Kdo sedi za računalnikom? Aplikacije za fotoaparat za prenosni računalnik

Najprej ugotovite, ali vaša spletna kamera deluje. To se zgodi, da ljudje kupujejo laptop in za dolgo časa samo ne uporabljajo. Če spletna kamera ne deluje, morate prenesti potrebne gonilnike in programe za fotoaparat za prenosni računalnik. Pomagali vam bodo uporabljati funkcionalnost računalnika tako za klasično internetno komunikacijo kot za snemanje videa ali ustvarjanje fotografij.

Nastavitve spletne kamere

V večini primerov ni pomembno, katera znamka je vaša naprava. Sistem za vklop kamere in aplikacij za prenosni fotoaparat je skoraj enak. Seveda v večini primerov spletna kamera deluje od prvega vklopa, če pa ni tako, potem morate narediti nekaj dejanj:
 • Pojdite na Start in poiščite Device Manager.
 • Poiščite točko "Naprave za obdelavo slike".
 • Z desno miškino tipko kliknite to možnost in izberite "Aktiviraj".
 • Če ti koraki niso pomagali, nadgradite vgrajeno spletno kamero gonilnika. Lahko jih prenesete na uradni spletni strani proizvajalca. Za preizkus uporabite program za delo s prenosnim računalnikom. Obstajajo tako v odprtem dostopu kot tudi v spletnem načinu.


  Programska oprema za prenosni računalnik

  Če ste lahko reševali vse težave pri nastavljanju spletne kamere, jo lahko začnete uporabljati. Seveda lahko spremljate tiste, ki sedijo za računalnikom, vendar bi bilo veliko lažje preprosto nastaviti geslo zanj. Ali ne iščete enostavnih poti? Potem paposkusite namestiti programsko opremo za sledenje spletnim mestom:
 • WebCam Viewer. Med fotografiranjem okolice lahko deluje brez povezave. Aplikacija ne snema videoposnetkov, temveč samo ustvarja posnetke. Ta aplikacija kamere za prenosni računalnik ima preprost vmesnik in ne sme povzročati posebnih težav pri odpravljanju napak. Za njegovo delo uporablja poseben arhiv. Ne potrebuje veliko prostora, saj tam niso poslane vse fotografije. Bistvo programa je ustvarjanje fotografij v trenutku spremembe okvirja. To pomeni, da se, če se v vidnem polju fotoaparata ne zgodi nič, fotografije ne shranijo.
 • WebCam Surveyor. To je aplikacija za prenosni računalnik za kamero brezplačno. Ima veliko funkcionalnosti, vendar je bolj zapletena za uporabo. WevCam Surveyor ima vgrajen senzor gibanja, ki lahko spremlja vaš prenosnik in kaj se dogaja v vaši sobi. Če spletna kamera posname gibanje, takoj ustvari fotografijo in jo pošlje v vaš nabiralnik. Funkcionalnost programa vam omogoča prilagajanje hitrosti in povečave. Možno je snemanje videa in zvoka. Video posnetki so shranjeni v formatih MPEG-4 DIVX in MJPEG. Orodje deluje skrito in brez povezave.
 • Monitor spletne kamere. Še ena odlična aplikacija za spletno kamero na prenosnem računalniku ima široko funkcionalnost. Ima vse prednosti zgoraj opisanih pripomočkov. Razlikovalna lastnost je zmožnost zmanjšanja velikosti shranjenega video materiala, ki vam lahko pomaga, če na napravi ni veliko pomnilnika.
 • Varnostne aplikacijedoma ali v pisarni

  Druga kategorija pripomočkov za sledenje. Programi te kategorije lahko zagotovijo varnost ne le za računalnik in okoliški prostor, ampak tudi za celotno hišo kot celoto. Edini minus takšnih programov - niso brezplačni. Najbolj znani med njimi so:


 • iSpy. Kljub vsem funkcijam programa ne zahteva posebnih tehničnih naprav in kompleksnih nastavitev. iSpy uporablja fotoaparat in mikrofon. Vsak hrup ali premik se beleži in vam pošlje po SMS-u ali po pošti. Ima sposobnost opaziti dim, ki lahko opozori na požar.
 • WebCamXP. Program, ki vam omogoča gledanje dogodkov v realnem času. Z aplikacijo WevCamXP lahko prenosni računalnik gledate tudi s telefona ali tabličnega računalnika. Mala podjetja uporabljajo za zaščito malih podjetij.
 • D-VievCam. Če imate veliko prenosnih računalnikov, ki so na različnih mestih, potem je to aplikacija za vas. Z njegovo pomočjo se lahko povežete s spletnimi kamerami 8 računalnikov. Prav tako ima zaznavalo gibanja in funkcijo za snemanje avdio, foto in video informacij.
 • Zakaj potrebujete te programe?

  Mnogi morda mislijo, da se ta programska oprema lahko uporablja z zlonamernim namenom. Nikjer. Priponke nimajo možnosti, da bi raztrgale druge spletne kamere, sicer bi bile prepovedane. Vsi ti pripomočki so zasnovani tako, da zagotavljajo varnost vaše naprave in doma.

  Sorodne publikacije