Kako začeti igro v načinu okna: vse načine

Mnogi uporabniki raje igrajo v načinu okna. Tako lahko hitro zavrtite program in pojdete na delo ali zaženete igro v manjši ločljivosti, če imate šibek računalnik. V vsakem primeru bo ta funkcija zelo koristna za vsakogar in znanje o tem, kako omogočiti priložnost za vsakega uporabnika osebnega računalnika. Ugotovimo, kako zaženemo igro v načinu okna na različnih platformah.

Vse metode

Vse različice iger v oknu lahko razdelimo v naslednje kategorije:
 • s tipkovnimi bližnjicami;
 • Uporaba ukazne lastnosti izvršljive datoteke;
 • S pomočjo funkcionalnosti igre;
 • Zaradi programske opreme drugih proizvajalcev.
 • Vse metode bomo analizirali v obliki navodil po korakih.

  Standardne kombinacije

  Upoštevajte bližnjice na tipkovnici, ki se uporabljajo v operacijskih sistemih Windows in MacOS. Najpogostejša in standardna možnost je, da pritisnete tipko Alt + Enter. Morate začeti igro in pojdite na njeno okno. Nato pritisnite kombinacijo Alt + Enter, po kateri bo aplikacija šla v okenski način.


  Tudi operacijski sistem Windows ima druge bližnjice. Pritisnete lahko F11 ali Ctrl + F, da vklopite način okna v igrah v operacijskem sistemu Windows 7 8 ali 10. MacOS uporablja drugačno kombinacijo, ker na tipkovnici ni gumbov Apple. Kliknite na ukaz + M. Potem bo vsaka aplikacija šla v okenski način. Vendar pa v nekaterih primerih vse te kombinirane tipke morda ne bodo pomagale. Primer vker v večini sodobnih iger standardno preklapljanje v oknu ne deluje. Poglejmo, kako začeti igro v načinu okna z zunanjimi metodami.

  Uvedba parametrov

  Naenkrat je treba omeniti, da takšna možnost v večini primerov deluje s starimi igricami. Za to potrebujete bližnjico programa in njene lastnosti. Kliknite na PCM na ikoni in v meniju pojdite na razdelek "Lastnosti". Kliknite zavihek Nalepka in poiščite polje »Predmet«. Tukaj morate vnesti ukaz -window. Del iger sprejema -w -win parametre. Ugotovite lahko samo, katera velja za vašo prijavo, samo s poskusom. Če ekipa ni primerna, se igra začne tudi v celozaslonskem načinu.

  Drug način za začetek igre v načinu okna je delo z nastavitvami združljivosti. V istem oknu s parametri bližnjice pojdite na zavihek »Združljivost«. V zavihku poiščite element »Onemogoči optimizacijo celotnega zaslona« in izberite kljukico poleg nje.

  Prehod na nastavitve iger

  Če vse zgoraj navedene možnosti niso pomagale, je vredno pogledati seznam nastavitev v sami aplikaciji. Večina iger ima možnost, da preklopi v način okna s katero koli podprto resolucijo. Običajno se ta nastavitev nahaja v razdelku nastavitev grafike ali procesa igre. Preden začnete igro v načinu okna, izberite ustrezno ločljivost zaslona. Ko nastavite nastavitve, jih morate uporabiti in shraniti, tako da se aplikacija izvajaz naslednjimi nastavitvami. Kaj pa, če ni podobnih nastavitev v parametrih znotraj igre ali pa niso aktivirane /ne delujejo pravilno? V tem primeru lahko poskusite nastaviti parametre v konfiguracijskih datotekah. Skoraj vse igre shranijo seznam konfiguracij v ločene konfiguracijske datoteke. Najdete jih lahko v mapi z datotekami ali v imeniku za shranjevanje. Pogosto se imenujejo config ali podobne besede. Odprite jih morate s standardnim prenosnikom Windows in spremeniti.
  Preden odprete igro v načinu okna na podoben način, varnostno kopirajte shranjene in konfiguracijske datoteke, tako da lahko vse nastavitve vrnete v prvotno stanje. Nato odprite konfiguracijo in poiščite vrstico z imenom okensko ali podobno. Po znaku = morate nastaviti 1 na 0. Če najdete parameter fullscreen, potem morate spremeniti 1 na 0. Enota vključuje enega od načinov, nič pa ga onemogoči. Nato poskusite znova zagnati aplikacijo v oknu.

  Programska oprema tretjih oseb

  Če ne poznate, kako odpreti igro v načinu okna z zgoraj opisanimi metodami, poskusite s funkcijo tretje osebe. Eden od teh je kitajski pripomoček D3DWindower. Prenesite ga brezplačno na internetu. Zaženite program in naredite naslednje:
 • Kliknite ikono +.
 • V oknu izberite mapo z želeno igro, nato pa se bo pojavila na seznamu.
 • Kliknite ikono zaprte mape, da se pomaknete na nastavitev.
 • Nato določite širino invišino okna.
 • Nastavite kljukico.
 • Kliknite na gumb v spodnjem desnem kotu in izberite datoteko D3DHook.dll.
 • Shranite spremembe in znova zaženite igro.
 • Zdaj se mora aplikacija v načinu okna prisilno odpreti, tudi če razvijalci ne zagotovijo take konfiguracije. Vendar, če vam ta metoda ni pomagala, je vredno iskati internetno rešitev za določeno igro. Projekti pogosto prihajajo s svojimi posebnostmi, načini in napakami. Če boste šli v igro, bi morali vedeti o vseh ključnih napakah in funkcijah. Tam boste prebrali tudi o načinu okna in o tem, ali ga lahko konfigurirate. Preizkusite vse metode v našem navodilu, preden poiščete druge načine na internetu. Zdaj veste, kako narediti okenski način v igri ključev, programov in uporabo parametrov.

  Sorodne publikacije