Na kratko o tem, kako ugotoviti ločljivost zaslona v sistemu Windows 10

Mnogi od nas uporabljajo računalnike, ne da bi razmišljali o tem, kako je vse organizirano in ne samo v svetu kot celoti, temveč tudi v napravi, s katero so tako dobro upravljani. Samo otroci so tako pogosto sposobni za takšne zadeve, za razliko od neinicijativnih odraslih. V tem članku vam bomo podrobno predstavili, kako ugotoviti ločljivost zaslona v sistemu Windows 10 in jo optimizirati izključno za vaš osebni računalnik ali prenosni računalnik. Članek je priporočljiv za začetnike in tiste, ki ne poznajo tovarniške ločljivosti matrice monitorja. Bodite prepričani: naslednje informacije vam bodo zagotovo pomagale v prihodnosti.


Kaj je ločljivost zaslona?

Na prvi pogled pri kateri koli tehniki morate paziti na slog predmeta, iz katerega materiala je izdelan, velikost, ki jo potrebujete, približno težo, kompaktnost in še veliko več. Pri izbiri ločljivosti zaslona je vse ostalo drugačno: bolj - bolje, ampak ali je vedno? Na primer, mnogi proizvajalci iger pišejo v navodilih, da aplikacija podpira določeno ločljivost zaslona, ​​in po tej omejitvi igra ne more začeti, ampak zakaj? In kaj je to dovoljenje?
Za začetek morate ugotoviti, kako vidimo sliko. Pred vašimi očmi zdaj črke na belem ozadju, in na straneh pisane slike, kajne? Zdaj pa poglejte bližje in si oglejte veliko kvadratov, od katerih vsak kot mravlji izpolnjuje svojo specifično vlogo - prehaja barvo. C lahko enostavno izračuna njihovo število v širino in višino, teh številk nimateopomni Da, to je ista ločljivost zaslona.


V naslednjem delu članka vam bomo podrobno povedali, kako v Windows 10 ugotoviti ločljivost zaslona. Lahko mirno dihate. Konec koncev, ne bomo vas prisilili, da vzamete povečevalno steklo in štejete število točk navpično in vodoravno, saj bo trajalo nekaj ur.

Kako poiskati ločljivost zaslona prenosnega računalnika Windows 10

Za začetek se morate odločiti, kateri računalnik uporabljate. Neskončno so: eno plačilo, osebni, žepni, netbooki in tako naprej. V vsakem primeru obstaja ena prava za vse možnosti - proizvajalčeva embalaža. Če je v vaši shrambi, potem ne bodite leni, da bi jo dobili in videli število točk vodoravno in navpično, ponavadi so številke naslednje: 1024x720. Mimogrede, če imate to resolucijo, monitor podpira HD, ker zahteva vsaj 720 pik in FullHD-1080, vendar širina ni tako pomembna, ker so diagonale za vsak okus in barvo.
Če iz naprave nimate originalne škatle, vam priporočamo, da si ogledate nalepko, ki je običajno zadaj. Ubijte model naprave v iskalni vrstici vašega brskalnika in se prepričajte, da najdete celotno funkcijo.

Kako hitro spremeniti ločljivost zaslona Windows 10 na vašem osebnem računalniku

Z iskanjem optimalne ločljivosti za zaslon, so se odločili, mimogrede, če izberete nestandardno ločljivost, potem so možne vse vrste popačenj, predmetov nesorazmernih in drugih neprijetnih. stvari Vsak monitor je izostren poddoločena resolucija, če boste postavili manj ali več, potem slika ne bo visoke kakovosti. Priporočljivo je, da preberete članek o tem, kako ugotoviti ločljivost zaslona v sistemu Windows 10.
Kako spremeniti dovoljenje:
  • Zavrti vse programe, z desno tipko miške kliknite na namizje.
  • Na samem koncu seznama boste videli gumb "Parametri zaslona", kjer gremo.
  • Videli boste napis "Dovoljenje" in spodnji okvir za izbiro. Izberite želeno.
  • Strinjam se, da vam to dovoljenje ustreza.
  • Na koncu

    V imeniku operacijskega sistema lahko preberete tudi, kako ugotoviti ločljivost zaslona v sistemu Windows 10, če posredovane informacije niso bile povsem razumljive. Ta spretnost vam bo zagotovo pomagala v primeru ponovne namestitve operacijskega sistema. Če zahtevanega dovoljenja ni na seznamu, priporočamo, da posodobite gonilnik na zadnjo razpoložljivo različico, znova zaženite računalnik in poskusite znova izbrati zahtevano ločljivost zaslona.

    Sorodne publikacije