Kako konfigurirati igralno palico na računalniku za igre

Kljub temu, da so igralni računalniki bolj priljubljeni kot igralne konzole, obstajajo tisti, ki sanjajo o nakupu Xbox ali PS4. Ampak ne vsakdo ima dovolj denarja za nakup te naprave. Če želite zamenjati igralno konzolo, uporabnik kupi krmilno palčko in se odloči, da jo poveže z računalnikom. In potem se postavlja vprašanje: kako konfigurirati igralno palico na računalniku?

Razlika

Pred preučitvijo tega vprašanja je smiselno ugotoviti, kaj je igralna palica. Nekateri verjamejo, da je to klasični manipulator igralne konzole. V bistvu je to ista naprava za vnos podatkov na osebnem računalniku, vendar je videti nekoliko drugačna. Če prevedete to besedo iz angleščine, dobimo "ročico za nadzor letala".


Zdaj je postalo jasno, da je to naprava. Krmilna palica je vzvod, ki se niha v dveh ravninah. Toda ta različica se redko uporablja v igrah. Pogosto se igralna palica imenuje igralna konzola. Vendar se nastavitve ne spremenijo. Pri obeh napravah je ta postopek enak.

Gamepad

Ta naprava je bolj znana sodobnemu uporabniku. Ampak za njega, vprašanje, kako konfigurirati igralno palico na PC za igre, ostaja pomembna. Ta igralni manipulator izgleda kot konzola, za katero se morate držati z dvema rokama. Proces je lažje nadzorovati in uporabljati vse potrebne gumbe. Gamepad - to je glavni oddajnik med predvajalnikom in predpono, v našem primeru računalnik. Te igralne palice nadomestijo tipkovnico ali miško. Skoraj vse običajne igralne plošče imajo enako obliko. Izjema je lahko samoblagovne znamke, ki so začele spreminjati svojo obliko in dobile zaslone na dotik.Na drugi strani ima naprava na levi kontrolne gumbe, ki jih predstavljajo puščice navzgor, navzdol, levo in desno. Na desni strani so gumbi za akcijo - skoki, pospeševanje, posnetki itd.

Prednosti

Če ne veste, kako nastavite krmilno palčko na računalniku, vendar želite vedeti, ste verjetno seznanjeni z vsemi prednostmi igranja iger. Seveda, za vsakogar imajo svoje, vendar obstajajo tudi tisti, ki jih ni mogoče zanikati. Na primer mobilne in enostavne kontrole. Obstajajo take igre, ki ne gredo brez igralne palice sploh. Natančneje, lahko nadzorujejo tipkovnico in miško, vendar je zelo neprijetno. Takšni projekti so še posebej udobni za prehod, saj imajo roke v roki. Pogosto imajo igralne plošče povratne informacije. Lahko imajo na primer vgrajene vibracijske motorje, ki se lahko glede na situacijo različno odzivajo. Na primer, če bi vozili avto v simulatorju in se strmoglavili v ograjo, se igralna palica trese v vaših rokah. Enako se dogaja s posnetki ali eksplozijami. To doda realnost igranja. Mnogi verjamejo, da je svoboda igranja tudi prednost. Praktično niste vezani na računalnik. Lahko sedite, ležite, vstanete in naredite vse, seveda, na razdalji kabla od krmilne palice.

Slabosti

Če želite vedeti, kako nastaviti igralno palico na igralnem računalniku, se spomnite tudi pomanjkljivosti. Glavna stvar, očitno, je kakovost. Seveda so naprave z blagovno znamko najboljše. Zbrani so dobro, uravnoteženi in izboljšanipreteklih letih.
Kitajski prototipi so najslabši. Pogosto se pojavljajo težave pri povezovanju, nastavljanju. Včasih niso prikazane v sistemu. Poleg tega se pogosto izvajajo slabo. Gumbi so različno pritisnjeni, nekateri od njih morda niti ne kliknejo, ne izpustijo in se ne držijo. Pomembna je tudi teža. Nekateri manipulatorji so bodisi zelo lahki ali zelo težki. In bolje, če so težka - je pogojni znak kakovosti. Še ena pomanjkljivost se lahko šteje za igrico. Nekateri ljudje mislijo, da je to mit, toda dolge igre lahko resnično drgnejo roke. To je posledica dejstva, da se roke potijo ​​in zdrsnejo.

