Mobilni mikroprocesor Pentium 2020M. Značilnosti in specifikacije

Leta 2012 so bili uvedeni prenosni računalniki na osnovi mikroprocesorja Pentium 2020M. Podrobneje bodo opisane značilnosti in specifikacije tega čipa, pa tudi njegov namen. Poleg tega se bo vprašanje obravnavalo kot njegov dosedanji pomen.

Namen

Linija mikroprocesorjev z nizko zmogljivostjo je bila proizvajalec Pentium 2020M. Te lastnosti to še enkrat potrjujejo. Za izvajanje igralnih aplikacij hitrost njegovega dela na začetku ni bila dovolj. Isto velja v celoti za naloge, ki zahtevajo veliko sredstev. Toda za najpreprostejše in najbolj razširjene aplikacije je ta procesor resnično optimalen. Slednje vključujejo pisarniške pakete, brskalnik, preproste igrače, računovodske programe in predvajanje multimedijskih vsebin. To so glavna področja uporabe prenosnih računalnikov, ki temeljijo na takem mikroprocesorju. Poleg tega se sistemske zahteve za izvajanje te programske opreme niso bistveno spremenile. Torej, tudi zdaj, takšni prenosniki z njihovimi nalogami so v redu.


Splošni parametri čipa

Specifikacije Pentiuma 2020M kažejo, da ta čip spada v tretjo generacijo arhitekturnih jeder s kodnim imenom Ivy Bridge. Ta polprevodniški kristal je bil izdelan z uporabo 22 nm tehnologije. Termalni paket CPU je omejen na 35 vatov. Največja dovoljena vrednost temperature čipa je omejena na 90 ° C. Isti mikroprocesor je namenjen za vgradnjo v vtičnico FCPGA988. RazenCPU vključuje tudi RAM krmilnik in grafični pospeševalnik. Poleg tega proizvajalec vse te elemente deponira na enem pokrovu. Na račun takšne konstruktivne rešitve se zmogljivost računalnika kot celote znatno poveča.

Parametri računalniškega dela

Značilnosti CPE Pentium 2020M poudarjajo prisotnost dveh računalniških modulov. In na ravni programske opreme jih predstavljajo le dva logična procesorja. Urna frekvenca vsakega jedra je določena na 24 GHz. Poleg tega je ta vrednost zabeležena s strani proizvajalca, in nekako povečanje hitrosti računalnika v tem primeru ni mogoče. Posebej je treba omeniti, da je mikroprocesor univerzalen. To pomeni, da lahko deluje tako v 32-bitnem računalniškem načinu kot pri 64-bitni kodi.


Tudi CPU ne podpira tehnologije TurboBust in NT. Zato ta čip ne more dinamično spreminjati frekvence med delovanjem. Na ravni programske opreme je predstavljena, kot je bilo že navedeno, le z dvema računalniškima moduloma.

Pomnilniški podsistem

Specifikacije Intel Pentium 2020M prav tako kažejo na prisotnost vgrajenega pomnilniškega krmilnika. Ta komponenta PC je dvokanalna in je zasnovana za delovanje v povezavi s standardom DDR3. Priporočene frekvence naj bodo 1333 ali 1600 MHz. Dovoljeno je nameščanje in več hitrih modulov, vendar pa bodo delovali na vseh enakih največjih dovoljenih 1600 MHz.Najvišji znesek RAM nameščen v tem primeru je omejena na 32 GB. To je teorija, v takem računalniku lahko 4 reže do 8 GB. V resnici, proizvajalci skušajo rešiti. Ker prenosnih računalnikov, opremljenih s tem čipom samo 2 reži. Lahko se namesti v dveh modulih 8GB. To je znesek, ki ga lahko dobijo do 16 GB RAM-a.
ločeno, prav tako je potrebno opozoriti na prisotnost treh ravneh hitro CPU predpomnilnika. Velikost je prvi med njimi je 128 KB. Druga raven je lahko sprejme 512 KB podatkov in kode, in tretji je 2 MB.

Graphics Accelerator

Specifikacije procesorja Intel Pentium 2020m tudi kažejo na prisotnost integriranega grafičnega krmilnika. Njegov model se imenuje HD Graphics. Struktura tega adapter proizvajalca je vključen samo 6 stream procesorjev. Vendar pa delovanje pri hitrosti od 650 do 1100 MHz. Druge vrednosti dinamično nastavljiv samodejni nadzor glede na obremenitve na mobilno računalniško strojno opremo. Ta adapter je ločen s pomnilnikom okvirjev. Zato se med obratovanjem za shranjevanje podatkov, obdelujejo jih uporablja del računalnika RAM. Poleg tega se lahko velikost uporabnika video varovalnem nastaviti BIOS na svoje. Prav tako je treba poudariti, je tudi čas, da je pospeševalnik sposoben prikazati slike na treh zaslonih. Seveda, pričakujejo, da bo fenomenalen izvajanje te grafični pospeševalnik ni potrebno. Toda za večino navadnih nalog svojo hitrost terdovolj

Zaključek

Značilnosti Pentiuma 2020M so bile prvotno razvrščene kot računalniške naprave z nizko zmogljivostjo. Toda to ne pomeni, da je čip zastarel. Vse naloge, ki so mu bile dodeljene leta 2012, lahko sedaj uspešno opravlja. To je predvajanje video posnetkov in glasbe ter najbolj preproste igre in testna programska oprema ter pisarniški paketi. Zato so takšni računalniki še vedno pomembni. In njihovi lastniki so še prezgodaj, da bi razmišljali o posodobitvi svojih prenosnih računalniških sistemov.

Sorodne publikacije