Pametni telefon Lenovo Vibe P1m: pregledi, opis, specifikacije

Leta 2015 je Lenovo razvil živahno dejavnost na trgu pametnih telefonov. Po relativnem zatišju do konca leta 2014, je kitajski proizvajalec izdelal en model za drugega. Intervencija je bila namenjena predvsem širokemu potrošniškemu trgu - družba je ponudila naprave, ki se lahko štejejo za proračun. Ta strategija je delovala kljub ostri konkurenci podjetij Xiaomi, Micromax in Motorola, ki pa pripadajo tudi družbi Lenovo. Po tem je kitajska družba začela spreminjati pristop in v svoji strategiji je bil rahlo premaknjen. Poudarek je bil ne le na zagotavljanju naprav z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo, temveč tudi na privlačnih lastnostih pametnih telefonov. Lenovo Vibe P1m LTE in Vibe P1 sta del te strategije. Njihova tržna funkcija je dolga življenjska doba baterije, čeprav te naprave spadajo v različne cenovne kategorije. Vibe P1 je drag telefon in Vibe P1m je dostopnejši (110 evrov). Pomembno povečanje trajanja avtonomnega dela je namenjeno zagotavljanju nespornih konkurenčnih prednosti modela. Spodaj je pregled oblikovanja, uspešnosti in značilnosti proračunske možnosti.

Razpakiranje

Telefon je na voljo v standardni embalaži, katere celotna površina je okrašena z imenom blagovne znamke. V notranjosti škatle je pametni telefon, mikrofone, omrežni adapter, mikro USB kabel in dokumentacija. Poleg običajnih dodatkov proizvajalec zagotavlja tudi zaščitno folijoekstra zadnji pokrov.

Oblikovanje in graditi kakovosti

V cenovno občutljivih trgu, kjer se vsako podjetje poskuša zmanjšati stroške oblikovanja trpi prvi. Skoraj vsi telefoni stanejo manj kot 150 $ razlikujejo slabo zasnovo. So dolgočasno gledati. Čeprav nekatera podjetja se trudijo, da bi prekinil monotonost, tu in tam, z uporabo kovine obrezati elementov, v resnici so vsi ti modeli imajo enake zaobljene oblike, ravnih linij in šibek zadnji pokrov. Vibe P1m jim pa nič drugače. Toda to utilitarno design, in razlog, zakaj vsakdo gre k njemu, je, da dobro deluje.

Pametni telefon Lenovo Vibe P1m Bela izgleda navaden, čeprav proizvajalec je poskušal narediti nekaj v tej smeri. Številka šasije, čeprav iz plastike, aluminija posnema. Majhen plošča okoli kamero na hrbtni strani je iz istega materiala. To je tudi LED bliskavico in drugo mikrofon. Spodaj logotip uporablja za Vibe plošče in ime proizvajalca prikazano na dnu. Široko področje upravljanja zaplete telefon z eno roko. Pametni Mere - 141 x 718 x 93 mm, ki je dokaj zadovoljiva glede na razpoložljivost baterije z visoko zmogljivostjo. Enako velja za maso na 148-hrammovomu. Teža je enakomerno porazdeljena in daje zaupanje pri uporabi telefona. Zasnova bi bilo bolj živahno in privlačno, če je nekoliko izboljšala kakovost proizvajalca telesa materiala. Plastična je mehka na otip in ima mat površino, ampak videz in občutek zdi zelo poceni, vendar je udobno držati v roki, in z rokamine izskoči. Vendar se te opombe nanašajo na skoraj vse telefone v tej cenovni kategoriji. Tako v tem Vibe P1m ni nič drugačen od modelov konkurentov.
Kakovost izdelave je dobra in daje zaupanje, da bo naprava zlahka zdržala nekaj udarcev in kapljic. Lepo je, da je primer za Lenovo Vibe P1m vključen, čeprav je videti preveč poceni. Toda ta dodatna oprema je na voljo brezplačno, zato se ni treba pritoževati.
Večina površine sprednje plošče je zasedena s 5-palčnim zaslonom. Razmerje med površino in površino celotnega panela je le 68%, zaradi širokega okvirja od zgoraj in spodaj. Pod zaslonom so 3 gumba Touch Android in nad njim - zvočnik za slušalke, sprednja kamera, senzorji za zoom in svetlobo ter LED indikator, ki je skoraj neviden na črni podlagi. Prijeten trenutek pri oblikovanju Lenovo Vibe P1m, po mnenju lastnikov, je postavitev zvočnika. Nahaja se na spodnjem delu pametnega telefona in ne pod zadnjim pokrovom. To pomeni, da zvok ni izklopljen, če med predvajanjem glasbe postavite telefon na mizo. Čeprav sta na spodnji plošči dve vrsti, je zvočnik skrit pod enim od njih, drugi pa skriva glavni mikrofon. Na zgornjem robu je 35 mm vtičnica za slušalke in mikro USB vmesnik za polnjenje. Pametni telefon ima navaden nabor označenih gumbov Android - meniji, vračila in začetni zaslon. Vendar ima telefon še en dodaten nadzor. Tako kot gumbi za izklop iPhonea se nahaja na vrhu leve strani ohišja. Njegovalahko uporabite za preklop v način varčevanja z baterijo. Lastniki pametnega telefona, kot je ta rešitev zelo veliko.

