V operacijskem sistemu Windows 10 je kazalec miške izginil: kako popraviti situacijo?

pogosto v različnih forumih, namenjenih za operacijske sisteme Windows, lahko izpolnijo uporabniki pritožujejo nad dejstvom, da je bil Windows 10 izgubljenih miškin kazalec, in kar nenadoma in brez pravega razloga. Poskusite razumeti, zakaj, in obravnavala ukrepe, ki jih je mogoče storiti za obnovitev naprave in prikaže kazalec na zaslonu.

Izginil je kazalec miške v operacijskem sistemu Windows 10 laptop: Kaj najprej storiti?

Začnimo z najbolj banalnih situacijah in najlažjih načinov od situacije. Mi izhajamo iz dejstva, da je do neke točke vse v redu, nato pa z miško nad "Vindovs 10" izginila. Kaj se lahko zgodi? V večini primerov, čudno, kot se sliši, uporabniki ne bodite pozorni na morebitne mehanske poškodbe pristanišč na priključkih kazalno napravo ali USB, na katerega je priključen. Čeprav naj bi se kazalec na prenosnem računalniku pojavi tudi brez priključenega miške, včasih lahko znajdete v situaciji, kjer je, na primer, brezžični modul miško, ki deluje prek Wi-Fi ali Bluetooth povezan, ampak da zavije kazalec skrita samo zaradi invalidnosti pristanišča ali celo če odklop miško.


Preveri kazalec na zaslonu z uporabo gibanje prstov na sledilni ploščici. Če je gibanje prisotno, to je samo v kazalno napravo. Pogosto se tudi zgodi, da se je kazalec miške v operacijskem sistemu Windows 10 izgubil v času, ko je oblikovanje prenosnik vključenna zaslonu televizorja ali na drugem monitorju.
V primeru mišk, opremljenih s kolescem za pomikanje, je to res mogoče opaziti, in za aktiviranje kazalca na tem kolesu samo kliknite (včasih je dovolj, da le premaknete miško preko površine, na kateri se nahaja). Včasih lahko opazimo podoben pojav v primeru pregrevanja grafičnega adapterja, zato je zaželeno, da se grafična kartica takoj za visoko temperaturo preveri z uporabo posebej zasnovanih aplikacij, kot je AIDA64 ali GPU-Z.


Pravzaprav je prav tako nemogoče izključiti penetracijo virusov, saj lahko nekatere njihove sorte povzročijo izginotje kurzorja z zaslona, ​​njegovo trzanje ali celo spontano gibanje po delovnem območju. V skladu s tem je treba preveriti sistem za viruse, vendar za uporabo v te namene je najboljši prenosni skenerji.

Vključno s kazalcem na tipkovnici

Drug popolnoma banalni razlog, zaradi katerega miškin kazalec v Windows 10 manjka, je, da uporabnik nehote izklopi zaslon na zaslonu. Nekateri modeli prenosnih računalnikov imajo to funkcijo. Če želite ponovno omogočiti kazalec, je treba kombinacijo tipk Fn uporabiti z drugim gumbom, ki vsebuje sliko kazalca miške ali (najpogosteje ključ s črko "T").

Spreminjanje parametrov kazalca

Nepravilno nastavitev prikaza kazalca, ki bi ga lahko spremenil tudi uporabnik,takšne situacije.
Če želite odpraviti težavo, uporabite ustrezen razdelek za nastavitev nastavitev miške na nadzorni plošči, pojdite na zavihek z nastavitvami indeksa in popolnoma onemogočite sledi kazalca prikazov med premikanjem manipulatorja. Pogosto to dejanje omogoča obnovitev vidnosti kazalca na zaslonu.

Manjkajoči kazalec miške v sistemu Windows 10: kaj storiti s posodobitvami in gonilniki?

Vendar pa obstajajo situacije, ko kazalec izgine po namestitvi posodobitev sistema. Očitno nameščeni paketi samodejno ne vključujejo posodobitev gonilnikov za miško ali za krmilnike USB, ki so odgovorni za polno funkcionalnost vrat. Pogosto je to mogoče opaziti v primerih, ko je določena igralna miška priključena na računalnik ali prenosni računalnik, za katerega sistemskega gonilnika ni mogoče dejansko posodobiti ali ga ni mogoče namestiti. V tem primeru bo optimalna rešitev neodvisno nalaganje zahtevane programske opreme iz proizvajalčevega vira z njegovo naknadno namestitvijo.
Če želite najti najprimernejši gonilnik, lahko uporabite ID strojne opreme, ki je v upravitelju naprav. Da bi poenostavili iskanje in namestitev gonilnikov, je priporočljivo uporabljati tudi avtomatizirane programe, kot so Driver Booster ali podobni pripomočki.
Če je prav v nameščenih paketih posodobitev, ki se lahko izkažejo za nepopolne in povzročijo konflikt strojne opreme, jih je treba izbrisati. Zaznano zrušenjepaket, ga je treba dodati na seznam izjem za obvezno namestitev, ko ga ročno iščete.
Če je potrebno, lahko uporabite skriti pripomoček za posodobitve, ki jih je razvil Microsoft, kar zelo poenostavi primer.

Preverjanje sistemskih datotek in obnavljanje delovanja sistema

Nazadnje, nadaljujmo z dejstvom, da kazalec miške v Windows 10 manjka, vendar nobena od predlaganih metod ne more popraviti situacije. V tem primeru je najboljša rešitev preveriti sistemske datoteke in komponente z ukazom "sfc /scannow" v ukazni vrstici, ki teče v imenu skrbnika.
Če sistem sporoči, da težave niso bile najdene (ali jih ni uspelo rešiti), je smiselno uporabiti orodje za obnovitev sistema s kombinacijo, prikazano zgoraj, ki je prav tako predstavljena v ukaznem pozivu.
Če to ne povzroči ničesar, uporabite parameter sistemskega registra, ki je na poti, določeni na zgornji sliki, ponastavite njeno vrednost in dokončajte ponovni zagon sistema.

Sorodne publikacije