Kako priključiti zvočno kartico na računalnik? Kako izbrati zvočno kartico računalnika

Sodobnih računalnikov ali prenosnih računalnikov si ni mogoče predstavljati brez uporabe posebnih naprav, namenjenih za predvajanje zvoka v zvočnike ali za priključitev dodatne opreme za predvajanje glasbe ali gledanje videa. Ampak samo ta primer ni omejen. Poleg tega, odvisno od dejanj, ki naj bi jih izvedli, in programske opreme, ki jo želite uporabiti, morate vedeti, katero kartico morate izbrati in kako povezati zvočno kartico računalnika. Razmislite o nekaj pogostih situacijah, ki se najpogosteje pojavljajo. Iz tega in bomo si prizadevali za opis izbire, namestitve in uporabe več vrst avdio naprav.

Zakaj na svojem računalniku potrebujem zvočno kartico?

Večina navadnih uporabnikov se nekoliko napačno zaveda pravega namena in zmožnosti sodobne zvočne kartice, saj meni, da lahko le poslušajo glasbo, gledajo video posnetke, filme ali spletno televizijo. V nekem smislu se to lahko imenuje neposredna odgovornost opreme te vrste. Pravzaprav so možnosti avdio naprav precej širše. Kot smo že omenili, je možno povezati različne zunanje vire (npr. Igralce, glasbene centre itd.) Z nekaterimi modeli, ki so bistveni za delovanje zvočnih in video programov. Poleg tega vam bo vsak glasbenik povedal, da lahko profesionalne kartice uporabite za snemanje zabav pri igranju na "živih" instrumentih (kitare, sintetizatorji itd.) Ali vokale izs pomočjo mikrofona. V zvezi s tem obstaja veliko vprašanj v zvezi z izbiro ustrezne opreme, ga priključite na računalnik in nastavitev.


Če je zvočna kartica na vašem računalniku?

Prvi korak je, da se odločijo, kje iskati ali kje zgrajena saundkartы namestiti zvočno opremo drugega tipa. Integrirana kartica nahaja neposredno na matični plošči in je kot "zašiti" v to, kot je primerno, chip (čipov).
odstranljive naprave (kot priljubljena kartica ASUS Xonar DGX) priključeni na posebnih terminalih (špranj) na istem režo matični povezava pa je izbran temelji samo na modela zemljevidu. Zunanji saundkartы se lahko priključi preko USB-priključka.

Kaj je potrebno za vgrajene saundkartы?

Če greste neposredno na vprašanje, kako se povezati z zvočno kartico na računalniku, je treba opozoriti, da ima preprosto pridružijo na ustrezen priključek oziroma pristanišča nikakršnega smisla, če oprema ne bo nameščen voznikov. Kot vse druge "železo" naprava saundkartы preprosto ne bo delovalo, čeprav se lahko operacijski sistem samodejno nastavi jih kot ona sama se zdi najbolj ustrezen gonilnik. Značilno je, da nadzor in z njimi povezane programske opreme se opravi na izmenljivih medijev (npr optični disk), pri nakupu opreme.


Vendar pa je v odsotnosti potrebnih gonilnikov, da preveri njihovo prisotnost v nizu sistemaPonovno lahko posodobite ali posodobite svoje. Najprej morate poklicati Upravitelja naprav (devmgmt.msc), izbrati del zvočnih iger in video naprav ter se prepričati, da pred imenom nameščene kartice ni rumenega trikotnika z vprašajem, kar pomeni, da gonilnik manjka, je nepravilno nameščen ali star.
Takoj opazite, da lahko obstaja več naprav. Torej ima integrirana (notranja) zvočna kartica za računalnik v naslovu lahko takšno besedilo: "avdio naprava, ki podpira zvok visoke ločljivosti." Gonilniki za zaslone so programska oprema za nadzor zunanjih monitorjev, vključno s televizijskimi paneli in povezanimi z njimi. Izmenljivi zemljevidi ASUS Xonar DGX bodo prikazani v želenih imenih. Prikazani so tudi zunanji zemljevidi, vendar le, če so povezani. Če si želite ogledati celoten seznam opreme, morate v meniju za videz omogočiti prikaz skritih naprav. V nekaterih primerih lahko najdete tudi več navideznih naprav (praviloma jih je mogoče namestiti v procesu namestitve določene programske opreme za zvok). Oživimo jih kasneje.

