Kako zagnati računalnik v varnem načinu: navodila korak za korakom in nasveti

Očitno je, da vsak uporabnik ve, da je včasih priporočljivo prenesti sistem s posebno možnostjo zagona, imenovano Varni način (ti varni način). Zakaj uporabljati njegovo uporabo in kako vklopiti računalnik v varnem načinu, potem pa poglejmo. Treba je omeniti, da so izvedena dejanja zelo različna, odvisno od spremembe operacijskega sistema Windows, v katerem deluje računalnik ali prenosni računalnik. Kljub temu lahko predlagate splošno rešitev, ki jo lahko uporabite za katerokoli od znanih različic.

Kaj je varni način in zakaj se uporablja?

Za začetek naj na kratko preučimo, kaj je ta način in zakaj je včasih pomembno, da ga uporabimo. V večini primerov se uporablja, ko je operacijski sistem nestabilen ali kadar se ne more normalno naložiti, da bi odpravil morebitne težave. Običajno uporabniki ne upoštevajo možnosti zagona sistema in izberejo privzeti varni način, vendar to še zdaleč ni tako, saj so v tem primeru omrežni gonilniki popolnoma ignorirani in dostop do interneta, na primer za prenos nekaterih pomembnih komponent sistema, ni na voljo.


V nekaterih primerih je morda potrebna podpora za ukazno vrstico, saj je to njeno orodje, ki vam omogoča, da odpravite morebitne napake in zruši pri prenosu sistema Windows v največji možni meri.učinkovito Pravzaprav je večina uporabnikov te nastavitve videla v začetnem meniju nekaterih sprememb sistema Windows, vendar jih je preprosto prezrla, pri izbiri napačne metode zagona pa nekatere operacije niso bile izvedljive.

Kako zagnati računalnik v načinu varnega zagona v operacijskem sistemu Windows 7 in spodaj?

Zdaj pa gremo neposredno k aktiviranju tega začetka. Kako zagnati računalnik v varnem načinu prenosa v sistemih sedme različice in prejšnjih sprememb, morda še posebej ni treba pojasniti. Verjetno je vsakdo že uganil, da je to klic na poseben začetni meni, v katerem lahko izberete več vrst dejanj.


Dostop do njega se aktivira s pritiskom tipke F8 na samem začetku zagona sistema (po prenosu bootloaderja iz BIOS-a, vendar pred prikazom logotipa Windows). V nekaterih primerih boste morda morali večkrat pritisniti na tipko, saj se enkratni učinek morda ne bo dal (tukaj je glavna stvar, da ne zamudite trenutka). Na nekaterih nestandardnih tipkovnicah, kjer so funkcijske tipke kombinirane s številskimi gumbi, boste morda morali hkrati pritisniti dodatne tipke, kot so Alt, Fn ali Shift.

Kako vstopiti v varen način podjetja v osmi in deseti različici sistema?

Izhod osme različice, njegove različice 8.1 in nato deseta sprememba, je bila zaznamovana z motnjami uporabnikov, saj je uporaba standardnega zagonskega menija zanje izginila, čeprav je morda ostala sama, kot bo rečeno malo kasneje. V varnem načinu imajo računalnikz veliko dodatnimi dejanji in brez uporabe izmenljivega medija z distribucijo ali diskom za obnovitev, s katerim lahko običajni uporabnik pride do take možnosti prenosa, je to zelo težko.
V delujočem sistemu morate vstopiti v meni z možnostmi, izbrati razdelek za obnovitev in nato uporabiti postavko možnosti zagona, nato pa uporabiti diagnostične možnosti in napredne možnosti, da izberete možnosti zagona in kliknete gumb za ponovni zagon.
Šele po tem se računalnik ali prenosni računalnik ponovno zažene in na zaslonu se prikaže začetni meni, ki vsebuje elemente za izbiro zahtevanega dejanja (meni je modro in se nekoliko razlikuje od tistega, kar vidi uporabnik v operacijskem sistemu Windows 7 in novejšem )

Prenosi varnega načina: Splošne nastavitve za vse sisteme

Zdaj nekaj besed o tem, kako zagnati računalnik v varnem načinu, ki temelji na običajnih metodah, ki se lahko uporabljajo ne glede na nameščeno različico operacijskega sistema Windows. Da bi to naredili, v vsakem OS obstaja posebno konfiguracijsko orodje, imenovano iz ukazne mize za izvajanje z ukazom msconfig.
Ko vstopite v konfigurator, morate iti na zavihek za prenos in preprosto označiti varno začetno točko z minimalnim prenosom konfiguracije. Vendar pa obstajajo njegove pasti. Dejstvo je, da se pri aktiviranju te vrste zagona zagon v varnem načinu izvaja neprekinjeno. Kako izklopiti računalnik, mislim, da je že jasno. V prenesenem sistemu se morate znova vrniti v konfiguracijo in počistite poljeiz zgornjega odstavka.

Zagon varnega zagona z izmenljivim medijem

Nazadnje si poglejmo, kako zagnati računalnik v varnem načinu, če se sistem ne zažene v celoti in pod nobenimi pogoji. Če želite izbrati želeno dejanje, lahko uporabite zagonski medij (na primer namestitveni disk z najnovejšo različico sistema Windows), po izbiri jezikovnih možnosti pojdite na obnovitev in pokličite ukazno vrstico, ki jo lahko uporabite bodisi v ustreznem elementu v glavnem meniju, bodisi v hitri kombinaciji Shift + F10. . V konzoli vnesite ukaz "bcdedit /set {globalsettings} advancedoptions true" (brez narekovajev). Za preklic varnega zagona v zagonskem sistemu pokličite ukazno konzolo in izvedite zgornji ukaz, vendar brez dodatnega "pravega" operaterja na koncu. Po tem bo zagon izveden z običajnim zagonom.

Kako vrniti začetni meni sistema Windows 8 in 10?

Seveda bi mnogi uporabniki zadnjih dveh sprememb sistema radi vrnili uporabo tipke F8, da bi klicali začetni meni, ker je to lažje in bolj praktično.
To lahko storite preprosto, če zaženete ukazno vrstico (zahtevano v imenu skrbnika), nato pa izvedite ukaz "bcdedit /set {current} bootmenupolicy legacy" (spet brez narekovajev na začetku in koncu). Po zaključku vseh dejanj se izvede ponovni zagon in s pritiskom na tipko F8 dobimo enak rezultat kot v sistemih sedme spremembe in spodaj. Mimogrede, ta možnost je tudi dobra, ker ne morete zavrniti uporabe posebnih začetnih možnosti, približnokar je bilo povedano zgoraj. V bistvu je namenjen bolj priročnemu menijskemu klicu na začetku operacijskega sistema, tudi če se sistem ne zažene v celoti, vendar je dostop do želenega elementa nemogoč.

Sorodne publikacije