Ročni skener za dokumente in besedila: fotografije in ocene

Funkcija skeniranja je običajno povezana z velikimi nepremičnimi napravami ali namiznimi napravami. Toda tudi v obdobju, ko je množična proizvodnja tehnologije skeniranja začela tvoriti razred prenosnih, vendar funkcionalnih naprav te vrste. Osnova tega segmenta je ročni skener za dokumente, fotografije pa so prikazane spodaj.

Kaj je značilnost besedilnih skenerjev?

Prenosni skenerji so visokotehnološke naprave, v katerih so vse stvari podrejene specifičnim namenom. Da bi optimizirali glavno nalogo, si proizvajalci prizadevajo za uravnoteženje funkcionalnosti. To je pogojeno s strogim ločevanjem vozil v smeri uporabe. V tem primeru se naprava osredotoča na prepoznavanje besedila. Integrirani sistem na dotik ga pretvori tudi v besedilno datoteko ali grafično podobo. Ključna značilnost tega modela je tehnologija OCR, ki omogoča vizualno prepoznavanje znakov. Sodoben ročni skener dokumentov lahko samodejno vnese berljive informacije v vnosno polje priključene naprave. Prejemnik te informacije je računalnik, ki lahko tudi samodejno odpre prejete datoteke s posebnimi programi. Takšni modeli so razdeljeni v ustanove, kjer zaposleni delajo s finančno dokumentacijo, knjigami in revijami, osebnimi podatki itd.


Pregledi modelov VuPoint Solutions

Proizvajalec VuPoint Solutions je že dolgo izdal Magic Wand modifikacijo, vendar je že nekajlet, ohranja povpraševanje v segmentu, ne da bi se odpovedala sodobnim konkurentom. Po mnenju uporabnikov lahko optični bralnik proizvede zelo visoko kakovost materiala, ki se obdeluje. Za to pa mora vzdrževati enako ugodne pogoje delovanja stroja. To pomeni, da mora biti delovna površina čim bolj ravna in okvarjena, zato je treba v postopku skeniranja izključiti tveganje nenamernih premikov. Zato bo uspeh operacije odvisen od tega, kdo načrtuje uporabo ročnega skenerja za dokumente. Mnenja prav tako kažejo, da se je redna uporaba te zahteve enostavno navaditi. In poleg kakovosti slike bo lastnik prejel dostojne možnosti. To je shranjevanje materialov na pomnilniški kartici microSD in dve možnosti za izbiro napajalnika - bodisi z baterijo prstov ali baterijo.


Ocene modelov Wolverine Pass-100

Dokaj kompaktna naprava, tudi po standardih standardnega obrazca v segmentu. Za mobilno ročno delo z dokumentacijo - najboljša rešitev. Glede na povratne informacije uporabnikov je glavna prednost tega razvoja prav ergonomija uporabe. Fizična dejanja zahtevajo najmanj napora, glava na dotik pa uravnava manjše netočnosti pri pozicioniranju. Po drugi strani pa ima ročni skener za dokumente Pass-100 povprečno funkcionalnost. Naprava zagotavlja tipičen nabor funkcij, med katerimi je shranjena na SD kartici in prenos materialov neposredno v računalnik. Toda ravno s temi nalogami ta skener računana najvišji ravni. Poleg tega je naprava hvali in za skromne stroške.

Pregledi modelov HandyScan PS-410

To je visokotehnološka rešitev, osredotočena na profesionalno pisarniško delo s pomembno dokumentacijo. Zlasti uporabniki naprave zagotavljajo integriran signalni sistem, ki pomaga nadzorovati mehaniko rokovanja z napravo. To pomeni, da če uporabnik preseže optimalno hitrost vlečenja pri optičnem branju, bo posebni modul takoj obvestil. Tako se kakovost že obvladuje že v procesu obdelave materiala. Poleg tega je ročni skener za dokumente in besedila pohvaljen zaradi enostavnosti namestitve. S kablom USB se naprava poveže z računalnikom brez nadaljnje namestitve gonilnikov. Model združuje vse priljubljene različice operacijskih sistemov Windows in Mac. Če ni neposredne povezave, lahko uporabite isto SD-kartico.

Kako izbrati ročni skener za dokumente?

Pri izbiri je treba upoštevati naslednje značilnosti optičnega bralnika, kot so hitrost branja, oblike shranjevanja, ločljivost, velikost pomnilnika itd. za stran A4. Ločljivost bo 300 dpi. To je majhen kazalnik v primerjavi z zmogljivostmi stacionarnih skenerjev, toda za utilitarno funkcijo prevajanja besedila v digitalno obliko je dovolj. Zmogljivost pomnilnika ni pomembna, saj je večina modelov opremljenih s pomnilniškimi karticami do 32 GB. Ampak za vsak slučajKoristno je imeti in imeti dovolj prostora za shranjevanje vgrajenega pomnilnika. Ponavadi je približno 128 MB, vendar je več trdnih nosilcev. Prav tako je treba izračunati, katere komunikacijske zmogljivosti, poleg standardnega vmesnika USB, morajo biti nameščene v skenerju (dlančniku). Za dokumente, ki zahtevajo najhitrejši prenos na drugo napravo, USB ni najboljša možnost. Najbolj tehnološko napredna rešitev je modul Wi-Fi. Omogoča brezžični prenos podatkov iz optičnega bralnika na isti računalnik ali drug sprejemnik, ki je opremljen s podobnim modulom.

Zaključek

Klasičen tip prenosnih skenerjev je naprava v obliki podolgovate ročice, vendar obstajajo tudi druge različice form faktorja. Širokozaslonski ročni skener, ki se bere zaporedno. Očitno je, da v smislu uspešnosti takšna rešitev ne ustreza zaposlenemu, ki dela z velikimi količinami dokumentacije. Toda ta varianta ima širše možnosti prepoznavanja znakov. To je optimalen ročni skener za dokumente z matematičnimi formulami, izkrivljenimi besedili in redkimi jeziki. Poleg tega nekateri modeli linijskih skenerjev omogočajo neposredno pretvorbo znakov. Zato lahko ob izhodu iz računalnika dobite besedilno datoteko, zvočno datoteko in grafično podobo.

Sorodne publikacije