Lexus NH 200: pregledi lastnikov, specifikacije, specifikacije. Lexus NX 200

Lexus NH 200 je japonski kompaktni crossover za premium segment. Avtomobil je serijsko izdan leta 2014. Avto se uradno trži v Rusiji. "Lexus NH 200" je tekmovalec za take crossoverje, kot so BMW HZ, Audi Ku-5 in Infiniti EX. Avto je na voljo tako s polnim kot tudi s pogonom na sprednji kolesi. Kaj pomeni Lexus NH 200? Ocene lastnikov, kompletov, cen, specifikacij in še več najdete v našem današnjem članku.

Oblikovanje

Japonski crossover ima življen videz. Agresivna in drzna slika jasno pritegne pozornost. Spredaj je močna rešetka trapeznega radiatorja in "mulčana" glavna optika. Spodaj so kompaktni antifogi, na straneh pa navpični rezi dovoda zraka. S strani je avtomobil videti športen in samozavesten. Posebno pozornost je treba posvetiti širokim obokom koles in izraziti stranski črti. Kaj pravite na videz crossoverja Lexus NH 200? Dizajn avtomobila je dovolj svetel, tako da bo zagotovo dolgo pritegnil pozornost ljudi.
Kakovost premaza za barve in laki je na dobri ravni. Ker pa se lahko oblikuje na odbijaču. Zaradi tega ga je potrebno zaščititi s prozornim poliuretanskim filmom. Toda rje na telesu se praviloma ne pojavi.

Prostornina, mere

Lexus NH 200 - eden najbolj kompaktnih predstavnikov SUV SUV. Da, dolžina telesa je 463 metrov,širina - 184 metrov, višina - 165 metrov. Razdalja v cestnem vozilu Lexus NX 200 je 185 centimetrov. Očistek je pomemben, vendar ni treba govoriti o potovanjih v neprehodnost. Zaradi velikega odbijača so vogali vstopa zelo omejeni - tako rekoč lastnikova povratna informacija. "Lexus XX 200" takoj oklepa protivotumankami in rešetke. Glavni element tega avtomobila je mesto.


Salon

Oblikovanje notranjosti je organizirano ob upoštevanju ergonomije. Za voznika je zagotovljena udobna tricikelna multikroma in informativna armaturna plošča. Iz osrednje konzole gre digitalni multimedijski zaslon. Konzola ima tudi uro, klimatsko napravo in radijski snemalnik. Slednje žal ne bere DVD-jev. V salonu uporabljamo usnjeno oblogo in kot okras dodamo plastične vložke "pod aluminijem". Sedeži imajo dobro bočno oporo, vendar vsi ne morejo udobno sedeti na njih. Debeli ljudje se bodo počutili neprijetno v teh "opremljenih" sedežih. Kot je za prosti prostor, je dovolj z zalogo (kljub dejstvu, da je kompaktni crossover). Vendar pa je veliko uporabnikov negativnih glede obdelave plastike - zelo je opraskan.
Pregledi lastnikov Lexusa NH 200 označujejo dobro raven opreme. Že v osnovnem kompletu so tu ogrevani prednji sedeži, električna ogledala in okenska dvigala. Vendar je regulacija sedežev "v podstavku" še vedno mehanična. Čeprav je mogoče sedež prilagoditi tako po dolžini kot po višini. Prtljažni prostor je namenjen za 500 komlitrov prtljage. Ta volumen se lahko poveča z oblikovanjem hrbtne strani zadnjega kavča. Slednji tvori celo tovorno ploščad, kar je zelo priročno. Tudi pregledi lastnikov Lexusa NH 200 poudarjajo široko odprtino prtljažnika. Nalaganje in razkladanje stvari je zelo priročno.

Specifikacije

Lexus NH 200 - najmlajši model v vrstici "NH". Da, ta crossover je opremljen z bencinskim inline motorjem na 1986 kubičnih centimetrov. Ta motor razvije zmogljivost 150 konjskih moči in ustreza okoljskemu standardu Euro-5. Proizvajalec je ta motor opremil s sistemom za distribucijo plina Valvematic, kar je omogočilo povečanje vleke na dnu. Navor enote je 193 Nm pri 38 tisočih zavojih.
Za ta motor je zagotovljen počasen prenos "Multidrive". S tem avtomobil pospeši do 100 kilometrov v 123 sekundah. Največja hitrost je 180 kilometrov na uro (in je omejena programska oprema). Dinamika Lexusa NX 200 ni najboljša - pravijo recenzije. Ta avtomobil zlahka prehiti "Audi" in "BMW HZ" z najbolj "zelenjavnimi" motorji. Ampak kar Lexusu resnično všeč je poraba goriva. Kot je pokazala testna vožnja, Lexus NH 200 porabi le 72 litrov na 100 kilometrov v mešanem ciklu.

