SSL certifikat za organizacijo: kaj je to?

SSL certifikat za organizacijo - kaj je to? Obstaja veliko digitalnih potrdil. Vsak od njih je potreben za svoj namen. Torej je najpogostejši tip SSL. Zakaj jih potrebujejo?

Namen

Če želite povečati varno povezavo za spletno mesto, potrebujete certifikat SSL za organizacijo. Najpogosteje se uporabljajo na tistih straneh, kjer obstaja funkcija naročanja. Uporabnik na njih vnese osebne podatke. Da se ne prestreže v času prenosa iz brskalnika na strežnik, se uporablja protokol HTTPS, ki šifrira prenesene podatke. Omogočanje tega protokola zahteva potrdilo SSL.


Opis

Kratica za plast zaščitene vtičnice je dešifrirana. Certifikat je standardna varnostna tehnologija omrežja, ki se uporablja za šifriranje med spletnim mestom (spletnim strežnikom) in brskalnikom uporabnika. Certifikat SSL za organizacijo vam omogoča uporabo šifriranega protokola. To je varna povezava, ki zagotavlja, da bodo vsi posredovani podatki ostali zasebni. Zaščiteni bodo pred vsiljivci, ki želijo ukrasti informacije. Eden od najpogostejših primerov uporabe SSL je zaščita med spletnim prenosom denarja.

Samopodpisana vrsta

Najlažji način, ki je tudi brezplačen, je uporaba samopodpisanega potrdila, ki se generira na spletnem strežniku. Ta funkcija je na voljo v vseh priljubljenih nadzornih ploščah gostovanja. SSL certifikatOrganizirati samonosno vrsto je dobro za dejstvo, da za to ni treba plačati. Ampak to je slabo, da se bodo vsi brskalniki na neverificirano spletno mesto po pomoti odzvali.


Za javne storitve je ta vrsta kontraindicirana.

Načelo delovanja in sprejemanja

\ t
Namestitev potrdila SSL se začne s potrebo po generiranju zahteve za njegovo izdajo. Pri oblikovanju vprašanj boste morali pojasniti podrobnosti o podjetju in domeni. Ob zaključku bo spletni strežnik ustvaril dva kriptografska ključa - zasebni in javni. Ko ustvarite zahtevo, lahko začnete obdelovati aplikacijo, ki vam omogoča pridobitev certifikata SSL za organizacijo. Certifikacijski center (CA) bo preveril vse vnesene podatke, če bo vse uspešno, izdal potrdilo s podatki in omogočil uporabo varne povezave. Strežnik samodejno primerja dokument z zasebnim ključem v samodejnem načinu.

Kaj vsebuje samo potrdilo?

Zakaj potrebujete potrdilo SSL? Kateri podatki so v njej? Vsebuje naslednje informacije:
 • edinstveno ime lastnika dokumenta.
 • Odprt kriptografski ključ.
 • Datum izdaje in prenehanje certifikata.
 • Edinstveno ime centra za certificiranje.
 • Digitalni podpis.
 • Kaj je certifikacijski center?

  To je organizacija, ki ima pravico izdajati digitalna potrdila. Pred izdajo preveri podatke, ki jih vsebuje zahteva. V najpreprostejših dokumentih je preverjanje odvisno samo od skladnosti domene in je drago - veliko preverjanjorganizacije, ki zahtevajo potrdilo.
  Razlika med samoprijavljenimi in plačanimi potrdili je isti ček, ki bo obiskovalcem spletnega mesta omogočil, da od brskalnika prejmejo sumljivo sporočilo. Po zahtevi certifikat preide postopek za preverjanje vseh parametrov, če se eden od njih ne ujema, se pojavi sporočilo o neuporabi varne povezave. In to je zadnja stvar, ki jo mora stranka videti. Obstaja veliko število certifikacijskih centrov, vendar je Symantec največji.

  Vrste potrdil

  Ker ni take vrste dokumenta, je vprašanje lastnikov organizacij: kako izbrati SSL certifikat? Med seboj se razlikujejo po stopnji validacije in lastnostih. Prvi parameter je:
 • Certifikati, ki potrjujejo samo ime domene.
 • Potrdila, ki potrjujejo domeno in organizacijo.
 • Potrdila s razširjenim pregledom.
 • Lastnosti so:
 • navadne, sproščene samodejno. Primerni so za vse lokacije in stanejo ne več kot 20 dolarjev na leto.
 • Certifikati z večjo stopnjo šifriranja, ki so pomembni za starejše različice brskalnikov. Pogosto ga ne potrebujete, vendar lahko korporacije s staro strojno opremo pridejo prav. Cena od 300 $ na leto.
 • Potrdila za šifriranje poddomen. Cena je od 180 $. Koristno je uporabiti, če je število poddomen več kot 9.
 • SAN-certifikati, uporabljeni za več domenskih imen, ki se nahajajo naenega strežnika. Stanejo od 400 $.
 • EV certifikati z razširjenim pregledom. Uporabljajo jih lahko samo pravne osebe, pa tudi komercialne, neprofitne ali državne organizacije.
 • Potrdila, ki podpirajo IDN.
 • Zato je za določeno vrsto organizacije treba izbrati njihov SSL-certifikat. Ali ga potrebujete? Nedvomno nihče ne želi, da bi osebni podatki strank padli v kršitelje.

  Sorodne publikacije