Kako dodati 10 pisav v operacijskem sistemu Windows: Navodila

Vsak uporabnik, ki dela z uredniškim urejevalnikom besedil, ali oblikovalec ve, da je zelo pogosto situacija, v kateri je nujno potrebno dodati nekaj nove pisave v sistem, saj je vgrajen niz operacijskega sistema, milo rečeno, zelo zelo omejeno. Na primer, nima orientalskih pisav, gotskih stilov itd., Da ne omenjamo številnih dodatnih lepih vrst pisanja istih črk, ki so jih razvili navdušenci njihovega vzroka. Kako namestiti Windows 10 pisave in katere metode so najprimernejše za to, preberite naprej. Takoj je treba določiti, da bomo na koncu še povedali o primernosti dodajanja pisav obstoječemu nizu in kako to lahko vpliva na delovanje računalniškega sistema.


Ogled nameščenih pisav

Najprej se odločimo, katere pisave so že v standardnem nizu. Vsebino si lahko ogledate zelo preprosto z uporabo PCM menija v praznem območju "Namizja" z možnostjo personalizacije, kjer morate iti na razdelek pisave. Tako lahko želeni del dostopate prek menija z možnostmi.
Na koncu lahko uporabite ustrezen razdelek standardne nadzorne plošče, ki ga lahko pokličete najbolj preprosto s pomočjo ukazne vrstice Zaženi ukazno vrstico. Če ne potrebujete nobenega od razpoložljivih elementov, ga lahko preprosto izbrišete z menijsko tipko PCM. Tu so samo pomembne sistemske pisavekot San Serifs ali Caliber, ki se uporabljajo neposredno v vmesniku Windows, ni priporočljivo, saj se lahko vsi podpisi za ikone, gumbe ali vsebine nekaterih menijev izkažejo za neberljive, kar zahteva popolno obnovitev trenutne postavitve.


Kako dodati pisavo Windows 10 v trgovini?

Toda bili smo raztreseni. Ko govorimo o namestitvi pisav za Windows 10, lahko označite več osnovnih metod, ki vam omogočajo, da izvedete takšne operacije čim prej. Eden od najpreprostejših je pritožba na poseben razdelek, imenovan "Windows Store".
V razdelku pisave, ki se kliče prek menija personalizacije, je na vrhu okna za nastavitve parametrov posebna povezava, po kateri kliknete, na kateri boste samodejno preusmerjeni na želeni del trgovine. Preprosto izberete dodatne pisave za Windows 10 in kliknite gumb za namestitev ali nakup, če je pisava samo plačan izdelek. Namestitev ene ali več novih komponent bo izvedena samodejno in brez vašega sodelovanja.

Kako dodati pisave v Windows 10: navodila za standardni postopek

Toda predpostavimo, da ko dostopate do iste trgovine, niste našli ničesar primernega zase. V tem primeru lahko za iskanje zanimivih ali nestandardnih pisav uporabite internetno iskanje, kjer so na mestih takšni nizi predstavljeni kot ena ali več datotek, odgovornih za pisanje iste črke, številke ali znakov v različnih slogih (ležeči,bold, itd.), nato prenesete želeni niz in ga shranite na trdi disk za kasnejšo uporabo (običajno standardni formati TTF in OTF). Toda kako dodati novo pisavo v Windows 10 iz obstoječe prenesene datoteke?
Če želite to narediti, preprosto zaženite za zagon (po možnosti v imenu skrbnika), nato brskajte po vsebini vsebine in, če vam je všeč, kliknite gumb Namesti.

Dodajanje pisav preko nadzorne plošče

Zdaj pa poglejmo, kako v računalnik z operacijskim sistemom Windows 10 dodati še eno preprosto tehniko, in sicer z uporabo ustreznega dela nadzorne plošče, ki je bila za ogled nekoliko višje. Tudi v tem primeru je vse preprosto.
Dovolj je, da se datoteke prenesenih pisav, na primer iz "Namizja", povlečejo neposredno v razdelek z opisi, po katerem bo sistem vključil pisave v samodejnem načinu. Nekateri uporabniki bodo takoj zastavili vprašanja o tem, kako v Windows 10 dodati pisave Word. Osnovno! Ker so nove komponente že integrirane v sistem, se bodo pojavile takoj na seznamu razpoložljivih pisav v samem urejevalniku. Samo Word, če je bil aktiven ob dodajanju pisav, mora biti zaprt, nato pa znova zaženite in iz spustnega seznama izberite želeno črkovanje.

