Kaj je "up" v Doto 2?

Multiplayer računalniška igra Dota 2 v žanru MOBA je najbolj priljubljena na svetu. Skupnost njenih igralcev, čeprav ni znana po svoji posebni koheziji in prijateljstvu, pa predstavlja celoten sistem, ki ga ni mogoče rešiti in razumeti, da ne bo prišel prvič. To še posebej velja za sleng in pogojne kratice, ki dobesedno komunicirajo med seboj. Ugotovimo, kaj se dogaja, kdaj morate uporabiti to besedo, in tako naprej.

Izgled besede

Za začetek morate natančno vedeti, kako se je pojavila ta definicija. Da bi razumeli, kaj je "oн", morate poznati tuje besede, iz katerih je nastala različica v ruskem jeziku. Dejstvo je, da se večina vitkih izrazov hčerinske družbe pretvori v angleške glagole, ki jim je dodan konec.


Torej, kaj je "navzgor"? Ta beseda prihaja iz lastne angleščine, ki v ruščini pomeni "posedovati", "mati" in podobne sopomenke. V svetu "Doto 2" se beseda uporablja za označevanje prednosti ali prednosti enega športnika nad drugim. Poglejmo primere uporabe izraza.

Kdaj uporabiti?

Da bi v celoti razumeli pomen določenih izrazov igralca, je treba z njim opraviti več iger. Najnatančnejša razlaga pomena besed in okrajšav je samo igralec sam. Pogosto lahko slišite besedo "овнить" v "Doto 2" od strokovnih komentatorjev, analitikov itd. To pomeni, da beseda ni vzdevek in je splošno sprejeta v skupnosti. Za primer vzemimo situacijo, v kateri ima igralec glavno mesto v eniekipa pridobiva prevlado nad nasprotniki tako, da ubija strahove in druge junake. Po prejemu začetnih artefaktov, igralec pride na pomoč svojim zaveznikom in mirno ubije 2-3 sovražne heroje. Nasprotniki ne morejo ničesar odgovoriti. V tem trenutku lahko zavezniški igralci ali komentatorji rečejo: "Kako jih hranite!" - ali podoben stavek. Zdaj veš, kaj je v Doti.

Sorodne publikacije