MySQL - ukazi konzole Windows

Razvoj informacijske tehnologije - eno od glavnih področij človekove dejavnosti. Zato je na tem področju vložena ogromna količina denarja. Od začetka do današnjega dne je bilo rešenih veliko različnih nalog, kar je močno olajšalo vsakdanje življenje mnogih ljudi. Vendar pa se je z razvojem tehnologije pojavilo več težav, med katerimi je bila tudi prekomerna količina informacij, ki jih je treba shraniti. Zbirke podatkov so bile oblikovane za reševanje situacije.

Kratek pregled sistemov za upravljanje baz podatkov

Ker je problem shranjevanja velike količine informacij posodobljen, ga je mogoče rešiti na več načinov. Vsak od njih je osredotočen na naloge določene usmeritve. Skupaj pa tvorijo celovit kompleks, ki poenostavlja problem shranjevanja podatkov.


Obstaja določena klasifikacija, ki opredeljuje potrebo po uporabi ene ali druge baze podatkov in DBMS (sistema za upravljanje baz podatkov). Najbolj razširjena je zdaj tehnologija za shranjevanje podatkov odjemalec-strežnik. Te vključujejo naslednje vrste: Firebird, Interbase, IBM DB2 MS SQL Server, Sybase, Oracle, PostgreSQL, Linter, MySQL. Zanimalo nas bo najnovejša različica - MySQL, katere ekipe v celoti izpolnjujejo standarde SQL. Ta tehnologija je ena izmed najbolj priljubljenih in pogosto uporabljena za reševanje tako lokalnih aplikacij kot proizvodnih problemov majhnega obsega.
Predhodniki tehnologije odjemalec-strežnik so podatkovne baze s datotečnimi strežniki, ki so izgubile pozicije s številnimipomanjkljivosti, med katerimi je poudarjena potreba po porazdelitvi jedra DBMS na vsak računalnik in znatni obremenitvi lokalnega omrežja, kar vodi do povečanja časovnih stroškov. Ta skupina vključuje Microsoft Access, Borland Paradox.


Nove tehnologije, ki postajajo vse bolj priljubljene

Vendar se je pred nekaj leti pojavila napredna tehnologija in postala priljubljena pri reševanju majhnih lokalnih problemov. Govorimo o vgrajenih sistemih za upravljanje baz podatkov. Glavna značilnost obravnavanega DBMS je odsotnost strežniškega dela. Sam sistem je knjižnica, ki vam omogoča, da delate na enoten način z velikimi količinami informacij, ki jih gostite na lokalnem računalniku. Ta metoda odpravlja slabosti orodij za datotečni strežnik in bistveno presega hitrost tehnologije odjemalec-strežnik.
Primeri so OpenEdge, SQLite, BerkeleyDB, eden od Firebird, Sav Zigzag, Microsoft SQL Server Compact, Linter in ena od možnosti za MySQL, katerih ukazi se ne razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo v DBMS odjemalca-strežnika. Vendar pa lahko vgrajeni sistemi z lahkoto izgubijo svoj pomen, če naloga preneha biti lokalna.

Glavne prednosti baze podatkov MySQL

Sistem za upravljanje baz podatkov MySQL je ena najbolj iskanih tehnologij, saj se lahko uporablja za reševanje velikega števila nalog. Če ga primerjate s sodobnimi analogi, potem lahko ločite več pomembnih koristi.
Glavna prednost ruskega trga je njegova obstojdostopnost, saj je v večini primerov brezplačna. Druga značilnost je hitrost. Eden najbolj priljubljenih sistemov je MySQL. Ukazi v njem se izvedejo hitro, z minimalnim odzivnim časom. Ne vpliva na hitrost večkratnih ukazov za več naročnikov v večnitnem načinu z uporabo mehanizma InnoDB za hitro podporo pri transakcijah.
Prisotnost gonilnika ODBC olajša razvijalcem, da rešijo številne naloge. Prednosti vključujejo razpoložljivost posnetkov fiksne in spremenljive dolžine. Toda glavna funkcija, ki je zelo cenjena v krogu programerjev, je vmesnik z jeziki C in PHP. Funkcije, ki jih ponuja MySQL, so omogočile, da ta DBMS uporablja veliko število ponudnikov internetnih storitev. Za preprostega stanovalca, ki se zanima za sodobne tehnologije za shranjevanje informacij, je potrebno preučiti MySQL, SQL ukaze in njihovo skladnjo, saj so strokovnjaki na tem področju zelo zahtevni in visoko plačani kjerkoli na svetu. Torej, če se nekdo zanima za to smer, ne smemo zamujati. Sedaj moraš iti na študij.

Kaj je treba preučiti

Na prvi pogled se zdi, da je to področje zapleteno v neodvisni študiji in zahteva stalno komunikacijo s strokovnjakom. Vendar pa je to daleč od primera. Če želite preučiti arhitekturo in značilnosti MySQL-a, glavne ukaze jezika poizvedbe in vse, kar je z njim povezano, lahko samostojno, brez pomoči svetovalca. Dovolj je, da si to želijoprizadevanja za nadaljevanje. Samo samorazvoj in proučevanje tega področja bosta omogočila pridobivanje novih znanj, utrditev pridobljenih znanj in verjetno začetek gradnje kariere in premik v to smer.
Če želite preučiti osnovne ukaze, morate najprej imeti na razpolago brezplačno različico pripomočka za konzolo MySQL. S tem se začne učni proces. Lahko ga prenesete z uradnega spletnega mesta MySQL. To je enostaven za namestitev na vsak operacijski sistem, ustvarjanje strežnika in odjemalca na enem računalniku, kar je zelo priročno.
Nato morate poiskati vadnico, ki vsebuje osnovne informacije o okolju MySQL. Konzolne ekipe za osnovno študijo praviloma vsebujejo tudi. O tem je veliko informacij. Vendar je treba izbiro vzeti resno. Informacije je treba predstaviti dosledno in jasno strukturirano. Če imate znanje angleškega jezika, lahko uporabite vgrajeno podporo za konzolo. V ta namen je na voljo posebna ekipa za pomoč, ki vam pomaga razumeti, kako uporabljati pripomoček MySQL.

