Zamenjava SHRUS "VAZ 2110" z lastnimi rokami: značilnosti dela

V avtomobilu "VAZ-2110" se v primeru okvare izvede zamenjava SHRUS-a. Včasih morate odstraniti tudi tečaj, da osvežite gumijasto smetnjak. Zakaj ga potrebujete? Pravočasna zamenjava pršilnikov bo znatno podaljšala življenjsko dobo tečaja. Vendar je to zagotovljeno, če se bo avto vozil na enakih cestah in ne bo zanemarjal prometnih pravil s strani voznika. Ostri začetek škodljivih tečajev, še posebej z zvitim volanom. Zapomni si to.

Simptomi napak SHRUS

Najlažji način za določitev okvare je, da volan obrnete v stran in se premaknete izven mesta. Če je problem, se bo sama manifestirala. V tem primeru bo značilen krč. Toda tak zvok je možen tudi z okvarjenim krogličnim ležajem. Zato je zaželeno narediti popolno diagnozo vzmetenja avtomobila. Najpogosteje morate zamenjati zunanji SHRUS "VAZ-2110". Konec koncev, to je močno na sebi. Notranji ne uspe v 3-4 krat manj pogosto. Potrebno je le spremeniti mazivo in prah.

Za opombo lastniku avtomobila

Za popravilo potrebujete naslednja orodja in nadomestne dele:
 • Set tečajev - SHRUS, prah, oljna cev, obroč, matica, objemke.
 • Tipka na "30" z dolgim ​​ročajem.
 • Kladivo in udarec.
 • Komplet ključev za "17", "19". Zaželeno je nositi.
 • Jack.
 • Nasprotni zavihki.
 • Zanesljive podpore.
 • Snemalnik izvleka tira.
 • Če obstajamotnje v drugih vozliščih (krogle, konice krmiljenja), te elemente morate zamenjati. Da bi se izognili ponovnemu razstavljanju vzmetenja, naredite vse naenkrat.

  Priprava za popravilo

  Avto namestite na ravno površino. Pod zadnjimi kolesi, ustavite. V tem primeru je treba vključiti nevtralni prenos. Vaša naloga je, da odvijete matico s tečaja. Če želite to narediti, morate raznotlatku, in ključ do "30" z velikim trik triko. Možno je, da se to ne bo zgodilo prvič. Toda zamenjava Shkhsh na "Vazi" modela 2110 je nemogoča brez vrtenja te matice. Kolo mora biti na tleh. V tej fazi ni treba dvigniti z dvigalom. Privijte matice in vijake pritrdilnih koles. Po tem lahko popravite stran. Kaj sledi? Snemite kolo in spustite avto na tla.

  Kaj še razstaviti

  Pred odstranitvijo tečaja odstranite zobnik s prsta konice krmilne vlečne sile. Odvijte matico s ključem na 19. Namestite striper na prst. Zavrtite vijak, dokler ne izskoči vrh vrtljive pesti. Odstranite ga na stran, da ne bi motili. Zavorno cev zategnite z upogljivo žico, da jo po nesreči zlomite. Potem morate odviti dva vijaka, ki se pritrdita na ležaj krogličnega ležaja. S potegom na stojalo lahko iz vozlišča odstranite vrv. Ampak, da odstranite vse pogon, je treba dobiti notranji CVU "VAZ-2110". Nadomestna cena ene strani je približno 900 rubljev. To bo stalo sveženj. Če se obrnete na avto servis, potem bo strošekvišje.

  Kako popolnoma odstraniti pogon

  Zunanji tečaj je že odvzet. Toda notranjost je še vedno v menjalniku. Preden jo potegnete, olje izpraznite s kontrolne točke (vsaj 2/3 skupne prostornine). Najlažji način za odstranitev notranjega SHRUS-a je majhna dolžina na široko dleto in kladivo. Kako uporabljati ta orodja? Dleto namestite tako, da leži na tečaju in štrlini na ohišju gonila. Iztisnite kladivo v smeri od kolesa do menjalnika. Ponavadi dovolj 2-4 udarcev. Ne uporabljajte lopate za pritrditev. Praksa kaže, da je s svojo pomočjo SHRUS izginil veliko slabše. To je vse. Pogon je v vaših rokah. Lahko nadaljujete z nadaljnjim popravilom.

  Demontaža in montaža pogona

  Zdaj je potrebno SHRUS "VAZ-2110" zamenjati z lastnimi rokami. Najtežje je uničiti stari tečaj. Če ga ne nameravate uporabiti in ga ne morete razbiti, uporabite najlažji način. Uporabite kotni brusilnik (bolgarski). Samo upoštevajte varnostne ukrepe. V nasprotnem primeru lahko disk zagrabite. Ampak, če nameravate ponovno namestiti tečaj, ga poskusite lepo odstraniti, ne da bi poškodovali notranji in zunanji del. Staro žago lahko razrežemo z nožem ali škarjami. Res te ne potrebuje. Najprej postavite prah na pogonsko os. Pritrditev se izvede šele po končni montaži. Nato novi pogon SHRUS nastavite na pogon. Pred tem pa vse površine očistite od prahu in ostankov masti. Prepričajte se, da ste zamenjali ključavnicoprstan Pod žago napolnite mast z grafitom, ki je na voljo. Priporočljivo je, da kupite cev podobne masti, ki jo želite dodati - v paketu jih je malo. Poskusite vtakniti mazivo v tečaj tako, da bo udaril po celotni notranji površini krogle. Sedaj je možno pritrditi zbiralnik prahu na os sponk in v obratnem vrstnem redu nastaviti BRUS.

  Umijte ali postavite novega?

  Najpogostejši problem s tečaji je vdor prahu v telo. Torej, če najdete sveže razpoke ali ureznine na smeti, je lažje sprati in zamenjati poškodovane predmete. Ampak, če je kositra prašna za zelo dolgo časa, potem je najverjetneje, da ima veliko umazanije in kovine ima močno poslabšanje. Zato bo samo zamenjava SHRUS "VAZ-2110" pomoč, pranje ne bo dala oprijemljive rezultate. Čez mesec dni boste morali ponovno opraviti vse delo. Novi šarnir lahko traja več let - več kot pet, če ga uporabljate, se le redko vozi izven ceste. Na tej nadomestni SHRUS "VAZ-2110" se lahko štejejo zaključeni. Vsa montažna dela se izvajajo v obratnem vrstnem redu. Poskusite narediti veliko dela med popravilom - zamenjajte vse poškodovane gumijaste prahove. Tako lahko zagotovite največji vir sestavnih delov za vzmetenje avtomobila.

  Sorodne publikacije