Kot določa proizvajalec na naslovu

V tem gradivu bomo preučili, kako je za naslov MAC določen proizvajalec. Ta atribut je edinstven. Uporablja se za identifikacijo naprave, povezane z internetom.

Wintelguy

V nadaljevanju opisujemo, kako je proizvajalčeva opredelitev za naslov mac. Na prvi pogled imamo naključni nabor znakov. Zdaj pa se boste naučili, kako so oblikovalci določeni za naslov MAC. Iz teh podatkov lahko dobite tudi kontaktne podatke. Zato bomo pojasnili vlogo določene naprave v omrežnem okolju.


Najprej bomo uporabili storitev Wintelguy. Obravnavamo ta vir. V ustreznem polju navedite naslov MAC naprave, ki nas zanima. Lahko vnesete tudi del podatkov. V tem primeru je bil določen proizvajalec za pojavni naslov, namesto prvih šest mest. Pridobite potrebne informacije.

Mac Freenetworks

Izdelovalec mac naslovov je lahko definiran tudi na drug način. Sestavljen je iz dostopa do vira Mac Freenetworks, ki ponuja dve glavni področji - OUI in Vendor. Prva vrstica omogoča iskanje s tako imenovanim edinstvenim identifikatorjem organizacije. Drugi graf naj bi določil obseg največjih naslovov s strani prodajalca-prodajalca. Vnesemo začetne podatke, prejmemo potrebne informacije.
V praksi mora biti naslov MAC določen v vrstici OUI Search. Nekoliko nižje na strani so formati pravilnega vnosa podatkov. Podatke lahko vnesete z dvopičjem, vezajem ali skupaj. Naprej morate uporabitiGumb za iskanje. Ime proizvajalca se bo kmalu prikazalo, če je vneseno v bazo podatkov. V nasprotnem primeru bomo videli prazno stran. Kliknite na rezultat, ki ga je dal iskalni skript. Pridobite ime proizvajalca, povezavo na uradno spletno stran podjetja, naslov OIU. Iskanje po proizvajalcu ne deluje manj uspešno. Navedite podjetje. Pridobite rezultat. Kliknite nanjo. Opozoriti je treba, da je en proizvajalec lahko identificiran z več rezultati.

Sorodne publikacije