Mikrofon Genius: pregled, opis, funkcije, modeli in pregledi

Pri snemanju fotoaparata ali videokamere vgrajeni mikrofon ne daje želenega učinka. Pogosto kakovost zvoka pušča veliko možnosti. Pojavijo se lahko motnje, motnje in hrup. Zato ljudje, ki posnamejo svoj glas za preglede, raje uporabljajo zunanji mikrofon. V članku bomo pogledali priljubljene možnosti Geniusa. Proizvodi tega proizvajalca so v povpraševanju. Najbolj znani modeli so postali poceni variante z dobrimi lastnostmi. Ne vplivajo le na navadne ljudi, temveč tudi strokovni blogerji, ki se ukvarjajo z zvočnim snemanjem, ni prvo leto.


Genius MIC-01C1

Opisani mikrofon Genius MIC 01C1 je na voljo v več različicah. Ena sprememba prihaja s stojalom, druga pa brez nje. V drugem primeru je naprava opremljena z vgradnjo. Zahvaljujoč temu ne morete vzeti roke in ustvariti visokokakovosten zvok. Različne variante bodo primerne, če oseba ne more kupiti radijske naprave. Dolžina takih kopij je približno en meter in pol. To je v bistvu dovolj za snemanje pred zaslonom monitorja, vendar daleč od njega ne bo izginilo.

Specifikacije

Membrana mikrofona Genius MIC 01C1 ima premer 9 mm, frekvenca prilagoditve pa je od 100 do 10 tisoč Hz. Občutljivost naprave je 58 dB. Glavne značilnosti naprave je priključek rožnate barve. Mnogi kupci poudarjajo, da bi bilo lepo narediti črno prilagoditevodtenek Vendar je to že kavelj.


Kakovost mikrofona je dobra. Strošek naprave je do 100 grivn, tako da v celoti opravičuje. Vendar pa se montaža zdi napačna, toda če se mikrofon zlomi, potem nikomur ne bo žal. Vedno lahko kupite drugo napravo.

Pregledi naprave

O napravi je več pozitivnih ocen kot negativnih. Vsi upoštevajte udobje, nizke stroške, velikost in tudi dejstvo, da mikrofon odlično prenaša zvok. Opisana je tudi primerna namestitev naprave. Preprostost in dobra kakovost zvoka zahtevata ta mikrofon Genius. Vendar pa lahko izpostavite nekatere slabosti. Na primer, krhkost modela, šibka sponka. Nekateri se osredotočajo tudi na zelo kratko žico.

Genius MIC-05A

Opisan mikrofon je čim bolj preprost. Ta enota se prodaja s stojalom. Embalaža je minimalno oblikovana. Prozorna škatla iz plastike. Na voljo je tudi ilustracija, ki prikazuje zanimive funkcije vgradnje. Mikrofon Genius je v klasičnem slogu. Naprava je izdelana iz različnih oblik: razdeljena je na 2 dela. Eden od njih je konektor dolžine 3,5 mm, drugi pa 1,8 m. Oba modela sta izdelana iz plastike. Pobarvani so v črni barvi. Naprava tehta 100 gr. Videz se sčasoma ne poslabša, zato tudi po daljšem časovnem obdobju ne bo težav z zasnovo. Mikrofon ima občutljivost 48 dB. Če govorimo o frekvenčnem območju, potem se giblje od 100 do 10 tisoč herc. Te številke niso slabe.
Če ima oseba kamero, bo Geniusov mikrofon odličen dodatek k njej. Prav tako se dobro prilega različnim slušalkam, ki nimajo vgrajenega mikrofona. Če želite vzpostaviti povezavo, morate žico vstaviti le v avdio izhod računalnika. Gonilnikov ni treba namestiti. Od značilnosti te naprave je treba opozoriti, da so materiali, iz katerih je izdelana naprava, najbolj praktična, najenostavnejša konstrukcija, enostavna.

Mnenja o napravah

Od kupcev, večinoma pozitivne povratne informacije o tem zvokih prilagoditve. Vendar pa obstajajo negativni komentarji. Treba je opozoriti, da je veliko prednosti visokega zvoka, poceni in enostavne namestitve. Nekateri od minusov opažajo kratek vod. Obstajajo tudi pritožbe glede občutljivosti. Če od mikrofona dosežete razdaljo do 40 cm, se bo glas ujel precej šibko. Tudi če uporabljate dobiček do 30 dB, problem še vedno ni rešen. Mnogi pišejo, da žica ni dobra. Nekateri opozarjajo na prisotnost preglasnih zvokov. Zato pri čiščenju zapisov iz njih postane slaba kakovost. Na splošno, za majhno varianto denarja ni slabo. Vendar pa bi nekateri kupci želeli nekoliko boljše rezultate. Skupaj s slušalkami bo Geniusov mikrofon dobro deloval.

Genius MIC-03A

Nato razmislite o drugem mikrofonu, ki ga proizvaja podjetje. To so modeli MIC-03A. Ta naprava ima pozlačen vtič. Mikrofon je kompakten in prenosen. Proizvajalec ugotavlja, da se naprava zmanjšaozadja. S prožno nogo, ki jo lahko zavrtite za 360 stopinj, bo ta mikrofon postavljen tako priročno, kot bi bil lastnik. Standardni priključek - 3,5 mm. Ko že govorimo o specifikacijah, je garancija na napravi 3 mesece. Tehta to napravo 70 gr. Upor je 22 ohmov, občutljivost je 44 dB z napako 3 dB. Frekvenčno območje je od 100 do 10 tisoč Hz.

Pregledi naprave

Poudariti je treba vse prednosti in slabosti takšne naprave. Slušalke Genius MIC-03A kompakten, osnovni upogib. Ta pripomoček lahko uporabite z različnimi stolpci, če imajo standardni vnos. Strošek je še en plus. Neugodnosti: nekateri poudarki včasih povzročajo hrup in izkrivljanje. Vendar se podobni problemi pojavljajo redko. Torej, na splošno, ta naprava ustreza veliko.

Realizacije

Na koncu je treba opozoriti, da se trenutno uporabljajo mikrofoni Genius. To je posledica minimalnih stroškov orodij in dobre kakovosti. Naprave so priljubljene pri kupcih na račun skladnega dela in visoke zmogljivosti. Mnogi lastniki priporočajo uporabo vgrajenih adapterjev za slušalke, ki omogočajo pregledovanje ali snemanje odmevov, in ločene mikrofone, kupljene posebej. Najbolj priljubljen model je Genius MIC-01C1. Ta mikrofon resnično zasluži pohvalo, saj je praktično vodilni na tem področju.

Sorodne publikacije