Glavni ukazi ukazne mize

Gladi se od glavnih funkcij, zmožnosti in koristi, prišli smo do seznama osnovnih ukazov. Pripomoček MySQL vsebuje samo enega uporabnika, ki se uporablja za študij. Uporabniško ime s korenskim geslom, ki je popolnoma enako imenu. V prvi in ​​nadaljnjih zagonih konzole MySQL bo uporabnik moral vnesti geslo korena za nadaljnje delo z bazo podatkov MySQL.Ukazi ukazne mize bodo na voljo samo po preverjanju pristnosti.
Po uspešnem preverjanju lahko za lažje prikazovanje obstoječih ukazov uporabite ukaz za pomoč. Potem bo konzola predstavila vse obstoječe ukaze in njihov kratek opis.

Ukazi za upravljanje in prikaz

Sedaj morate iti na naslednji korak. To naredite tako, da izberete obstoječo ali ustvarite novo bazo podatkov. Za izbiro obstoječe baze podatkov morate uporabiti ukaz use. Vnesite ime baze podatkov v prostoru. Najprej v pripomočku je samo eden - z imenom testa. Zato bo poizvedba izgledala takole: use test. Če želite ustvariti bazo podatkov, uporabite ukaz create, ki kaže na bazo podatkov s ključnimi besedami, in nastavite ustrezno ime. Struktura bo dobila naslednjo obliko: ustvarite bazo podatkov name_of_database. Za delo z ustvarjeno bazo podatkov je potrebno stopiti v stik z ukazom use.
Okolje zagotavlja funkcijo za prikazovanje obstoječih podatkovnih baz, tabel, primarnih ključev ali zunanjih povezav in izpisovanja informacij, ki so jim na voljo na konzoli MySQL. Ekipe v tem primeru morajo vedno začeti s ponudbeno ponudbo. Če želite na primer prikazati seznam razpoložljivih baz podatkov za trenutnega uporabnika, vnesite naslednje poizvedbe: prikaži baze podatkov. Za prikaz tabele za ključno besedo spremenite prikazni predmet z vnosom tabel.

Ukazi za upravljanje tabel

Pred nadaljevanjem je treba ponovno opozoriti, da je skladnost s standardiSQL ponuja veliko možnosti za razvijalce, ne glede na uporabljen DBMS in operacijske sisteme. Poizvedbe, razvite v katerem koli okolju, ki podpira standard SQL, bodo uspešno delovale (s prisotnostjo baz podatkov in tabel v okolju MySQL. Ukazi konzole Windows se ne razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo v drugih operacijskih sistemih. Za delo s tabelami obstaja več posebnih ukazov, , če je preveden iz angleščine, govori sam zase: ukaz za ustvarjanje je bil omenjen zgoraj, lahko pa se uporablja tudi za dodajanje tabel v prej ustvarjeno bazo podatkov.Za brisanje objektov baze podatkov, vključno s tabelami, se uporablja ukaz drop. Doda se ime predmeta, ki ga želite uničiti Primer: drop name _ of _ your _ table Sintaksa zadetkov strežnika baz podatkov je vedno v splošni strukturi, zato bo poizvedba, ki jo je razvil Windows, dobro delovala v konzoli MySQL Linux. strežnik brez napak v istem operacijskem sistemu ne more povzročiti napak v drugih

Select Button

Toda najpomembnejša naloga za delo s tabelami je ukaz, katerega sintaksa je dokaj preprosta - ukaz select. Uporablja se za izbiro podatkov iz baze podatkov. Začetna skladnja ima naslednjo strukturo: izberite * iz imena tabele _. S pošiljanjem take zahteve strežniku baz podatkov mora odjemalec prejeti vse zapise, shranjene v tabeli.
Mnogi ljudje nikoli ne pomislijo, vendar se pri brskanju po internetnih virih stalno uporabljajo ukazi MySQL. Zahteve PHP uporabljajo sintakso jezika SQL za prikaz vsebineKatalogi spletnih trgovin ali novice na socialnih omrežjih. Namesto znaka "*" po izbiri ponudbe praviloma navede glavna polja tabele ali več tabel, katerih podatke je treba obdelati. V primeru vzorca več tabel se posebna povezovalna povezava uporablja za povezavo z obstoječimi zunanjimi povezavami. Vendar pa se ta pogoj lahko spremeni, neodvisno označuje polja, na katerih naj bi bila vzpostavljena povezava.

Vzorec omejitvenih nalog

Občasno se odzivnik dobi od strežnika baze podatkov, ki vsebuje podvojene podatke. Da bi uporabnik videl samo edinstvene zapise, je predlog različen. Postavljen je pred seznam zahtevanih polj in služi kot pomožno sredstvo za prikrivanje dvojnikov.

Sorodne publikacije