Kako namestiti stropni monitor avtomobila

, pogon na čustva, ne vedno spominja na očarljivo potovanje od lepe kulise trenutek. Pogosto je to dolgočasno rutino, in celo preselijo iz ene vtič do drugega, ki daje malo zadovoljstva. In če odraslih, na primer, se lahko zabavajo sami poslušanje radia preko avtomobila, otroci to dovolj. Tako na dolgi poti do voznika morda želeli, da se sprostite in odvrnilo si gledal film ali posnetek koncerta. Zato je v takšnih primerih je namenjen spremljanju strop vozila, ki praktično ne zasedajo dragocen prostor v kabini, ampak ponuja široko paleto multimedijskih funkcij.


Splošne informacije o voznih monitor avtomobil

Ta oprema je kombinacija sodobne TV in računalniški monitor. Od navadne TV tehnologije sposodil od funkcionalno programsko opremo naprave, in računalniških zaslonih - velikosti in matričnih modulov. Edina stvar, ki ločuje segment sam - platforma za vgradnjo naprave, ki je usmerjen posebej za vgradnjo v notranjosti avtomobila. Druga značilnost je mehanizem zlaganja, torej se neaktivni zaslon lahko zapre v ustrezni pritrdilni nišo plošči. Označen kot model za različne značilnosti. Glavni med njimi je velikost. Možnosti na trgu na voljo z diagonalo od 10 do 22 centimetrov, in da je samo povprečje kategorija. Tako je vozilo nad glavo spremlja 19 centimetrov bolj vključiti vv notranjost SUV, in modeli 10-15 palcev se lahko uporabljajo brez prekinitve v običajnih hatchback.


Priprava na inštalacijska dela

Namestitev monitorja na stropu notranjosti avtomobila je zapletena zaradi dejstva, da je v procesu njegovega izvajanja potreben popoln dostop do strukture moči. To pomeni, da mora biti plašč predhodno razstavljen. Ta operacija se izvaja na različne načine - odvisno od modela avtomobila in naprave za notranjo obdelavo. Praviloma se začne delo na razstavljanju niše za skladiščenje, police, pisala in svetlobno opremo na stropni površini. To lahko zahteva odstranitev zadnjega stekla in celo vrata - to bo omogočilo prost dostop do delovnega mesta. Nato se odstranijo obloge. Da bi lahko nadzorovali zgornjo mejo avtomobila, je treba vnaprej pripraviti napačen prostor, prav tako morate predhodno izračunati parametre dane platforme. Sprostitev prostora mora biti izvedena v skladu z dimenzijami osnove monitorja. Po tem poteka napajalna steza. Napajanje bo zagotovljeno iz baterije.

Namestitev stropnega monitorja

Namestitev se izvaja v več fazah. Običajno v kompletih z avtomobilskimi monitorji je poleg osnovnega dela naprave nameščena tudi oprema za vgradnjo. To je lahko jeklena plošča s kompletom samoreznih vijakov. Potrebno ga je pritrditi na pripravljeno mesto prvega. Poleg osvetljevalnega stropa mora biti priključena žica monitorja. Pomembno je razlikovati tukajOžičenje: ponavadi rumene dobave 12V, črna je masa, rdeča se vžge in modri kabel je lahko odgovoren za odpiranje vrat.
S pomočjo pritrdilnih elementov je na jekleno ploščo pritrjen stropni monitor. Namestitev tega tipa monitorjev v avtomobil se lahko izvede tudi pod majhnim kotom - pomembno je, da se med fazo namestitve upošteva, ker obseg osnovne regulacije morda ne bo zadostoval. Popravek osnovnega kota se izvede s pomočjo pritrdilnih pripomočkov, kar poveča višino nastavitve ene od strani kovinske plošče. To spremeni položaj platforme zaslona.

