Okvara blazine motorja: znaki, možni vzroki in njihovo odpravljanje

Udobje vožnje je v veliki meri odvisno od kakovosti vzmetenja, pa tudi od dobre zvočne izolacije. Toda sčasoma lahko v notranjost prodrejo čudni udarci in vibracije. Običajno je to posledica sebenja blokov vzvodov vzmetenja. Danes bomo govorili o drugem gumo-kovinskem elementu. Imenuje se vzglavnik. Kaj je vzglavnik motorja in kakšni so njegovi znaki okvare? O tem bomo govorili v našem trenutnem članku.

Značilnosti

Kaj je ta izdelek? Zadnja in prednja blazina motorja sta gumo-kovinski izdelek - tesnilni blok z montažnimi elementi. Imenuje se tudi podpora ICE. Vzglavniki prednjega in zadnjega motorja opravljajo eno funkcijo - gašenje, ki ga povzroči motor.
Motor stalno deluje pod obremenitvijo. Tudi pri prostem teku so vibracije neizogibne. Da bi jih izravnali, so na voljo seibenbloki. Z njihovo uporabo je motor priključen na telo. Sprednji in zadnji nosilec omogočata zmanjšanje vibracij motorja v prostem teku in pri visokih obremenitvah.

Vrste, lokacija

Podrobnosti so nameščene na več mestih. Motor ima dve opori - desno in spredaj. Na kontrolno točko lahko postavite tudi en vzglavnik. Lahko pa uporabimo še eno shemo:
 • Desna blazina se nahaja na drogu karoserije avtomobila in je pritrjena od zgoraj.
 • Sprednja podpora je pritrjena na žarek ICE. Bodi na dnu.
 • Zadnja blazina je na dnu ali pritrjena na sprednji podokvir(če obstaja). Tudi spodaj.
 • Podpora je lahko aluminij ali jeklo. Zadnja možnost se najpogosteje uporablja na poceni avtomobilih. Toda ne glede na to, kakšna vrsta in število so bili, odpoved vsaj ene od podpor povzroči nepopravljive posledice. Nato bomo pogledali glavne znake okvare blazine motorja.

  Kako določiti razčlenitev?

  Ni težko ugotoviti. Ker je glavni namen podpore - za gašenje nihanj, potem bo tak avtomobil takoj začeli izdajati povečane vibracije. Prenašajo se ne samo na volan, temveč tudi na telo. Poleg tega ne le v prostem teku, ampak tudi pri visokih vrtljajih (čeprav se bo narava vibracij spremenila). Tudi na krilih se bodo čutili utripi. Ko začnete s krajem in ostrim zaviranjem, boste slišali tipičen klik ali udarec na sprednji strani avtomobila. Pri vožnji po grobi cesti se bodo pojavile udarce, podobno kot pri okvari vzmetenja.
  Zato so glavni znaki okvare blazine motorja vibracije, zaradi katerih je vožnja z avtomobilom neprijetna.