Lenovo Vibe P1m Black je opremljen z nano premazom, ki naj bi po mnenju proizvajalca napravo rešil pred naključnimi kapljicami vode, itd. prodiranje vode in korozija. Obstajajo uporabniki, ki so se odločili, da preverijo, kako dobro premaz varčuje z vodo, in ne da bi našli specifična navodila o tem, koliko vlage lahko prenaša telefon. Oba zvočnika, mikrofon, zaslon in vsi drugi sistemi so delovali po tem, ker se ni nič zgodilo. Hrbtna stran pametnega telefona je narejena iz polikarbonata, ki je tesno ob kovčku in ne pritiska nobenega mečkanja. Po mnenju uporabnikov je plastika zelo trpežna in ne zbira prstnih odtisov. Pokrov se enostavno odstrani zaradi odtoka na dnu. Spodaj je velik napajalnik, ki ima skoraj ves prostor, nad njim pa tudi režo za namestitev dveh microSIM kartic in microSD kartic do 32 GB. Baterija ni odstranjena.

Komunikacije

Pametni telefon podpira 4G LTE omrežje. Naprava deluje v TDD obsegu 1/3/5/7/8/20 in FDD 40 in podpira tudi LTE Cat 4 s hitrostjo sprejemanja in pošiljanja podatkov 150 oziroma 50 Mb /s. Po mnenju uporabnikov, ki imajo povezavo LTE, so uspeli dobiti stabilno hitrost prenosa 20 Mb /s. Telefon je v lastiMožnosti široke povezave, vključno z Wi-Fi 80211 b /g /n, dostopno točko Wi-Fi, Bluetooth 4.1 LE in A-GPS. Obstaja tudi FM radio.

Zaslon

Pametni telefon je opremljen s 5-palčnim zaslonom z ločljivostjo 720p, kar ustreza gostoti slikovnih pik 294 t /palec. Zaslon se spremeni v mrežnico, če jo pogledate z razdalje več kot 30 cm. Takšen prikaz je hitro postal norma v tej cenovni kategoriji. Število slikovnih pik je majhno, vendar Apple znova in znova potrjuje, da kakovost zaslona več kot njegova ločljivost vpliva na uporabnika. Prikazovalnik Lenovo Vibe P1m je spodoben. Besedilo je prikazano jasno in svetlo. Vidni koti Lenovo Vibe P1m so prav tako dobri. Po mnenju proizvajalca se približujejo 180 °, kar je idealno za izmenjavo večpredstavnostnih vsebin. Vendar pa je zaslon nagnjen k bleščanju, kar odpravlja njegovo jasnost pri uporabi telefona na prostem. Največja svetlost je 421 nits, kar ni preveč. Težko je prebrati nekaj na neposredni sončni svetlobi na zaslonu pametnega telefona, še posebej, če je besedilo postavljeno v kontrastno ozadje. Samodejna nastavitev svetlosti deluje zelo agresivno in njena zaustavitev izboljša samo zaznavo. Še en manjši problem z zaslonom je, da zlahka zbira mesta. Če telefon uporabljate približno pol ure, lahko na celotni površini vidite prstne odtise.
Zaslon pokriva 91% barvne lestvice sRGB in barvno razliko DeltaE = 701. Najbolj trpijo modra, vijolična, rdeča in zelena. Težava je v tem, da je ravnovesje beline premaknjeno nana modri strani, tako da je barvna temperatura zaslona, ​​enaka 7842 K, hladnejša, bela barva pa ima modro barvo. Gamma je tudi nagnjena k temnejšim območjem s vrednostjo 250. Na srečo je Lenovo na telefon namestil odličen pripomoček za nastavitev zaslona. Míravísіon vam omogoča, da ročno nastavite kontrast, nasičenost, svetlost in ostrino zaslona, ​​in morda najbolj pomembno - barvno temperaturo. S premikanjem drsnika proti nižjim vrednostim lahko uporabniki dosežejo natančnejši prenos barv kot tovarniške nastavitve, kar zmanjša barvno temperaturo na 6728 K. Kapacitivni senzor deluje hitro in zagotavlja do 5 sočasnih trakov.