Dejavnosti nastavitve pisave v Raziskovalcu

Zdaj nekaj besed o tem, kako dodati pisavo Windows 10, ki uporablja samo orodje Explorer ali kakšno drugo,nameščen v sistemu, upravitelj datotek. V operacijskem sistemu za shranjevanje vseh slogov črkovanja obstaja posebna mapa Pisave, ki se nahaja v glavni mapi sistema (Windows).
Zato lahko prenesene nize preprosto kopirate v ta imenik, vendar boste morda za to potrebovali skrbniške pravice, kot je izrecno navedeno v oknu s sporočili.

Kaj storiti, če ni upravnih pravic?

Toda kako v Windows dodati pisavo 10 v odsotnosti skrbniških pravic za spremembo zgornje sistemske mape? Za to lahko uporabite zanimivo orodje PortableApps.com Platform. Ko ga namestite na osebni računalnik ali prenosni računalnik v svoji mapi s podatki, morate dodatno ustvariti mapo Pisave in v njej kopirati zahtevane datoteke pisav, nato pa ponovno zagnati program. Vendar to nikakor ni najboljša možnost. To je lažje onemogočiti aktivno "Uchetku" super administrator, preko ukazne vrstice. Konzola se mora najprej začeti kot skrbnik, nato pa napisati vrstico "aktivni skrbnik uporabnika: ne" (brez narekovajev).

Dodatni pripomočki

Nazadnje se bomo na kratko dotaknili, kako dodati pisavo Windows 7 s programsko opremo drugih izdelovalcev po meri. Eden od najbolj zanimivih in preprostih je majhen prenosni pripomoček, imenovan FontMassive Light.

Njegove glavne prednosti so razpoložljivost naprednih orodij za upravljanje že nameščenih ali dodanih uporabniških pisav, podpora za nestandardne oblike pisav PFB in PFM, namestitevkar ni vedno tako pri zgornjih metodah, kot tudi možnost, da pretvorite pisave med seboj. Toda to orodje bo koristno za mnoge oblikovalce, ki delajo s programskim paketom Adobe Illustrator.

Kratke informacije o ustvarjanju lastnih pisav

Pri ustvarjanju lastnih stilov pisanja je pogosto priporočljivo najprej pisati pisave za vsako črko, številke ali simbole na papirju, nato pa skenirati sliko, jo urejati in odstraniti vse vrste pomanjkljivosti, nato pa pretvoriti v potrebujete formate za shranjevanje in uporabo. Strinjam se, da to ni le dolgotrajno, temveč tudi precej težavno delo, ki zahteva prisotnost vsaj osnovnih spretnosti risanja in druženja.
Veliko lažje je uporabiti poseben program, imenovan FontForge, v katerem je proces ustvarjanja pisav čim bolj preprost, vzdrževanje ustvarjenih stilov po meri pa je mogoče opraviti s samodejno integracijo pisav v okolje operacijskega sistema.

Kako koristno je dodati pisave?

Če imate vprašanja o dodajanju pisav Windows 10 po nadgradnji, če so bila iz nekega razloga odstranjena iz sistema, lahko uporabite najlažji način, da mapo Pisave prekopirate v drug računalnik. (in celo z drugim operacijskim sistemom) in nato dodajte njegovo vsebino v ustrezen imenik na svojem terminalu. Kot je jasno, v pritožbi na uradna sredstva Microsofta v takem položaju ni nobenega smisla (čeprav je mogoče prenesti ustrezne komplete inod tam)
Opomba: Kot dodatno metodo lahko uporabite običajni dodatek želenega jezika, za katerega se bodo vse potrebne pisave namestile samodejno, ali pa samo pritisnite komponente brez namestitve jezikovne podpore. Res je, da ni mogoče uporabiti, na primer, latinščine ali cirilice. Torej, kako dodati 10 pisav v pisavo Windows. O smiselnosti takih dejanj je treba povedati nekaj besed. Glavni problem je, da če je v sistemu preveč veliko število pisav, se njegovo delo znatno upočasni. To je nekoliko podobno napihnjenemu registru, ki ne samo popolnoma skenira ob zagonu sistema, temveč tudi neposredno sodeluje pri njegovem delovanju. Enako velja za pisave, ker se njihove datoteke nenehno "visijo" v MEMORY in neverjetno "požirajo" spomin. Poleg tega lahko včasih opazite in zmanjšate hitrost dostopa do trdega diska. Zato je vredno dodati samo pisave, ki jih v vsakodnevnem delu res potrebujete, vendar je odstranjevanje nepotrebnih komponent njihovega jedra zelo zaželeno. Kot je jasno, morate biti zelo previdni, da se ne bi po naključju znebili neke vrste sistemske pisave, kar lahko povzroči veliko težav z rekonfiguriranjem sistemskega vmesnika. Nazadnje, preden vključite nove pisave v sistem, vedno uporabite predogled, ker se lahko izkaže, da se ime pisave, njegova oznaka ne ujema s tem, kar ste pričakovali!

Sorodne publikacije