Kako pretiravati "Android" z računalnikom ali brez njega

Verjetno je vsakdo, ki je uporabljal tablične računalnike, naletel na eno ali drugo napako programske opreme. Nekateri bi lahko rešili preprosto ponovno namestitev programa ali iger s trga, drugi pa so zahtevali odločnejše ukrepe, kot je popolna ponastavitev na tovarniške nastavitve. Če to ni pomagalo, se je postavilo vprašanje o tem, kako pretirati "Android" prek računalnika. Obstaja več osnovnih metod. O njih bomo razpravljali v tem članku.

Iskanje firmware-a

Prvi korak v tem primeru je iskanje ustrezne programske opreme. Če obstaja vprašanje o tem, kako pretiravati Android, ki nima razpoznavnih oznak, in model je nerealen, ga lahko samo razstavite in vidite, kateri procesor in drugi moduli so nameščeni na ploščo. Pogosto so te tablice izdelane na procesorjih AllWinner ali RockChip in firmware za njih zamenljive. V drugih primerih je vredno najti številko modela naprave na ohišju ali pa poglejte v meni stroja, če je še vedno vklopljen.


Najprej preverite razpoložljivost vdelane programske opreme na uradni spletni strani proizvajalca. Če ni tam, potem samo pojdite na velike tematske forume o tem vprašanju. Ne prenosite sumljivih datotek na kakršen koli način, saj lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo. Najdena firmware? Čestitamo, prvi korak pri reševanju vprašanja, kako se samo-pretiravati "Android" je narejen!

Kako ponarediti - z ali brez računalnika?

Obstajajodve različici vdelane programske opreme - z osebnim računalnikom ali z vgrajeno programsko opremo za tablične računalnike. V prvem primeru je potrebno pripraviti osebni računalnik, o katerem bomo govorili malo kasneje.


V drugem primeru je pojasnjeno, kako previsoko oceniti tableto Android brez računalnika. Za to, firmware downloads v arhivu, ki je slika, namenjena za uporabo tablet sam, in se prenese na pomnilniško kartico, ki se kasneje poveže z gadget. Ko pritisnete določeno kombinacijo tipk (ponavadi je to navedeno v navodilih za vdelano programsko opremo), boste spadali v poseben servisni meni, ki ga čarovnik imenuje "Obnovitev". Nato v skladu z istim navodilom izberite datoteko z vdelano programsko opremo na kartici in potrdite namestitev. Posledično boste po teh korakih dobili delovno tablico, če bo težava le v programski opremi. Pogosto so vsi podatki iz njega istočasno odstranjeni.

Priprava računalnika za vdelano programsko opremo

Če se tablični računalnik sploh ne vklopi, ali pa ni strojne programske opreme za obnovitev, se lahko prikaže z osebnim računalnikom. V tem primeru boste morali prenesti ne samo vdelano programsko opremo, ampak tudi gonilnik in programer-šimer. Najprej se naložijo in namestijo gonilniki, ki bodo računalniku omogočili, da prepozna tablični računalnik in z njim dela. Brez teh programov, računalnik ali prenosni računalnik preprosto ne bo videl pripomočka in zato vdelana programska oprema ne bo uspela. Naslednji korak pri reševanju vprašanja, kako preveč "Android" skoziračunalnik, bo namestil vdelano programsko opremo za tablični računalnik. Kaj točno boste potrebovali v vašem primeru je mogoče najti v tematskih forumih ali v navodilih proizvajalca. To je program, ki izvaja funkcije, ki jih je izvedla prejšnja različica "Recovery".
Deluje z vdelano programsko opremo in pravilno predpisuje njene bloke v pomnilniku pripomočka. Če je bilo vse pravilno pobrano in težave s strojno opremo s tabličnim računalnikom, potem se po zaključku vdelane programske opreme vklopi in deluje. Če se težava ohrani, potem ni povezana z vdelano programsko opremo in se oglaševalski akciji ne morete izogniti.

Kaj, če strojne programske opreme ni mogoče najti?

Kaj pa, če že veste, kako pretiravati napravo Android prek računalnika, vendar nikoli ne boste našli primerne vdelane programske opreme ali požarnega zidu za vaš model? Potem sta na voljo dve možnosti. Za pomoč lahko poiščete vse iste tematske forume, kjer lahko poveste, kje dobite, kar potrebujete. Morda bo vaša strojna programska oprema prilegala strojno-programsko opremo z drugega modela in prikazali boste to možnost zamenjave. Če to ne pomaga, lahko uporabite drugo možnost, ki žal ne deluje vedno. Sestoji iz prijave proizvajalcu prek uradne spletne strani ali po telefonu. Nekateri proizvajalci cenijo kupce svoje opreme. Ampak z veseljem vam bodo pomagali rešiti problem. Drugi bodo potrebovali obisk pooblaščenega servisnega centra, drugega pa žal ne bo mogoče najti. V vsakem primeru pokažite proizvajalčevega predstavnika v pogovoru, ki ve, kako preveč raztegniti tableto Android, tako da jo lahko tudi samine dvomim v vas in vaše znanje.

Sklep

Kot lahko vidite, vdelana programska oprema različnih pripomočkov in tablet še ni tako zapletena, kot se zdi. V večini primerov obstajajo jasna navodila za to. Če še vedno niste razumeli, kako lahko pretiravate z Androidom, priporočamo, da še vedno ne poskusite in se obrnite na servisni center, da ne boste sami povečali stroškov popravil.

Sorodne publikacije