Programska oprema

Pametni telefon deluje na platformi Android 5.1 Lollipop. Toda v telefonih družbe Lenovo se programska oprema in vmesnik praviloma razlikujeta od operacijskega sistema, saj je nad njim nameščen uporabniški vmesnik Vibe. Kot se običajno dogaja v pametnih telefonih kitajskih podjetij, ni nobene škatle za prijavo. Namesto tega so vse aplikacije na voljo na domačih zaslonih, kot je iPhone. Ikone aplikacij, ki jih proizvajalec uporablja za prednameščene in sistemske aplikacije, ki se razlikujejo od Googla. Oznake podjetja kitajskega podjetja so svetlejše, bolj popolne in okrogle. Če so ikone Google nameščene poleg aplikacij Lenovo, ne bo videti tako lepo. Ampak, verjetno, to ne bo motilo večina lastnikov. Kitajska družba je spremenila plošči za neposredna sporočila in programe, kot so nastavitve prejele od uporabniškega vmesnika družbe Lenovo, ne od Googla. Kot zaoblikovanje programske opreme in vmesnika, potem lastniki nimajo dvoma: neto ali nespremenjen Android OS, nameščen na takšnih pametnih telefonih kot Moto G, izgleda veliko bolje.
Toda, ko gre za funkcionalnost, pametni telefon ponuja nekaj: teme, sposobnost ustvarjanja lastnih bližnjic, kretnje, takšno preureditev aplikacij pri pretresanju telefona in še veliko več. Čeprav, glede na lastnike, koristi od njih ni dovolj. Na primer, zakaj bi moral nekdo vsakič ponovno združiti oznake? Po uporabi mobilnega telefona lastniki za nekaj časa iščejo ikone na začetnem zaslonu ali v predalu aplikacije z mišičnim pomnilnikom. Toda stalna sprememba njihovega položaja se zdi nelogična. Vdelana programska oprema za Lenovo Vibe P1m vključuje številne aplikacije. CamCard vam omogoča skeniranje in zbiranje vizitk, Cam Scanner pa enako preverja, račune itd. Ponujene so tudi podvojene aplikacije Evernote in Notebook, ki omogočajo ustvarjanje beležk. WPS Office omogoča branje in urejanje dokumentov. Tudi Twitter in Facebook sta zelo koristna. Tudi lastni programi Lenovo ponujajo številne funkcije. Na primer, vnaprej nameščeni programi SHAREit in CLONEit omogočajo brezžično skupno rabo datotek brez povezave Wi-Fi in plačevanje internetnega prometa. Aplikacija Lenovo Companion vam omogoča diagnosticiranje napak Lenovo Vibe P1m. Prav tako ponuja odgovore na pogosto zastavljena vprašanja o različnih telefonskih sistemih in ogledu info videoposnetkov. Poleg tega vam orodje omogoča iskanje spletne posodobitve za Lenovo Vibe P1m. Toda programGuvera Music in Tap The Frog sta neuporabna in iznajdljiva. Na srečo na pametnem telefonu ni veliko takega pametnega telefona. Drugi telefoni so preprosto prepolni z njimi. Programi so lahko združeni v mape. Na primer, Facebook, Twitter, Skype, WeChat lahko postavite v socialno mapo.