Povezava

Torej, preden lahko ugotovite, kako konfigurirati igralno palico na računalniku za igre (vključno z vetrovi 7), jo morate povezati. V ta namen preprosto namestite napravo v priključek USB. Če pravilno deluje, ga bo sistem običajno takoj opazil. Če se računalnik ne more spopasti, namestite gonilnike z diska v kompletu. Če nič ni šlo narobe, ste verjetno kupili poceni napravo. Za povezavo morate prenesti dodatne emulatorje. O tem bomo govorili malo kasneje.

Kalibracija

Kako nastaviti krmilno palčko na osebnem računalniku? Morate iti skozi umerjanje. V ta namen poiščite nadzorno ploščo gamepad. Lahko je v razdelku "Naprave in tiskalniki" ali "Naprave za igranje". Takoj boste videli ikono. Prikazal se bo grafična krmilna palica.
Z desno tipko miške kliknite in izberite »Možnosti«. V sekundarnem pogovornem oknu izberite napravo in kliknite Lastnosti.Tukaj lahko umerite napravo. Kliknite na "Naprej" na zavihek "Calibration axes". Vzemite igralno konzolo v roke in posnemite križec. Morate klikniti nanj, dokler križ na zaslonu ne pade v središče. Ta postopek zaključimo in gremo na zavihek Preveri. Vsak gumb na napravi morate zapeti. Če so aktivne, se na zaslonu prižgejo posebne ikone. Križ se bo premaknil. Ponovno preverite, da se osredotoči.
Nastavitve
Obstajata dva načina za reševanje vprašanja, kako konfigurirati krmilno palčko na računalniku. Lahko greste v igro, v nastavitvah najdete kontrolno točko igralne palice in jo izberete. Ali obstaja možnost, da ponovno konfigurirate vse tipke. Namesto tipk na tipkovnici boste lahko dostopali do tipk igralnega pulta. Treba je omeniti, da vse igre ne podpirajo dela manipulatorja iger. Zato se pred namestitvijo vnaprej v opisu seznanite s sinhronizacijo s krmilno palčko.

Za Windows 10

Izkazalo se je, da vsi uporabniki tega operacijskega sistema ne vedo, kako konfigurirati krmilno palčko na računalniku za vse igre. "Winds 10" je dobra platforma za igralce, vendar s kontrolniki ne deluje dobro. Nekateri uporabniki želijo tudi igre, ki jih igralna konzola ne podpira.
Prenesite JoyToKey in ga namestite na računalnik. Po priključitvi krmilne palice. Zdaj pa preidimo na igro, ki jo želimo še naprej igrati, in se spomnimo ključev, ki so v njej uporabljeni. Ko lahko zaženemo pripomoček. V njej izberemo "Auto-tuning". V oknu se prikažejo vsi gumbi na krmilni ročici. Potrebujejo gadodelite ustrezne tipke na tipkovnici. Če potrebujete zavoj na desno, potem pred tem gumbom kliknite na ustrezno puščico na "tipkovnici" itd. Vse nastavitve lahko shranite za posamezne igre.

Imitacija

Uporabniki so opazili, da je najbolje delati z Xbox 360. Drugi modeli, zlasti kitajski, so pogosto nezdružljivi in ​​težko prilagodljivi. Zato nekateri uporabljajo drugačno vrsto programa. Zato se je pojavilo vprašanje: kako konfigurirati igralno palico na računalniku za emulator? Ena od teh storitev je bila Motion Joy. Program je preprost in lahko razumljiv. Lahko dela s številnimi igrami. Na splošno je zasnovan tako, da poveže krmilno ročico s PS3 na računalnik, lahko pa emulira igralno konzolo iz Xbox 360. Prenesite in zaženite program. Povežite manipulator. Odpremo razdelek Driver Manager in poiščemo igro. Če vidite našo napravo, postavite kljukico. Zdaj, pod vrstico, najdemo gumb Load driver Install all, kliknite na njih. Zdaj gremo nazaj in tam iščemo Profile. V odvisnosti od igralne palice ali emulatorja morate namestiti potrditvena polja. Po kliku na Omogoči. Med igro se mora program zagnati.

Sorodne publikacije