"Upravitelj oddaljenega dostopa": Kaj je ta storitev in kakšne akcije je mogoče storiti z njim?

Storitev "Remote Access Connection Manager" v sistemih, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows, je praktično neznana mnogim navadnim uporabnikom in pogosto ne vedo, kaj je to in kaj sestavni del sistema. Medtem, včasih lahko vidite pojav nekaterih posebnih napak, v katerih je neposredno ali posredno napotitev na to storitev. Poskušali bomo zapolniti vrzel v znanju in upoštevati tudi nekatere tipične situacije, povezane z delovanjem te komponente.

Kaj je "Upravljalnik povezav za oddaljeni dostop"?

Običajno je treba opozoriti, da večina netreniranih uporabnikov to storitev pomotoma zaznava za orodje za oddaljeni dostop do drugega računalnika.


Dejansko je delno opisana komponenta in je odgovorna za take povezave, vendar je okolje njene uporabe veliko širše. Toda če govorite v jasnem jeziku, operacijski sistem uporablja "Remote Access Connection Manager" za številne operacije, med katerimi je posebno mesto aktiviranje povezav VPN in internetno izmenjavo, da ne omenjamo možnosti upravljanja drugih računalnikov, so na spletu, nadgradnje. Windows, uporaba telefonije itd. Omeniti velja, da se tudi ta navidezno neodvisna komponenta, kot je Windows Audio, nanaša tudi na to storitev. Kot prej je seveda jasno, da obstajajo tudi težave z glavno komponento otroških procesovne bo mogel začeti. In tu in tam se bodo začeli pojavljati sporočila o napakah, v katerih je samo, da je kršitev povezave povezana z "Remote Access Connection Manager", ne bo rekel, vendar koda napake lahko kažejo prav o tem. Za morebitne napake se pogovorimo malo kasneje in ugotovimo, koliko je smiselno aktivirati ali onemogočiti to komponento.


Potreba po ročnem zagonu storitve?

Praviloma, če pogledate stanje same storitve, pri čemer uporabite ta razdelek v sistemih Windows, imenovane s klicanjem storitve command.msc skozi ukazno mizo, je preprosto zagotoviti, da se privzeti zagon samodejno zažene.
V kratkem opisu je navedeno, da "Remote Access Connection Manager" vpliva na povezavo VPN kot tudi nekatere druge komponente, ki so jasno odvisne od njega (kar ni določeno). Kljub temu, ker se ta komponenta zažene samodejno, ni nujno, da opravlja vse operacije z njo samostojno. Edina izjema so tiste situacije, v katerih je bil iz neznanega razloga deaktiviran. Toda kako ročno upravljati upravitelja za oddaljeni dostop do povezave, če je prišlo do napake? Vse je preprosto!
Dvokliknite okno za urejanje možnosti, nato pritisnite gumb za zagon in nato na spustnem seznamu izberite vrsto samodejnega zagona. Po shranjevanju sprememb v ponovnem zagonu sistema vam tega načeloma ni treba storiti. To dejanje lahko zahtevate le, če steposkuša odpraviti napake, povezane s to posebno komponento.

Ali je mogoče onemogočiti "Upravljalnik povezav za oddaljeni dostop"?

Včasih imajo uporabniki precej legitimna vprašanja o onemogočanju te storitve, saj lahko na istem internetu najdete veliko priporočil za izboljšanje delovanja sistema z deaktiviranjem neuporabljenih komponent. Kako koristno? Na splošno, prekinitev povezave s to storitvijo ni potrebna (v RAM-u postopek traja približno 3-4 MB in nima posebnega učinka na prekomerno porabo sistemskih virov).
Po drugi strani pa, če ne uporabljate iste povezave VPN, dostop do oddaljenega namizja, ne nameravate namestiti nadgradenj za operacijski sistem, ne uporabljajte tiskanja na omrežnem tiskalniku, deaktivirajte samo storitev in proces, povezan z njim RasMan lahko. Grobo rečeno, odklop je primeren za proizvodnjo le, če je vaš računalnik skoraj popolnoma izoliran od zunanjega sveta. Vendar pa tudi na uradni spletni strani Microsoft Corporation, celo občasno prekinitev je potrebno, ki je posledica prodora v sistem nekaterih vrst groženj. Vendar je v tem primeru priporočljivo blokirati UDP vrata 445138137 in 135, pa tudi TCP vrata 593445139 in 135. Prav tako so zaklenjena tudi vsa ročno aktivirana vrata, ki jih uporablja RPC (Remote Procedure Call). Sama storitev lahko pustite v načinu ročnega zagona.

Neželeni učinki, kodeaktivacija storitev

Kar se tiče posledic onemogočanja opisane storitve, potem uporaba VPN in govora ne bo, telefonija pa se ne bo uporabljala, da ne omenjamo nekaterih težav pri namestitvi Plug & Play na samonastavljivih napravah. .
Poleg tega, kot je omenjeno zgoraj, lahko pride tudi do težav z zvočnim sistemom Windows (najpogosteje pride do napake pri zagonu otroških storitev s številko 1068), napaka 711 tudi ne izključuje.

Odpravljanje težav pri zagonu

Vendar lahko pri sami storitvi naletite na težave. Predvsem je to posledica dejstva, da se "Upravljalnik povezave za oddaljeni dostop" ne zažene pod nobenim razlogom. V tem primeru je presenetljivo, da je priporočljivo, da preverite stanje otroških storitev, kot tudi bodite pozorni na dodatne procese, kot je klic za oddaljene postopke, osnovno filtriranje v požarnem zidu, za katerega mora biti vrsta zagona nastavljena na samodejno. Včasih lahko preprosto poskusite obnoviti sistem na točko, kjer težav ni bilo mogoče opaziti. V najslabšem primeru lahko poskusite vrniti Windows 8 ali 10 v prvotno stanje ali celo ponovno namestiti.

Sklepi

Zgoraj so bile navedene le zelo kratke informacije. Dejansko je najbolj opisana komponenta primera veliko bolj zapletena. Toda, če na koncu podate nekaj priporočil, lahko rečemo, da poskusite deaktivirati to storitev, njene partnerske komponente, prisilno izvajanje svchost procesov ali odstranitevIsta datoteka ni vredna. Zaradi takšnih nepremišljenih dejanj so težave lahko veliko bolj resne (nekateri programi bodo onemogočeni, celoten operacijski sistem pa bo lahko "preletel").

Sorodne publikacije