Samsung ST60 digitalni fotoaparat: funkcije, možnosti, pregledi

Korejski proizvajalec Samsung se skrbno približuje oblikovanju svoje linije v segmentu fotografske opreme. Ta niša za podjetje ni prednostna naloga, zato razvijalci preizkušajo preizkušene načine, obvladajo najbolj predvidene koncepte. To velja tudi za razred majhnih digitalnih fotoaparatov, za katere je značilno razmeroma skromno polnjenje in minimalistična gradnja brez nepotrebnih elementov. Med predstavniki te skupine v družini proizvajalca izstopa model Samsung ST60 prikazuje klasične značilnosti kompaktnega digitalnega proračuna.


Splošne informacije o fotoaparatu

Naprava je vključila številne napredne lastnosti in funkcije za svoj razred, vključno z zmožnostjo zajemanja videa, zoom objektiva, matriko 122 poslancev itd. omejeni viri baze pa ustvarjalcem niso dovolili, da bi ponudili kakovost, ki daleč presega meje najbolj kompaktnih začetnih digitalizatorjev. Široka funkcionalnost ponovno zasenči precej povprečno kakovost prejetih fotografij in video materialov. Vendar, če omenimo ceno, ki je le 35-4 tisoč rubljev, potem zahtevki za nekatere značilnosti streljanja padajo sami. Na splošno se je izkazalo, da je model praktičen in priročen. Vendar to ni edina prednost, ki je razlikovala med Samsungom ST60. Polnilnik PowerPlant hitro napolni napajalnik BP70A, kar vam omogoča, da spremljate intenzivnost postopka s posebnim indikatorjem. To je prijetno presenečen inLCD zaslon, ki podpira samodejno popravljanje možnosti na podlagi zunanjih dejavnikov. Te značilnosti so same po sebi izrinjene s strani predstavnikov proračunskih modelov.


Specifikacije

Pred pregledom značilnosti je pomembno poudariti, da je bila ta kamera v letu 2010 na vrhuncu svoje priljubljenosti, in očitno je, da so njene značilnosti glede na sedanje standarde precej povprečne, če ne skromne. Po drugi strani se Samsungova kamera nanaša na digitalno tehniko, pri kateri vsaka zmogljivost, ki jo je prijavil proizvajalec, ustreza dejanskemu rezultatu. In zdaj bi morali podrobneje preučiti parametre korejske kamere:
 • Matrični tip: CCD.
 • Število aktivnih slikovnih pik - 12 2 milijona
 • Goriščna razdalja - od 27 do 11 cm.
 • Optični zoom - štirikratni.
 • Faktor pridelka modela je 57.
 • Največja ločljivost je 4000 x 3000.
 • Matrična občutljivost - od 80 do 3200 ISO s podporo za samodejno uglaševanje.
 • Razpon bliskavice je do 38 metrov
 • Najmanjša razdalja za snemanje je 5 cm.
 • Format snemanja videa - MP4.
 • Nastavitev kamere

  Uporabnik prejme več kontrol na ohišju, vendar je glavni poudarek še vedno na digitalnem vmesniku. Razvijalci so uporabljali klasično strukturo v meniju, ki ima dostop do izbire načinov fotografiranja, nastavitev LCD zaslona itd. Inteligentna izbira filtrov,na primer, daleč od vseh proračunskih uslužbencev tega razreda. Določitev parametrov s pomočjo avtomatskega načina lahko izračunamo na podlagi optimalnih lastnosti fotografije in videa. Vendar pa lahko popolnoma odprt individualni pristop zagotovimo le z ročnim zbiranjem najbolj ugodnih parametrov glede na nalogo.

  Značilnosti telefona Samsung ST60

  V smislu zmogljivosti neposrednega zajemanja lahko poudarite dobro uporabljen sistem filtriranja, prisotnost iskala in fokus. Ne moremo reči, da so te možnosti primerljive z analogi, ki zagotavljajo dražje modele, vendar je za njihov segment precej dostojna raven. Kar zadeva filtre, razvijalci predvidevajo načine "vinjetiranja", "miniaturnih" in "ribjih oči". Poleg tega se lahko njihova izbira in popravek izvaja intelektualno. Iskalo, ki je opremljeno z digitalnim fotoaparatom Samsung ST60, vam omogoča, da zmehčate tako imenovano dušenje in natančneje zajamete ciljni objekt v času fotografiranja. Ta funkcija je zdaj razširjena v modelih katere koli ravni, vendar je veliko odvisno od kakovosti njenega delovanja. V Samsungu se ta možnost pokaže z največjo koristjo za lastnosti prejetega materiala. Ampak to ne moremo reči o delu osredotočenosti, ki lahko pripelje do odgovornega trenutka - ravno pomanjkanje usklajenega dela avtomatizacije.

