Iskanje in analiza povratnih povezav: navodila in priporočila po korakih

Poznajte povezave, ki povezujejo napredne strani in izvajate redne analize - to je ena glavnih nalog strokovnjaka za SEO. Vendar za dosego najboljših rezultatov to ne bo dovolj. Morate nadzirati ne samo svojo "lastno" napotitveno maso, temveč tudi analizirati reference konkurenta, saj le v tem primeru lahko upamo, da bomo internetni vir pripeljali na vrh.

Kaj lahko pokaže analiza povratnih povezav?

Študija povratnih povezav pomaga določiti:
 • ciljni URL;
 • status in sidro sta referenca;
 • Število opomb "Share" v storitvah Google Plus in Facebook;
 • Indeksirana stran iz povezave na Googlu ali Yandexu;
 • Ahrefova ocena in verodostojnost domene MOZ;
 • število povratnih povezav in domen, ki se nanašajo na mesto darovalca;
 • ocena mesta po Alexa Ranku;
 • število vseh povratnih povezav z donatorsko stranjo;
 • indeks tematskih domen;
 • Google PR domena in strani. • Iskanje in analiza povratnih povezav na vašo spletno stran

  Študija števila in drugih značilnosti podpornega spletnega vira bo pokazala, katere so bile izplačane iz indekserja iskalnika, plačane, vendar ni nameščen ali nameščen na nezaželena mesta, ki ne delujejo iz drugega razloga. Rezultati, ki jih boste dobili z analizo povratnih povezav, vam bodo pomagali optimizirati in organizirati povratne baze podatkov. Poleg tega lahko spremljate dinamiko rasti pozicijspletni vir

  Analiza povratnih povezav z drugimi spletnimi stranmi

  Vedno je koristno preučiti povezave konkurentov, zlasti tistih, ki so na visokih položajih v iskalniku. Analiza bo pomagala zgraditi ali popraviti taktiko promocije lastnega spletnega vira. Poleg tega, ko SEO strokovnjak prejme seznam virov referenčne mase uspešnih konkurentov, ga lahko uporabi za uspeh.


  Kako preveriti povratne povezave: načini (prosti)

  Najboljši v tej kategoriji so ustrezne storitve "Google" in "Yandex". Prvi koraki so mogoči s predhodnim povezovanjem spletnega vira z njim. To storite tako, da obiščete Google Orodja za spletne skrbnike in na kartici »Iskalni promet« izberete »Povezava do vašega spletnega mesta«. Okno bo prikazalo rezultate za vaš vir. Lahko so netočni, ker se podatki ne posodabljajo vsak dan. Kot je za brezplačno storitev "Yandex.Vebmaster", potem ga lahko uporabite, tako da greste na zavihek "Site indeksiranje", ki mora izbrati "Dohodne povezave". V tem primeru morate najprej povezati svoj vir, kar je zelo preprosto:
 • morate imeti ali že imeti nabiralnik na "Yandex";
 • pojdite na razdelek webmaster.yandex.ru (na primer prek iskalnega niza);
 • dodajte svoje spletno mesto prek obrazca;
 • potrdite pravice do tega vira na način, ki vam ustreza.
 • Po tem bo sistem zagotovil dovolj podrobne informacije. Če želite izvedeti, kliknite na gumb "Povezava", ki se nahaja v meniju na levi strani.Odprite stran in izberite Prejeto.
  Imeli boste priložnost videti tiste, ki spadajo v kategorijo oddaljenih in aktualnih. Če želite, jih lahko razvrstite po TIC in datumu ustvarjanja.

  Delno plačane storitve

  Storitev Linkpad.ru (prej Solomono) je namenjena preučevanju povezav, ki spadajo v ruski internetni segment. Iz njegovih prednosti je mogoče omeniti izvedbo majhnih analiz. Poleg tega ima svojo lastno spletno stran, svoj strežnik in je zelo enostaven za uporabo. Obstajajo slabosti. Zlasti povratne povezave lahko dobite samo za domeno, ne pa tudi za stran. Poleg tega je strežnik delno brezplačen. Pridobite seznam povratnih povezav in ugotovite, da je njihovo število enostavno. Vnesite ime domene mesta v iskalno vrstico.

  Najboljše plačane storitve

  Med temi možnostmi je najbolj primerna in učinkovita Ahrefs (ahrefs.com). Stroške storitev najdete v poglavju "Tarife". Ahrefs vam omogoča, da dokončate popolno zunanjo SEO analizo vašega vira, preverite povratne povezave na strani konkurentov, si ogledate celoten seznam strani, iz katerih pridejo in si ogledate sidra. Ob branju vseh teh informacij bo izkušeni strokovnjak lahko razumel strategijo napredovanja konkurentov. Če želite dobiti vse te informacije, morate kupiti račun in v iskalno polje vnesti ime domene, ki jo zanima spletno mesto. Nato na zavihku "Bekliinki" boste videli celoten seznam strani, ne glede na to, ali delajo ali ne.

