Kaj je potrebno in kje je tipka Backspace na tipkovnici?

Računalniška tipkovnica je sestavljena iz 101 ali 102 ključev, od katerih ima vsak svoj namen. Največja skupina gumbov je odgovorna za vnos črk, številk in različnih znakov. Ostalo velja za določene ukrepe. Večina uporabnikov računalnika sploh nima pojma o svoji funkciji. Tipka Backspace na tipkovnici se pogosto uporablja, zato jo morate podrobno preučiti.

Dodelitev

V ključu je nekaj funkcij. Običajno ga uporabljajo uporabniki, ki delajo v urejevalniku besedila. Pri pisanju dokumentov neizogibno pride do napak. Kako se jih znebiti? Nepravilno vneseni fragment morate izbrisati. Tukaj morate uporabiti ta gumb.


Backspace na tipkovnici prečka simbole pred kurzorjem. Izbris se pojavi zaporedoma. Pri eni tipki se izbriše samo en znak. Če želite iz dokumenta izločiti fragment, ga izberite in kliknite Backspace. Rezultat - navedeno besedilo se izbriše! Zapomnite si, da je izveden akcijski ključ preprost. Dovolj je prevesti njegovo ime iz angleščine. Nazaj pomeni "zadaj" in prostor "prostor". Z združevanjem besed bomo dobili verbatim verzijo "place iza". Tako gumb osvobodi prostor za seboj, odstranitev zadnjega znaka pred kazalcem.


Pri delu z datotečnim sistemom se uporablja druga funkcija Backspace. Tipka za vrnitev v prejšnjo mapo (ena raven navzgor) v oknu Raziskovalca Windows.Podobna funkcija je določena v nekaterih brskalnikih. Če se želite pomakniti na prejšnjo stran, včasih uporabite kombinacijo Backspace s tipko Alt.

Lokacija

Za uporabo funkcij obravnavanega ključa je treba določiti njegovo lokacijo. Vračanje na tipkovnici poteka nad tipko Enter. Lahko jo označite z ustreznim napisom. Če ime gumba v obliki črke ni določeno, na primer zaradi pomanjkanja prostora na površini ključa, je označeno s puščicami, ki so usmerjene na levo. Včasih oznaka gumba vsebuje svoje ime in ikono simbola.

Backspace na prenosni tipkovnici

Prenosniki in netbooki imajo bolj kompaktno tipkovnico kot običajni računalniki. Zato je lokacija ključev v njih nekoliko drugačna od standardne namestitve. Pri modelih z majhno velikostjo zaslona ni številčne tipkovnice, vendar pa je tipka Backspace ohranila svoj položaj.
Na žalost, zaradi majhne površine gumba, je ime le redko v celoti zapisano. Najti jo bo pomagalo pri naslednjem sprejemu. Po iskanju niza s številkami od 1 do 0 morate iti do zadnje tipke, ki običajno sledi gumbom z "odštevanjem" in "natančno" znaki. To bo Backspace.

Sorodne publikacije