  Zajemanje video posnetkov

  Kakovost video snemanja v napravah proračunskega razreda v večini primerov pušča veliko možnosti. Vendar obstajajo modeli, v katerih se ta režim, nasprotno, pozitivno prekriva in ne uspefotografije Model ST60 omogoča snemanje v HD formatu 720p, ki podpira frekvenco 30 sličic na sekundo. Prav tako lahko z uporabo posebnih nastavitev dvakrat povečate hitrost snemanja, ne da bi pri tem izgubili kakovost materiala. Kar zadeva funkcionalnost, robot v tem načinu ne izstopa iz segmenta. Komplet video možnosti, ki jih ima Samsung, je minimalen in bo privlačil le navdušence. Kakovost posnetkov pa samo kompenzira to pomanjkljivost. Še posebej zato, ker proračunska matrika verjetno ne bo uspešno orodje za uvedbo posebnih zapisovalnih formatov. Mimogrede, nastale videoposnetke si lahko ogledate brez izgube kakovosti na HDTV televizijskih zaslonih visoke ločljivosti. Fotoaparat je priključen s kablom HDMI.

  Pozitivne povratne informacije

  Z izbiro dolgo uveljavljenega koncepta poceni kompaktnih digitalnih fotoaparatov so ustvarjalci lahko v model praktično prenesli vse svoje prednosti. Uporabniki še posebej opozarjajo na premišljeno in ergonomsko obliko ohišja naprave, funkcionalno polnjenje, priročno namestitev gumbov in zanesljivost. Obstajajo tudi pozitivne misli o fotoaparatu, ki niso značilne za proračunske izdelke te vrste. Na primer, odpornost proti obrabi in nezahtevnost - te lastnosti olajšajo nego fotoaparata Samsung ST60. Samo tu je dejstvo, da je proizvajalec za primer izbral poceni materiale. Viden je na površini strukture, organsko sestavljen brez ozadja in vrzeli.

  Negativne povratne informacije

  Neposredno glede delovnih zahtev trditevMalo V optimalnem funkcionalnem stanju model proizvaja svoj vir, ki zagotavlja sprejemljivo kakovost fotografiranja. Vendar lastniki opozarjajo in nekaj naključnih zrušitev kamere. Mnogi pravijo, da se včasih Samsung ST60 vklopi in se takoj izklopi, ne da bi vstopil v sposobno stanje. Kot ugotavljajo strokovnjaki, je to težavo mogoče rešiti na enega od dveh načinov. Najprej preverite stanje napolnjenosti baterije, in drugič, ocenite, kako dobro je konfigurirano fokusno delo. Lahko pride do težav s senzorji ali pogonskim mehanizmom. Pred fokusnim delom obstajajo ločene trditve, ki niso povezane s samovoljnim odklopom kamere. Če se Samsung ST60 ne fokusira pravilno, ga je treba znova razstaviti. Izhod iz položaja je lahko popravek položaja senzorjev motorja in pogonskega mehanizma.

  Zaključek

  Začetna raven digitalnih fotoaparatov je za mnoge proizvajalce najbolj privlačen segment kot eden najbolj iskanih. Hkrati pa ni vsakdo sposoben ponuditi resnično zanimiv model z minimalnimi sredstvi zaradi nizkih stroškov naprave. In v tem smislu je Samsung ST60 eden najboljših dosežkov v razredu. Če naredite spremembo recepta za njegovo izdajo, lahko kamera tekmuje za mesto najuspešnejšega zastopnika v proračunski kategoriji. Seveda, ne brez pomanjkljivosti, vendar jih je mogoče prezreti, če upoštevate nizke stroške razvoja in splošno kakovost streljanja. Kar se tiče tehnološke odličnosti, lahko obstajajo tudi različne misli, vendar je model upravičen vsaj z dejstvom, da vsifunkcionalno se izvaja kvalitativno. Druga stvar je, da je danes ta niz možnosti obvezen za najnižje modele.

  Sorodne publikacije