  Razlogi

  Zakaj se to dogaja? Obstaja več razlogov, zakaj prednje in zadnje blazine motorja ne uspejo:
 • Nepopolno delo z vzmetenjem. Pogosto lastniki tujih avtomobilov, ki si prizadevajo za boljše upravljanje in videz, namestijo bolj toge blažilnike in nizkoprepustne pnevmatike. Da, ti popravki imajo pomemben učinek. Toda za jame ta shema ni namenjena. Kot rezultat, kolo in blažilnik nista popolnoma ugasnila nihanja. Prenašajo se na drugedeli za vzmetenje - orožje, žogo in na odpornost motorja. Trpljenje sam organ. Če spremenite lastnosti suspenzije mora biti zelo previdni na udarci.
 • tip motorja. Pri motorjih z V-oblike razporeditve valjev, vibracije motorja v prostem teku pojavi prej kot v vrsti enot. Najmanj dovzetni za napake inline 4-valjnih motorjev. Imajo najboljšo bilanco in razporeditev teže. Pri delu KSHM, ta motor proizvede minimalne odvečne vibracije. Zato, blazine se praktično ni naložen.
 • Način vožnje. Iz tega parametra je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s pogojem, zračnih blazin motor zadaj in spredaj. Kako to vpliva na prakso? Ogromna nosilna trpi pri nenadnem pospeševanju in zaviranju. Nimate razložiti ničesar - to je osnovne zakone fizike. S premikom težišča, odpora dodeljene ogromno breme. Bil sem močnejši zagon in zaviranje, manj virov silent bloki.
 • Državne ceste. Tudi z čeden vožnjo, bo blazine motorna simptomi pojavijo, če ste pogosto vozijo na slabih cestah. To trpi ne samo podporo, vendar vse elemente suspenzije. Če lahko vozijo na tem področju, je najbolje, da to storite. Tako boste obdržali integriteto šasije in podpira motor.
 • naravna obraba. Katera pot prvi simptomi pojavijo Engine blazino? Ponavadi je to guma-element dovolj močan. V zmernih blazine zamenjava delovanje potrebuje samo kot 200 tisoč kilometrov. Vnekateri vozniki služijo že desetletja. Poleg mehanskih obremenitev pa je vzglavnik izpostavljen temperaturnim nihanjem. Kot rezultat, gume "rese", izgubi svojo elastičnost. To je glavni razlog za neuspeh tega elementa. Kot rezultat, seylentblock začne razpokati in stratificirajo. V motorju in vibracijah je hrup drugih proizvajalcev.
 • Zunanje tekočine

  To je še en dejavnik, ki vpliva na vir podpore. Toda malo jih jih omenja. Prej smo govorili o takšnem konceptu kot "ponor motorja". Torej, prav ta postopek vam omogoča, da bistveno podaljšate življenjsko dobo podpore.
  Dejstvo je, da se pri dolgotrajni uporabi motor zažene s premiki olja. Naselijo se povsod - na vžigalnih elementih, bloku valjev, kontrolni točki in seveda na blazinah. Kot veste, olje in guma - koncept je nezdružljiv. Ko se mazivo dotakne površine nosilca, slednji začne izgubljati elastičnost. Posledično se vir seibenblock bloka bistveno zmanjša. Enako velja za druge tekočine - toast, tekočine, bencin. Njihova penetracija na površino nosilca je zelo nezaželena. Z rednim pranjem motorja lahko ne samo podaljšate življenjsko dobo upora, temveč tudi pravočasno diagnosticirate okvaro motorja, kot tudi druge elemente in priključke.

  Kako zamenjati? Pripravljamo orodja

  Edini izhod z visokimi vibracijami je namestitev nove podpore. Ni popravljen in popolnoma spremenjen. Za to potrebujete naslednji nabor orodij:
 • Komplet ključev in ključev.
 • Nove blazine.
 • Maziva"Tekoči ključ".
 • Deluje bolje na jami ali dvigalu. Če teh ni, uporabite vtičnico in se ustavite.

  Začeti z delom

  Torej postavimo sprednji del karoserije in postavimo avtomobilsko zavarovalno palico (ker bo enota visela skoraj v zraku). Rahlo spustite telo tako, da motor leži na palici. Odvijte pritrdilne elemente, ki gredo na drog.
  Nato odstranite podporne vijake na okvir. Bolje je, da jih podpišete, da ne boste imeli težav z namestitvijo. Nato odstranite stare blazine in podobno namestite nove. Za odstranjevanje in odstranjevanje posebnih orodij ni potrebno. Vendar pa se lahko premer vijačnih spojev razlikuje glede na vrsto in znamko vozila.

  Koristni nasveti

  Pri nameščanju novih opornikov nanesite majhen sloj tesnila na navoj. S tem boste preprečili nepooblaščeno vijačenje vijakov med delovanjem in zaščitili rezbarijo pred umazanijo in korozijo. Komplet priporoča zamenjavo podpore, tako da v bližnji prihodnosti ne bo popravljena. Spremljajte trenutek privijanja. V avtomobilih "desete" družine VAZ so sprednji in zadnji nosilci zategnjeni z napetostjo 54-70 Nm. Dodatni zadnji - 90-120 Nm. V tem postopku se lahko zamenjava blazin šteje za zaključeno in začne vsakodnevno delovanje.

  Sorodne publikacije