Everest: kaj je program in zakaj je potreben?

Posebej zasnovani računalniški informacijski sistemi s širokimi in celo nekoliko nenavadnimi zmogljivostmi so danes zelo priljubljeni med uporabniki vseh ravni usposabljanja. Verjetno so vsi slišali za tako čudovito orodje, kot je Everest. Kaj je ta program? Poglejmo podrobno. Hkrati pa bomo skušali ugotoviti, kaj je ta program koristen pri delu na računalniku, ki temelji na praktičnih vidikih.

Everest: Kaj je ta program?

Začnimo z dejstvom, da bo zdaj o tem, kaj ni tam. Dejansko je to samo prvi razvoj, imenovan Everest. Kaj je ta program in kaj je bilo zanimivo? To je bilo eno izmed najmočnejših orodij (če ne najmočnejše), ki ni namenjeno le pridobivanju maksimalnih informacij o opremi, ki je nameščena v računalniškem sistemu, temveč tudi sledenju njenega stanja in osnovnih parametrov v realnem času, da ne omenjamo serije. spremljanje testov, ki so pomagali ugotoviti morebitne napake ali kršitve pri delu "železnih" komponent in preprečiti njihovo pojavljanje.


Program Everest v ruskem jeziku ni bil prvotno izdan. Razvijalci so bili usmerjeni le v druge države sveta. Malo kasneje, posebej za uporabnike post-sovjetskega prostora, je bil preoblikovan. Kljub dejstvu, da so imele prve izdaje zelo omejene zmogljivosti, so informativnost in izdelani testi presegli orodja takratnih Windows sistemov na glavi. Sčasoma so se možnosti programa bistveno razširile in za danesDan, ko najdete zmogljivejše orodje za računalniško spremljanje, je zelo težko. Kot smo že omenili, ta programska oprema ne obstaja v tej obliki. Veliko pozna pod imenom AIDA64 (spremenilo se je samo ime, vendar je program s svojimi zmožnostmi ostal enak).


Everest za Windows 7 ali drug podoben OS: prvo poznanstvo

Torej, najprej si poglejmo vmesnik aplikacije, njegove glavne komponente in informacije, ki jih je mogoče dobiti v vsakem oddelku.
Po začetku programa se uporabniku prikaže blok menija na levi strani in glavno okno, ki prikazuje glavne značilnosti naprav in prikaže poročila. Vidite lahko, da se na začetnem zaslonu prikažejo meniji in ikone v glavnem polju, vendar se pri izbiri odseka na desni prikažejo vse značilnosti izbrane opreme. Na splošno je tu veliko informacij, ki so tako polne, da velik del tega preprosto ni potreben povprečnemu uporabniku.

Osnovni parametri računalniškega sistema in zmožnosti programa

Razen povsem tehničnih značilnosti je treba posebno pozornost nameniti uporabi tako imenovanih senzorjev (senzorjev), ki omogočajo prikaz, na primer, temperaturnih kazalcev centralnega ali grafičnega procesorja.
Odsek je izbran na levi strani, kazalniki pa so prikazani v glavnem oknu. Parametri so predstavljeni za vsako jedro procesorja.
Prav tako je treba omeniti možnost vseh vrst stvaritesti, med katerimi je predvsem nadzor stresa stabilnosti strojnega dela računalniškega sistema. Prav tako je treba povedati o testiranju monitorja. Taki testi v programu so približno 45. \ t

Zakaj potrebujete program v praksi?

To je na splošno Everest. Zdi se, da je ta program nekoliko jasen. Toda poglejmo, kakšna je njena uporaba v praksi. Če se kdo spomni, so bili taki ljudski obrtniki, ki so se imenovali overlokers. Ukvarjali so se z overclocking procesorji in nekaterimi ostalimi komponentami strojne opreme in zgolj s fizičnimi metodami. Aplikacija je zagotovila (in zagotavlja) popolno sliko spremembe parametrov naprave po spremembah. Danes se fizične metode ne uporabljajo in se namesto njih uporabljajo metode programske opreme. Opisana koristnost je nepogrešljivo orodje v teh procesih.

Sorodne publikacije