. Za take naprave morajo biti nameščeni potrebni gonilniki. Včasih so na Microsoftovih strežnikih in potem je stanje popravljeno. Vendar so nezanesljivi. Zato jih morate prvič zamenjati z gonilniki uradnega proizvajalca. Za to bo dovolj samo, da gredo na uradni spletni strani proizvajalca. Voznikov je preveč.
Zdaj je jasno, da takšen "univerzalni monitor ni PnP" in kaj to pomeni. Vredno je samo dodati, da ta kategorija vključuje le stare monitorje, izdane pred letom 2005. Ne podpirajo Plug and Play. Pogosto so zasloni CRT taki. Vendar smo bili odneseni. Čas je, da spremenite način, kako lahko spremenite svoj monitor.

Metoda št. Nameščanje potrebnih gonilnikov

Če je monitor opredeljen kot univerzalni monitor PnP, morate namestiti gonilnike proizvajalca naprave. Lahko jih prenesete na uradni spletni strani. Če jih ni, potem bodo vozniki Microsofta ustrezali. Kaj morate storiti, da jih nastavite? Morate odpreti"Upravitelj naprav", ki je v "Nadzorni plošči" in tam najdete element "Monitorji". Z desno miškino tipko kliknite univerzalno napravo in izberite »Posodobi gonilnik«. Sistem bo začel iskati strežnike in če ga bo našel, bo samodejno namestil potreben gonilnik, potem pa boste morali znova zagnati računalnik. Strinjati se morate. Ni dejstvo, da se bo po tem monitor imenoval vaše pravo ime, vendar bo deloval veliko bolje.

Metoda št. 2. Ukvarjamo se z datoteko inf.

Torej, zakaj piše "univerzalni PnP monitor", smo že ugotovili. Zdaj predstavljamo načine za rešitev problema. Eno je ročno preimenovanje imena z dodajanjem inf datoteke od proizvajalca do sistema. To metodo je treba uporabiti, če monitor deluje pravilno, vendar je zaželeno, da se vse lepo prikaže. Preprosto kliknite z desno tipko miške na inf datoteko in izberite »Dodaj v register«. Po ponovnem zagonu računalnika se na mestu prejšnje naprave PnP prikaže vidno ime modela monitorja. Na ta način lahko umetno prisilite operacijski sistem, da odraža, kaj je potrebno. Vendar ta metoda ne deluje v vseh primerih. Da, in inf datoteka sploh ni. Zato je bolje, da namestite potrebne gonilnike.

Razumevanje sistema Windows 10

"Univerzalni monitor PnP" v sistemu Windows 10 ne predstavlja nevarnosti za uporabnika. Dejstvo je, da je v "ducatu" takšen koncept označen s standardnim gonilnikom Microsofta. Deseta različica sistema Windows samodejno postavi gonilnikepri povezovanju z internetom. Torej tukaj ni nobenih težav. Samo nelagodje zaradi napačnega imena. Ampak to je mogoče popraviti z inf datoteko. V zvezi s tem je zelo primeren najnovejši Microsoftov operacijski sistem. "Sedem" je moralo ročno posodobiti gonilnike. In tu se sami posodabljajo brez težav. Ampak včasih lahko tako samodejno posodabljanje igra slabo šalo. Na primer, v primeru, ko se novi vozniki ne prilegajo vaši stari železnici. Torej mora biti tu tudi zelo previden.

Kje lahko najdem inf datoteko?

Toda to je dobro vprašanje. Če je napis "univerzalni PnP-monitor" že utrujen od naročila, lahko poiščete želeno inf datoteko na internetu. Če želite to narediti, samo ubijte ime in model Googlovega iskanja. Pogosto so datoteke te vrste vključene v paket gonilnikov. Ampak potem lahko preprosto namestite gonilnik. Na disku obstajajo takšne datoteke z zastarelim gonilnikom proizvajalca. Celo razmeroma stara inf datoteka se lahko pojavi. Na splošno so take datoteke vedno na diskih, ki so priloženi monitorju. Torej ne smete metati CD-ja. Čeprav so zastareli.
Lahko tudi kopljete v računalniške forume. Gotovo bo nekaj primernega za tiste starejše. Možnosti za uspeh se bodo povečale, če boste imeli sodoben model monitorja. Čeprav je inf za stare modele mogoče najti povsem mogoče na istih forumih. Glavna stvar - ne pozabite, da mora sistem delati, in ne le lepo prikazati ime povezane opreme. Torej ni nujno, da se še posebej zmedemo z razmišljanjem.Deluje - in to je v redu. Zaradi nevednosti lahko naredite nekaj, kar bo moralo ponovno namestiti operacijski sistem. In stvar je dolga in dolgočasna.

V zaključku

Tako smo razstavili, kar pomeni "univerzalni monitor PnP" in kako ga odstraniti (če je potrebno). Ta napis ne pomeni nujno odsotnost voznikov monitorjev, vendar je lahko. Za prikaz pravega imena monitorja je pogosto dovolj, da namestite dejanske gonilnike. Ampak včasih to ni dovolj. Nato lahko delate z inf datoteko. Ampak, če je vse v redu, in neskladje v imenih vam ne moti, potem vam ni treba ničesar dotikati. Naj perfekcionisti premagajo imena popravkov v upravitelju naprav. Povprečni uporabnik bo dobro deloval z univerzalnim PnP monitorjem.

Sorodne publikacije