Kje je smeti na napravah z operacijskim sistemom Android in Windows?

Kaj storiti, če ste pomotoma izbrisali pomembne datoteke iz naprave? Ne oklevajte, da se razburite: "smeti" pride v pomoč - skladišče za obnovitev izbrisanih datotek in map. Torej, kljub napaki, lahko dokumente zlahka obrnete.

Kje je košarica Windows?

Ko ste namestili operacijski sistem v računalnik, mora biti smeti privzeto prikazana na glavnem zaslonu, torej na namizju. Z miško ga lahko povlečete na kateri koli del zaslona. Na spodnji fotografiji lahko vidite ikono košarice.
Kaj storiti, če ni na namizju? Če želite obnoviti smeti, kliknite Start - Nadzorna plošča - Videz in prilagajanje - Prilagodi - Spremeni ikone namizja. Nato morate označiti "Trash" in klikniti "OK", da potrdite spremembe. Tukaj je še ena možnost: z desno tipko miške kliknite kjerkoli na namizju, nato izberite "Prilagajanje" in ravnajte v skladu z zgoraj navedenim priročnikom.


Kje je mapa za smeti?

Na namizju je bližnjica na namizju. Kje vsebuje sama mapa? Vse je preprosto: na disku, s katerega ste odstranili datoteko. Če ste na primer izbrisali dokument iz pogona C, bo mapa za smeti locirana vzdolž poti C: $ Recycle.Bin ali preprosto C: RECYCLE.
Ta mapa je skrita in sistemska. Zato je treba pred iskanjem odstraniti kljukico iz možnosti v lastnostih"Skrij zaščitene datoteke". \ T

Android naprave

Kje je pametni telefon Android? Operacijski sistem Android ne ponuja ločene bližnjice ali mape za obnovitev izbrisanih datotek. Vendar ni vse tako slabo: zahvaljujoč posebnim programom, kot je ES Explorer ali Dumpster, lahko obnovite datoteke, ki jih res potrebujete. Oba programa lahko brezplačno prenesete iz trgovine Google Play.


Ko uporabljate program ES Explorer, ne pozabite, da jih v prihodnje ne boste mogli izbrisati prek standardnega upravljalnika datotek, galerije in tako naprej. Postopek obnovitve je mogoč le, če ga odstranite s pomočjo same aplikacije. Kot je razvidno iz spodnje fotografije, lahko skladišče po želji vklopite /izklopite.
Ti dodatki bodo najprej vstopili v smeti in tam jih boste lahko obnovili ali pa očistite smeti, da povečate notranji pomnilnik naprave. Toda z uporabo programa Dumpster lahko izbrišete vse upravljavce ali igralce: ko se prijavite v aplikacijo, boste obveščeni o izbrisanih datotekah, kot tudi možnost, da jih z enim klikom obnovite. Oba programa sta lahka (približno 15 MB), preprosta za uporabo in imajo preprost vmesnik. Pomagali vam bodo obnoviti, kar bi lahko po nesreči odstranili.

Povzetek

Ta članek je bil namenjen temu, kje se smeti nahaja na napravah z operacijskim sistemom Windows in Android. Čeprav Android Removal poteka takoj in končno, obstaja veliko različnih možnosti za shranjevanje in obnavljanje fotografij, videoposnetkov, aplikacij in še več. TudiNa računalniku so povedali, kje je voziček in kako dostopati do same mape tega skladišča. Tudi če ste zmotno izbrisali datoteke, jih je mogoče zlahka obnoviti.

Sorodne publikacije