  Druge plačane storitve

  Eden od tekmecev Ahrefs je storitevMagesticseo, ki je slabša od Ahrefov. Če si želite ogledati povratne povezave določenega spletnega mesta, morate v polje za iskanje vnesti njegov naslov. Nato se na kartici dokumenta prikaže veliko podatkov. Analiza tako pridobljenih zunanjih referenc bo postala učinkovita z uporabo SEO strokovnjakov.

  Poglejmo povzetek: navodila po korakih

  Če vas zanima preverjanje povratnih povezav, naredite naslednje:
 • Izberite eno od zgoraj opisanih orodij ali, na primer, storitev mainspy.ru/analiz_ssylok_sajta odlično deluje z vsemi domene, vključno s tistimi z imeni v cirilici (npr. z "*** .ru").
 • Določite stran, ki jo želite preveriti.
 • Kopirajte URL.
 • Ta naslov prilepite v polje analizatorja povezav (označite polje v polju "Brez zaprtja", da se ne prikažejo povratne povratne povezave brez napak).
 • Kliknite gumb "Check".
 • Kot rezultat storitve boste prejeli seznam vseh notranjih in zunanjih referenc na to stran ali od nje do drugih virov.
 • Analiza temelji na njihovi dejavnosti, dostopnosti indeksiranja na Googlu in Yandexu, bližina oznak nofollof ali noindex, umestitve (na primer v komentarjih komentarja kode itd.).
 • Kako uporabljati rezultate

  Če se odločite za nakup povratnih povezav ali sprememb, bo analiza povratnih povezav pomagala takoj razkriti vsak poskus goljufije.
  Zdaj pa razmislimo, kako oceniti njihovo maso. Spletne strani donatorjev so odstranjene iz niza visokih ali nizkih uglednih virovz uporabo povezav. Imenujemo generični niz povratnih povezav, kot je CitationFlow. Zdaj pa predstavimo pojem TrustFlow za oddaljenost od verodostojnih virov. V tem primeru se kakovost profila napotitve katere koli lokacije oceni s preprostim razmerjem CF /TF. Za "dobre" vire je razmerje CitationFlow do TrustoFlow približno enako enotam. Spletno mesto majestic.com lahko uporabite za ročne izračune ali s pomočjo kalkulatorja in tudi za ugotavljanje vrednosti CF in TF. Zahvaljujoč njemu bo preverjanje povratnih povezav potekalo hitreje in učinkoviteje.

  Link Rank

  Če želite izvedeti, kako preveriti povratne povezave (metode, ki jih ponujajo znani iskalniki zgoraj), lahko preverjanje kakovosti mase povratnih povezav poteka tudi prek brezplačne storitve "MEGAINDEX". Ocenjuje profil spletnega mesta z velikim številom parametrov. Upošteva:
 • skupno število domenskih imen;
 • MegaIndex LR;
 • skupno število sidrov in povratnih povezav;
 • edinstvene povezave in naslovi IP, s katerih povezave gredo;
 • poddomene in podomrežje;
 • izračuna MegaIndex Link Rank s seštevanjem istega kazalnika za vse donatorske spletne vire. V ta namen se uporabi naslednja formula: LinkRank = Log 5 (IP * 075 /OH + 1) /AP, kjer:
 • IP je število mest, ki se nanašajo na darovalca; Sonce - število veklinkov s strani; UV je raven prispevka strani donatorskega vira (enaka 1 za glavno stran). Druga prednost te storitve je, da je seznam donatorskih virov in podatkov o povratnih povezavahizvoz v tabelo (brezplačno) in uporaba za obdelavo in izračun različnih kazalnikov učinkovitosti promocije spletne strani.

  SEO Spy Glass Professional

  To je večnamensko in priročno orodje, ki pomaga preveriti povezave do spletnega mesta. Z njim lahko iščete povratne povezave iz različnih virov. Če želite uporabljati to storitev, morate povezave vnesti ročno ali uvažati njihov seznam v obliki CSV. Potem lahko preverite vsako povratno z 45 dejavniki. Čeprav je "Yandex" leta 2014 napovedal opustitev sledenja povezav pri razvrščanju komercialnih poizvedb, še vedno igrajo daljnosežno vlogo pri promociji spletnih mest. Vendar imajo povratne povezave drugačen vpliv na položaj vira v iskalniku. SEO Spy Glass Enterprise program je namenjen analiziranju in odkrivanju nizko kakovostnih povezav. S svojo pomočjo bo strokovnjak za SEA lahko zmanjšal verjetnost padca spletnega mesta na filtrih iskalnikov, kot sta Pengui Google in AGS Yandex. Program lahko med drugim izda priporočila, v katerih je naveden odstotek nevarnosti "kazen".
  Zdaj veste, kako učinkovito analizirati povratne povezave. To, kar morate storiti, je znano tudi vam in pridobljene informacije boste lahko uporabljali za učinkovito promocijo svojega vira.

  Sorodne publikacije