Kako priključiti zvočno kartico na matično ploščo in namestiti ustrezno programsko opremo?

Ko gre za povezavo zvočne kartice računalnika z vrsto odstranljive naprave, morate najprej določiti njen standard (običajno PCI) in vstaviti napravo v ustrezno režo na matični plošči, ko je računalnik izčrpan. Nato vklopite računalnik.Ko naložite operacijski sistem v sistemski pladenj, morate videti sporočilo, da je bila nova naprava najdena, nameščeni gonilniki zanj in je pripravljena za uporabo. Če se poroča, da gonilnik iz neznanega razloga ni uspel namestiti ali oprema ni bila prepoznana, uporabite programsko opremo z diska (običajno obstaja namestitveni program v obliki datoteke EXE, ki zažene posebnega "čarovnika za namestitev"). Po potrebi namestite dodatno programsko opremo in po potrebi ponovno zaženite sistem.

Namestitev zunanjih kartic

Postopek za priključitev zvočne kartice na računalnik, ki pripada profesionalnim ali polprofesionalnim zunanjim napravam, se praktično ne razlikuje od prejšnje, le priključitev opreme se običajno izvede prek vrat USB.
Glede na model kartice je potrebno izbrati samo vrata (2.0 ali 3.0). Notranja vrata USB 3.0 so običajno obarvana modro, tako da bo zelo težko narediti napako. V skladu s tem bo kartica tudi treba namestiti gonilnik, in posebno pozornost je treba nameniti voznikom USB-krmilnik (lahko tudi več naprav, je možno, da boste morali nadgraditi gonilnike).

Kaj storiti, če ni na voljo nobenih voznikov?

Če gonilnik ali namestitveni program ni prisoten, lahko v najenostavnejšem primeru raje izberete avtomatizirane programe, kot je Driver Booster.
Če za določeno zvočno kartico gonilnik še vedno ni nameščen, v upravitelju naprav pojdite nalastnosti izbrane opreme, na zavihku podatkov izberite prikaz ID opreme, kopirajte najdaljšo vrstico z DEV in identifikatorji VEN, jo poiščite v internetnem iskanju, prenesite najdeno ZA in namestite gonilnik sami.

Najenostavnejša kontrola zvoka v operacijskem sistemu Windows

Kako namestiti zvočno kartico v računalnik je malo jasna. Zdaj morate preveriti nastavitve.
Za to je najbolje, da uporabite razdelek Zvok na nadzorni plošči ali uporabite element prikaza predvajanja, ki je na voljo v meniju PCM na pladnju za glasnost v sistemskem pladnju. Ko izberete zvočnike, uporabite gumb za nastavitve ali gumb za nastavitve za dostop do možnosti. Opomba: Pri izbiri okolja (zavihek Enhancements) najprej izklopite vse dodatne učinke, da dobite zvok, tako rekoč, v čisti obliki.

Obvezni pogoji za uporabo zvočne opreme

Nazadnje, nekaj besed o dodatni programski opremi. Če boste računalnik uporabljali kot domači snemalni studio ali pisali glasbo v ustreznih sekvencernih programih, bodite posebej pozorni na namestitev dodatnih gonilnikov ASIO.
Pri nastavljanju parametrov v plošči ASIO ne nastavljajte prekratek čas zakasnitve. Za tipkovnice MIDI lahko nastavite 512 vzorcev (približno 10-12 ms), da se izognete predolgemu odzivu. Če se zunanja orodja ne uporabljajo, nastavite medpomnilnik na največjo vrednost (tako da lahko iztaknete procesor in RAM).

Rezultat

To je pravzaprav vse vprašanje, kako povezati zvočno kartico z računalnikom. Nemogoče je opisati vse možne situacije. Pri tem je treba upoštevati vrsto povezovalnih zvočnih kartic, model matične plošče in številne druge dejavnike. Na splošno pa bodo zgoraj opisani ukrepi pomagali v vseh razmerah. Težava se lahko pojavi, razen pri namestitvi neke vrste nestandardne opreme.

Sorodne publikacije