Varnostni ukrepi, ko so nameščeni

Opravljanje električnih napeljav in napeljav vključuje upoštevanje odtenkov, ki so pomembni z vidika zanesljivosti in varnosti. Zlasti kabelska proga ne bi smela blokirati dostopa do upravljavske infrastrukture, ki vključuje zavorne pedale, volan, prestavno ročico itd. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost stika s kovinskimi površinami konstrukcije vozila, kar ogroža okvaro vse električne opreme, priključene na akumulator. Vprašanje, kako namestiti stropni monitor v avto, še posebej pomembne nianse, ki zagotavljajo zaščito opreme pred prahom in vlago. To velja tudi za žice, vendar imajo izolacijo. Zaščita monitorja pred škodljivimi učinki od zunaj bo pomagalakvalitativna izolacija avtomobila. V ta namen morajo biti tako strop in mesta stikov očal ter stranske stranice varno zaprta.

Nastavitev naprave

Osnovne nastavitve omogočajo prilagajanje slike s parametri, kot so ostrina, kontrast in svetlost. V bolj tehnoloških modelih je mogoče prilagoditi tudi ravnotežje za posamezne barve. Če ima monitor radijski sprejemnik, morate poiskati radijske postaje, čeprav se lahko glede na položaj naprave različna frekvenca razlikuje.
Poleg tega sodobnejše različice omogočajo več načinov upravljanja funkcij. Skoraj vse zmogljivosti monitorja za avto strop je opremljen s strojno gumbe in daljinski upravljalnik. Ampak bonus spremembe omogočajo brezžično upravljanje prek infrardečega vmesnika ali Bluetootha. Priporočljivo je, da komunikacijo naprave najprej prilagodite z mobilno napravo, ki podpira podobne tehnologije, nato pa lahko tehnologijo nadzirate tudi zunaj naprave.

Proizvajalci

Skoraj vsi proizvajalci avtomobilske elektronike in dodatkov imajo v svojih ravnilih monitorje za namestitev na strop. Še posebej lahko omenimo Challenger, Mystery, AVIS, Shinco in Alpine. Vsak od teh proizvajalcev razvija posamezne lastnosti izdelka, pri tem pa vključi ustrezno občinstvo. Na primer, stropni monitor alpskega avtomobila v modifikaciji TMX-310U ima širok spekter vmesnikov, ki vam omogočajo povezavo z viri signalov drugih proizvajalcev.visoke kakovosti. Modeli iz Challengerja in Mystery niso tako tehnološko napredni, ampak dajejo visoko kakovostno sliko.

Vprašanja o cenah

V nižjem cenovnem segmentu lahko takšna oprema stane približno 15–20 tisoč rubljev. To so lahko modeli podjetij AVIS ali Shinco. Na primer, stropni monitor v avtomobilu 15 centimetrov, ki ga je izvedel AVS1550MPP iz AVISa, stane približno 17-18 tisoč rubljev. Za premium segment so značilne visoka kakovost gradnje, razpoložljivost dodatnih možnosti in seveda velika velikost zaslona. Za modele te ravni je obvezna prisotnost digitalnega priključka v formatu HDMI in modula Wi-Fi. Vendar obstajajo izjeme. Veliki proizvajalci so sploh stavi na stropni monitor za avto brez DVD, ki lahko stane 30-40 tisoč rubljev. To je mogoče pojasniti z željo po optimizaciji polnjenja strojne opreme v korist iste brezžične tehnologije, ki vam omogoča sprejemanje vsebin na bolj priročen način - tudi prek omrežja.

Sklep

Da ne bi bili razočarani zaradi nameščene naprave, je treba vnaprej oceniti potrebe njenih funkcij in upoštevati zahteve za operativno zmogljivost. Optimalni monitor za stropni avtomobil se odlikuje z visoko ergonomijo in zmožnostjo zagotavljanja kakovostnega prikaza multimedijskih materialov. Zato bo vsaka podrobnost pomembna pri izbiri, če je priključek za slušalke. Morda ne bo potrebno, če model podpira povezavo Bluetooth. Toda te in druge trenutke je treba upoštevati pred namestitvijo, od katerih je preveč odvisno.

Sorodne publikacije