Lenovo Vibe P1m: pregled fotoaparata

Model je opremljen s 8-megapixelnimi zadnjimi in 5-megapixelnimi spredaj obrnjenimi senzorji slike. Delajo večinoma dobro, čeprav od njih ne pričakujejo veliko, zlasti pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih. Ko je veliko svetlobe, pametni telefon lahko zelo lepe fotografije. Še posebej prijetne barve: čiste in energične. Še posebej dobro je posnetek od blizu, čeprav je zabrisano podrobnost. Fotoaparat Lenovo Vibe P1m to počne, da bi lahko skrival hrup ali zrnato sliko. Ampak še vedno, če obdržite telefon dobro in se odločite, lahko dobite lepe makro slike in urejene fotografije. Vendar pa obstaja nekaj težav. Namen razstave je različen uspeh. V samodejnem načinu telefon ponavadi prevrne slike. Vendar se to ne dogaja neprekinjeno, ker je odvisno od kontrasta in svetlobe prizora. Hkrati, če uporabljate merjenje točk, se dotaknete zaslona, ​​na katerega se želite osredotočiti, pametni telefon ne fotografira malo. Pri ostri svetlobi, tj. Pri močnem soncu, je ravnovesje beline tudi nezanesljivo. Relativna odprtost fotoaparata je majhna, vendar je v primerjavi z drugimi telefoni v tem cenovnem razredu zelo dobra. Pametni telefon lahko traja sekundo ali sekundodva, da se koncentrirata v težkih situacijah, in če se objekt premakne, na primer psa, bo zelo težko dobiti nečisto sliko. Pri šibki svetlobi je kakovost slik povprečna. Ampak še enkrat, s pravilno uporabo pametnega telefona Lenovo Vibe P1m, lahko naredite nekaj odličnih fotografij. Toda zaradi agresivnega zmanjševanja hrupa bodo podrobnosti zabrisane. Spredaj obrnjena kamera Lenovo Vibe P1m, po mnenju lastnikov, z dobro osvetlitvijo je dovolj dobra za zajemanje avtoportretov. Ko svetloba ni dovolj, pridobivanje slik, ki bi želele biti postavljene v družabna omrežja, ne bo delovalo. Kakovost videa je povprečna. Telefon lahko snema videoposnetke z ločljivostjo 720p, vendar nima dovolj podrobnosti. Glede na povratne informacije uporabnikov nimajo želje, da bi odstranili rojstni dan svojega otroka na tem pametnem telefonu.

Uspešnost

Za uporabnike je bilo presenečenje, da zaradi kombinacije precej skromnega čipov in obsežnega uporabniškega vmesnika ni pričakovane upočasnitve pametnega telefona. Značilnosti Lenovo Vibe P1m so v veliki meri posledica 64-bitnega procesorja MediaTek MT6735P, izdelanega na 28-nm tehnologiji, ki sestoji iz 4-jedrnega ARM 53, ki deluje na frekvenci 1 GHz. CPU je povezan z grafičnim procesorjem Mali T720 in 2 GB RAM-a. Telefon ima notranji pomnilnik 16 GB, od tega je na voljo le nekaj več kot 11 GB. Lastniki Lenovo Vibe P1m pokličejo funkcionalne preglede. Uporabniški vmesnik je stabilen in čeprav je v drsnem traku nekaj zamika aliAnimacije, lastniki ne trudim. Pametni telefon deluje prav tako dobro kot modeli, ki stanejo dvakrat več. Z zagonom več aplikacij, vključno s brskalnikom Chrome, ki je naložen z zavihki, telefon deluje nekoliko počasneje, vendar ne bo odločilnega pomena za zavrnitev nakupa. Uspešnost, ne glede na to, kaj počne uporabnik, je dovolj dobra. To ne pomeni, da je Vibe P1m hiter pametni telefon, vendar ni slabši od svojih konkurentov, in delo z njim je tako dobro kot Moto G ali Xiaomi Note. Učinkovitost igranja je dobra, čeprav v igrah, kot je Asphalt 8, morate biti zadovoljni z nastavitvami grafike, zmanjšanim na povprečje. Igra deluje na visokih nastavitvah, vendar je bolj občutljiva, če je znižana. Najboljša stvar pri Lenovo Vibe P1m je, da tudi pri daljši uporabi, na primer pri predvajanju Asphalt 8, telefon ne segreje. Kakovost govora med klici je presenetljivo dobra. Zvok je jasen in jasen. Glede na povratne informacije uporabnikov niso prekinili pogovorov, ki bi se lahko nanašali na telefon, in ne na mobilnega operaterja. Zvočnik je glasen, vendar njegova kakovost ni dovolj visoka, da bi se razlikoval od številnih pametnih telefonov podobne vrednosti. Srednje in visoke frekvence so bogate, brez popačenja. Nižje spremljajo ovire.

