Kazalec miške se ne premakne, ampak miš deluje: vzroke in načine za odpravo težave

Ne glede na to, katero vrsto manipulatorja uporabljamo, se včasih pojavijo težave, povezane s tem, da se kazalec miške ne premika in da miš deluje. Kakšni so vzroki in kako odpraviti posledice problema, preberite naprej.

Kazalec miške se ne premakne, miška pa teče: razlogi

Začetek obravnavanja vzrokov, morate se osredotočiti na delitev teh naprav po tipu. Najlažje je odpraviti težave pri uporabi standardnih naprav, ki se povezujejo z računalniki in prenosnimi računalniki s posebnim vtičem ali prek vrat USB.


V primeru brezžičnih manipulatorjev ali nestandardnih modelov, zasnovanih za igre, je razlog, da miški gumbi delujejo in se kurzor ne premika, veliko več. Med najpogostejšimi težavami pa spadajo:
 • kontaminacija površine;
 • nepravilna priključitev ali vključitev naprave;
 • nezdružljivost in druge težave z vrati USB;
 • nepravilno nameščenih, manjkajočih ali zastarelih voznikov;
 • Vpliv virusov.
 • Miš se ne premika, ampak miš deluje: kaj storiti?

  V najpreprostejšem primeru je treba najprej pregledati dno naprave. Če je onesnaženje na spodnji strani, jih je treba odstraniti. Pogosto je prav zaradi tega nemogoče narediti kakršnekoli ukrepe s premikanjem kurzorja na zaslonu. V nekaterih primerih, ko se kazalec miške ne premika, ampak miškoTežave lahko nastanejo zaradi kratkotrajne napake programske opreme. V tem primeru lahko poskusite znova zagnati miško s ponovnim zagonom celotnega sistema. Upoštevajte tudi, da v primeru neveljavne BIOS naprave ni izdanih opozorilnih signalov.


  V primeru brezžičnih naprav je težava, da se kurzor miške ne premakne, ampak miška deluje, morda posledica neobremenjene baterije. Treba ga je zamenjati. Drug razlog je napačna aktivacija naprave. V mnogih manipulatorjih, poleg tega, da morajo imeti na spodnji površini poseben gumb ali drsnik, morate še vedno pritisniti levi gumb miške (to velja tudi za način mirovanja, v katerem se stikalo premika, ko je računalnik izklopljen ali prenosni računalnik) . Za naprave Bluetooth se prepričajte, da je modul aktiven. Za Wi-Fi se boste včasih morali prijaviti na usmerjevalnik in spremeniti protokol na 80211 g.
  Včasih razlog, da se kurzor miške ne premakne, ampak miška teče, je lahko dejstvo, da ni priključen na ta USB vrata. Na vsakem sodobnem računalniku ali prenosnem računalniku je praviloma več takih standardnih priključkov USB 2.0 in 3.0. To je treba upoštevati tudi. Nazadnje, preverjanje delovanja katere koli naprave katerekoli vrste je lahko dokaj preprosto, če jo priključite na drug računalniški terminal. Če deluje, je problem v uporabniškem sistemu. V nasprotnem primeru je lahko glavni problem gonilnik.

  Menjava voznika

  Za standardNaprava samostojno namesti gonilnike. Toda za nekatere igralne miške jih dobite skupaj z manipulatorjem in jih morate namestiti ročno. V tem primeru morate znova namestiti gonilnike ali nadgraditi. Toda kako to storiti - ne premakne kazalca?
  Toda tukaj boste potrebovali znanje o vnosu ukazov in uporabi preklapljanja med različnimi funkcijami, aplikacijami in deli sistema z uporabo tipkovnice. Za hiter dostop do upravitelja naprav morate uporabiti ukazno vrstico Zaženi (Win + R), ki pokliče ukaz devmgmt.msc, nato pa uporabite puščične tipke in jeziček v samem upravljalniku za krmarjenje. Uporabite lahko tudi meni Start, ki se odpre s tipko Win. Klicanje funkcij in potrditev v obliki pritiska tipk se opravi s tipko, tipka Esc pa se včasih uporabi za preklic dejanj.
  Pri ponovni namestitvi gonilnika bo sistem moral določiti svojo lokacijo (izmenljivi nosilec podatkov ali mapo na trdem disku), namesto da bi uporabil priporočeno namestitev iz baze podatkov Windows. Po zaključku integracije gonilnika je zaželeno, da ponovno zaženete sistem, čeprav to ni vedno tako.

  Sklep

  Še vedno je treba povedati, da mora biti iskanje razloga zgolj na podlagi določene vrste naprave. Toda v večini primerov, če se miška ne premakne, vendar je miška v teku, in težava ni povezana z zrušitvijo programa ali fizično poškodbo same miške (ali kršitvami integritete kabla)povezava) - vsaj eno od zgoraj opisanih sredstev bo obnovilo delovno zmogljivost manipulatorja. Z virusi ni problemov, saj naj bi bila varnost vsakega uporabnika najprej pazljiva.

  Sorodne publikacije