Kako prilagoditi občutljivost miške v operacijskem sistemu Windows

Za povprečnega uporabnika in profesionalnega igralca je zelo pomembno vprašanje ugodnosti uporabe njihove opreme. Ko gre za računalniško miško, je zelo pomembno, da jo pravilno nastavite. Gre za to, kako to storiti, bo razloženo v tem članku.

Kako vstopiti v nastavitveni meni

Torej, preden boste izvedeli, kako nastaviti občutljivost miške, morate v meniju nastavitev računalnika poiskati ustrezno postavko. Če želite to narediti, morate odpreti meni Start, izberite jeziček v desnem meniju pod imenom "Nadzorna plošča" in v oknu izberite ikono s sliko računalniške miške s stranjo poleg besede "Miška". Če nimate privzetega zavihka z vsemi elementi nadzorne plošče - ne obupajte. V standardnem meniju nadzorne plošče izberite pododdelek "Oprema in zvok". V novem oknu, ki se odpre, na zavihku »Naprave in tiskalniki« kliknite modro besedo »Miška«.


Na meniju nastavitev občutljivosti miške je na voljo še en način. Kot prej morate odpreti meni Start in nato v iskalni vrstici natisniti besedo "Mouse". Na seznamu rezultatov iskanja morate izbrati isto polje - ponavadi se prikaže na vrhu seznama.

Kako prilagoditi občutljivost miške

Tako ali drugače, ko doseže nastavitveno točko za občutljivost naprave, lahko začnete neposredno prilagajati njene značilnosti.za vaše posebne potrebe. V oknu z lastnostmi miške lahko konfigurirate ne le odzivnost miške, temveč tudi občutljivost njenih gumbov in celo kolo. Ampak vse je v redu. Kako nastaviti miško občutljivost? To storite tako, da odprete zavihek Možnosti indeksa in v razdelku »Premakni« premaknite drsnik naprej, če želite pospešiti kazalec nad zaslonom, ali če želite upočasniti. Če želite preveriti meritve, morate kazalec premakniti na dno okna in klikniti gumb »Uporabi«, po katerem bodo novi parametri začeli veljati. Če je nova občutljivost kurzorja neprijetna, jo lahko spremenite tolikokrat, kot je potrebno za najbolj natančno nastavitev.


Napredne nastavitve

Poleg občutljivosti kurzorja obstaja še nekaj drugih indikatorjev, ki bodo odvisni od tega, kako priročno boste upravljali z miško. To je hitrost dvojnega klika in občutljivost kolesca za pomikanje kolesca miške. Kako prilagoditi občutljivost teh gumbov? Vse je zelo preprosto. Če želite nastaviti dvojni klik, pojdite na zavihek »Gumb miške« in premaknite drsnik na eno od obeh strani v drugem razdelku. V tem primeru, če premaknete kurzor v desno, dvokliknete in odprete katerokoli mapo ali program, boste morali dvakrat klikniti na miško za krajše časovno obdobje, če je v desno - dvojni klik počasnejši.
Prilagajanje istega kolesa se izvede v ločenem zavihku z nastavitvami miške z istim imenom. Samo dva stapodtočke, ki so odgovorne za vertikalno in horizontalno gibanje kolesa. Če horizontalne drsne funkcije ne podpirajo vse vrste računalniških mišk, je navpičnost sploh prisotna. Zato je zelo pomembno, da ga pravilno nastavite. V odseku z nastavitvijo navpičnega drsenja lahko določite število vrstic, ki se bodo pomikale po enem gibu. Večji kot je, hitreje obračate dokumente ali strani, manj - počasneje.

Nastavitve gonilnika miške

Med drugim obstaja še ena vrsta konfiguracije, ki je bolj običajna za sodobne manipulacije iger, predvsem igranje. Takšne naprave imajo lasten mikrokontroler, ki shranjuje vse nastavitve miške in jih shrani v celotni življenjski dobi. Potem se postavlja vprašanje: kako prilagoditi Bloody, A4tech ali drugo občutljivost igralnega razreda? Vse je zelo preprosto. Za takšen razred miši proizvajalec razvije specializirano programsko opremo, ki jo dobimo z miško ali jo kupec prenese s uradne strani podjetja. V prejeti program se ročno vnesejo vse metrike, po katerih jih bo naprava zapomnila do naslednje spremembe.

Sorodne publikacije