Temperatura in udobje

Po mnenju uporabnikov, ki so testirali telefon s programom Epic Citadel 2 uri in so izmerili temperaturo zadnje plošče na 3 mestih, se nahaja najbolj vroča regija (413 ° C)okoli kamere. Preostala 2 območja sta ostala veliko hladnejša: v sredini je naprava segrevala na 348 ° C, spodnji del pa do 335 ° C. Ta temperatura je sprejemljiva, ker se uporabniki pogosto dotikajo dna naprave.

Življenjska doba baterije

Dolgoročna uporaba telefona v načinu brez povezave je najbolj oglaševana funkcija. Model je na voljo z baterijo 3900 mAh. Za napravo z velikostjo zaslona 5 palcev je to veliko. Velika zaloga energije omogoča, da pametni telefon deluje dlje kot običajno. Odvisno od načina uporabe, trajanje baterije z vključeno 3G povezavo je 15-16 ur. In to ob precej intenzivni obremenitvi. Z bolj nežnim delovanjem bo pametni telefon ostal daljši. Dolga življenjska doba baterije Lenovo Vibe P1m, glede na povratne informacije lastnika, potrjena s testom baterije PCMark. To je prvi telefon, ki prekine 10-urno oznako. V skladu z navodili proizvajalca, življenjska doba baterije v stanju pripravljenosti pri uporabi 2G je 19 dni, 3G je 235 dni, 4G je 205 dni. Čas pogovora v omrežjih 2G je 365 ur, 3G in 4G - do 16 ur. Poleg tega model podpira hitro polnjenje. V skladu s specifikacijami bo samo 15 minut omrežne povezave zagotovilo več ur delovanja pametnega telefona. Poleg tega velika zmogljivost baterije omogoča polnjenje drugih naprav.

Poenostavljeni način

Meni z baterijami ima možnost "Inteligentni način delovanja" brez informacij o tem, kaj počne. Če je potrebno, je lahkoomogoči, kar bo podaljšalo življenjsko dobo baterije. Zgoraj omenjeno posebno stikalo, ki se nahaja na levi strani pametnega telefona, vključuje poenostavljen način. Aktiviranje funkcije naredi črno ozadje in omogoča uporabo samo glavnih programov - pregledovanje in pošiljanje sporočil, klicanje in sprejemanje klicev, vodenje kalkulatorja itd. Če se želite vrniti v običajni način, pritisnite gumb.

Zaključek

Telefon Lenovo Vibe P1m ni brez napak. Toda na splošno ponuja več kot dovolj z vidika opreme, zmogljivosti in koristi, da utemelji svojo vrednost. Dejansko je to dobra izbira za svojo ceno. Dizajn Lenovo Vibe P1m ne sije, vendar je kakovost izdelave dobra. Tudi uspešnost. Življenjska doba baterije je odlična. Kamera je precej dobra. Zaslon bi lahko bil boljši, ker njegova svetlost ni bila dovolj velika, da bi bilo mogoče prikazati vsebino zaslona na soncu. Uporabniški vmesnik je nesrečen, vendar je odvisen tudi od osebnih preferenc. Na splošno je Vibe P1m telefon, ki opravičuje svojo ceno, čeprav ni brez pomanjkljivosti.

Sorodne publikacije