Sprememba 200T

Ta različica "Lexusa" je opremljena tudi z dvolitrskim bencinskim motorjem. Toda za razliko od prejšnjih sprememb, je 200T turbo crossover. Z motorjem prostornine 1998 kubičnih centimetrov, so inženirji uspeli povečati moč na 238 konjskih moči. Ta pogon je opremljen s kompresorjemTwinScroll, GDI sistem (direktno vbrizgavanje goriva) in dvojni mehanizem faznega premika TDM. Navor te enote je 350 Nm v razponu od ene do pol do štiri tisoč vrtljajev.
Ta enota je opremljena s samodejnim menjalnikom v šestih korakih. Pospešek na 100 kilometrov v Lexusu 200T traja le 72 sekund. Največja hitrost je omejena na 200 kilometrov na uro. Poraba goriva se je neznatno povečala. Torej, za 100 kilometrov v mešanem načinu, crossover Lexus 200T porabi 88 litrov 95. bencina.

Podvozje

Avto je bil zgrajen na skupni ploščadi z "Toyotou Rav-4". Telo je nosilno, vendar je zelo trpežno. Kot trdi proizvajalec, je bil za Lexus izdelan iz aluminija in visoko trdnih jekel. Spredaj je enostavno neodvisno vzmetenje z McPhersonovimi vzmetnimi tirnicami. Za njim je večnamenska zasnova s ​​stabilizatorjem prečne stabilnosti. Zavore - diski na vsakem kolesu, dopolnjeni z ABS senzorji. Krmilno stojalo z električnim ojačevalnikom. Napetost krmiljenja se spreminja glede na trenutno hitrost. Turbo različica je opremljena s športnim vzmetenjem z amortizerji, ki spreminjajo togost.
Kako se Lexusov crossover NH 200 obnaša na poti? Na ravnem asfaltu se avtomobil upravlja odlično - kot je navedeno v povratnih informacijah lastnika. Zavese so kljub visokemu odmiku minimalne. Toda pri vzmetenju je vzmetenje trd. Del tega je krivda starega sprednjega vzmetenja. Hkrati pa tudi togostZdi se, kot na običajnem, in na turbo različici Lexusa 200.

Pogon

V odvisnosti od konfiguracije je pogon nameščen na sprednji ali na vsa štiri kolesa. V slednjem primeru se uporablja intelektualni sistem "Daynimik Torg". Elektronska enota omogoča porazdelitev navora med osmi v različnih razmerjih, odvisno od okolja na cesti. Zadnji most je opremljen s sklopko z več diski. Možno ga je tudi prisilno blokirati pri hitrostih do 39 kilometrov na uro.
Kljub prisotnosti polnega pogona je težko obvladati terensko vožnjo. Nizka svis - glavna pomanjkljivost japonskega crossoverja.

Cene in možnosti

Lexus NH 200 se v Rusiji prodaja uradno in je na voljo v več različicah:
 • udobje;
 • "Napredovanje";
 • "Laksheri".
 • Začetni strošek avtomobila je 2 milijona 157 tisoč rubljev. To bo crossover s pogonom na prednja kolesa s spremenljivo škatlo in motorjem s 150 konjskimi močmi. Seznam osnovnih možnosti vključuje:
 • LED optiko;
 • tekoče luči;
 • zadnje parkirne senzorje;
 • multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom;
 • električna dvigala oken na vseh vratih;
 • dvokomponentna klimatska naprava;
 • 17-palčni liti diski;
 • PTF z možnostjo obračanja;
 • sprednje in stranske zračne blazine.
 • Strošek Lexusa XX 200 v paketu "Progressive" je 2 milijona 382 tisoč rubljev. To bo različica s polnim pogonom in 18-palčnimi diski. Med drugimi možnostmi je treba omeniti svetlobni senzor,dež, sistem stabilnosti in pomoči pri začetku dviganja. Največja oprema "Laksheri" je na voljo za 2 milijona 612 tisoč rubljev. Doda se osnovni seznam možnosti:
 • sistem brez blokiranja dostopa;
 • sprednji parktronic;
 • vrhunski avdio sistem za deset zvočnikov;
 • navigacijski sistem;
 • električna nastavitev sedežev v osmih smereh;
 • notranje usnjene obloge;
 • zagon motorja s tipko;
 • samodejno zatemnitev ogledal.
 • Za doplačilo se lahko vozilo dopolni:
 • panoramska streha;
 • ​​
 • glasba s 14 govorci;
 • kamero s krožno kamero.
 • V zvezi s športno različico 200T se njeni stroški začnejo od 2 milijonov 557 tisoč rubljev. Najvišji stroški opreme 3 milijone 159 tisoč rubljev. Raven opreme v različici 200T se ne razlikuje od običajnega modela, razen prisotnosti polnega pogona v bazi in močnejšega motorja.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da predstavlja Lexus 200T. Ta avto je privlačnega dizajna in ima udoben salon. Kot je navedeno v pregledih, ta avto ne bo dolgčas dolgčas in bo zadovoljil lastnika vsak dan s svojo podobo in sprejemljivo dinamiko overclocking (če govorimo o različicah 200T).

  Sorodne publikacije